YAŞAM SAVAŞINA, GIDA DESTEĞİ

Birçok hayvansever ve Edirne Belediyesi işbirliğinde, 1 ay önce kapatılan eski çöplükte yaşam savaşı veren yaklaşık 700 sokak köpeği beslendi.

YAŞAM SAVAŞINA, GIDA DESTEĞİ

Birçok hayvansever ve Edirne Belediyesi işbirliğinde, 1 ay önce kapatılan eski çöplükte yaşam savaşı veren yaklaşık 700 sokak köpeği beslendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Aralık 2017 Pazartesi 10:34
YAŞAM SAVAŞINA, GIDA DESTEĞİ

    Edirne Belediyesi ve hayvan dostu sivil toplum kuruluşları, eski çöplüğün kapatılmasının ardından burada adeta yaşam savaşı veren 700 sokak köpeğine yönelik bir etkinlik düzenledi. Etkinlik çerçevesinde temin edilen gıda, mama, su ve çiğ tavuk eski çöplüğe getirilerek burada bulunan sokak köpeklerinin beslenmesi sağlandı. 
    TANRIKULU: “İYİ YÜREKLİ İNSANLARLA BURADA BESLEME YAPIYORUZ”
    Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Trakya Üniversitesi Hayvan Dostları Topluluğu ve geçen hafta bize geldiler burada etkinlik yapacaklarını söylediler, biz de çok mutlu olduk. Eski çöp yerimizi kapattık, 1 aydır buraya çöp atmıyoruz ve yeni düzenli depolamaya geçtik. Öyle olunca buradaki köpeklerimiz bir süreliğine açlıkla karşı karşıya kalabilirdi. Biz geçen yazdan beri 2 veteriner arkadaşımızla projeler yaptık. Bu veteriner arkadaşlarımızla beraber burada geçici bir barınma evi başlatıyoruz ve onu bitirmek üzereyiz. Biz bugün için burada hayvansever dostlarımızla beraber boruları ikiye kestirip mamalık yaptık. Bugün bu hayvan topluluğu, diğer sivil toplum örgütünden iyi yürekli insanlarla burada besleme yapıyoruz. Bizim arkadaşlarımız burada 700 civarında köpek olduğunu gördü. Hiç görmediğimiz yavruları gördük. Buraya da köylerden yavrulu köpekleri atıyorlar. Buradaki popülasyonu da arttırmış oluyorlar. Bu hayvanlarımız Aresbet çöpten beslenmeye alışmışlar, birçok hastalığa maruz kalmışlar. Onları biz hep birlikte elimizden geldiğince rahatlatacağız. Burada iyi yürekli hayvansever dostlarımıza iş düşüyor. Bazı kurumlarımız yiyecek konusunda bize yardımcı olabileceklerini belirtiler. Kısa süre içerisinde daha fazla yiyecek temini sağlayacağız." ifadelerini kullandı.
    ISLATTI: “BURADAKİ CANLILARIN HER İNSANIN DESTEĞİNE İHTİYACI VARDIR”
    Trakya Üniversitesi Hayvan Dostları Topluluğu Başkan Yardımcısı Yağmur Islattı ise, “Uzun yıllar şu an bulunduğumuz çöplükte toplanan atıklar, Edirne Belediyesi'nin Katı Atı Depolama Tesisi'nin 23 Kasım'da açılmasıyla beraber, artık bu bölgeye atılmamaya başlanmıştır. Burada yüzlerce hayvan bugüne kadar bölgeye atılan atıklarla beslenmeye çalışırken, durumun değişmesi üzerine açlıkla ve hastalıklarla karşı karşıya kalmıştır. Yüzlerce canımız burada yaşam savaşı vermektedir.  5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu tüm hayvanların yaşam hakkını güvence altına almaktadır. Biz Trakya Üniversitesi Hayvan Dostları Topluluğu olarak şehrimizde yaşayan hayvanların yaşam hakkı için çalışmayı kendimize görev edindik. Edirne çöplük canlıları yaşam savaşı vermektedir ve vicdanı olan her insanın desteğine ihtiyacı vardır. Ümidimiz, başlatmış olduğumuz bu etkinliğin kitleler halinde yayılması ve bölgede bir an önce kalıcı çözümler sağlanmasıdır. Hepimizin ortak amacı temennisi burada bulunan hayvanların düzenli olarak beslenmesi, tedavilerin yapılabilmesi ve kısırlaştırma işlemleri bir an önce başlayarak bölgenin kontrol altına alınmasıdır. İsteğimiz Edirne Belediyesi'nin üzerine düşen görevi yerine getirmesi ve burada yaşayan tüm hayvanların gerek beslenmesini ve gerekse tedavilerini eksiksiz yaptırmasıdır. Burası Edirne'nin kanayan yarasıdır ve buna en kısa sürede çözümler bulunmasıdır. Bütün hayvanlar saygı görme hakkına sahiptir.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.