YEREL BASIN  BİRLİĞİ ÜYELERİ ANTALYA’DAYDI

Yerel Basın Birliği Üyeleri Antalya’da 1.Yerel Basın Çalıştayı’na katıldılar. Türkiye Yerel Basın Birliği ile Antalya Büyükşehir Belediyesi İşbirliği ile gerçekleştirilen 1.Yerel Basın birliğinde mahalli basın sorunları gündeme getirildi. 

YEREL BASIN  BİRLİĞİ ÜYELERİ ANTALYA’DAYDI

Yerel Basın Birliği Üyeleri Antalya’da 1.Yerel Basın Çalıştayı’na katıldılar. Türkiye Yerel Basın Birliği ile Antalya Büyükşehir Belediyesi İşbirliği ile gerçekleştirilen 1.Yerel Basın birliğinde mahalli basın sorunları gündeme getirildi. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Mayıs 2018 Çarşamba 08:56
YEREL BASIN  BİRLİĞİ ÜYELERİ ANTALYA’DAYDI

Türkiye Yerel Basın Birliği üyesi 40 ilden 75 gazeteci, “Yerel medyanın sorunları ve çözüm önerileri çalıştayı” için Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Antalya’da buluştu. Yerel Basın Birliği üyesi gazeteciler, çalıştayın yanı sıra 3 gün boyunca Antalya’nın güzelliklerini görme imkanı buldu Çalıştay üyeleri 3 gün sürede Antalya’da Kaleiçi, Cumhuriyet Meydanı, Kum Heykel Müzesi, Antalyaspor Tesisleri, Sarısu Projesi, Şarampol Caddesi, Konyaaltı Sahil Projesi, Boğacayı Projesi, Teleferik Antalya Belediyesi Hobi Bahçeleri’ni de gezdiler.

        DEMİR "İLİMİZİ TANITMA İMKANI BULDUK"   

        Çalıştaya Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şube Başkanı Erdoğan Demir, Yönetim Kurulu Üyeleri Fikri Ak ve Mustafa Yaraşır ile şube üyeleri Fikri Yalın ve Alpcan Demir katıldılar.

Demir, Antalya’da katıldıkları bu çalıştayda Edirne’yi temsil ettiklerinin bilincinde olduklarını belirterek “Bu çalıştaya giderken, ilimizin bir bütün halinde Antalya’da en iyi şekilde tanıtılması ve temsil edilmesi için elimizden gelen gayreti gösterdik. “dedi

        Çalıştaya katılmak üzere Antalya’ya gelen katılmak Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün ve Antalya Şube Başkanı Hidayet Gültekin, Edirne Şube Başkanı Erdoğan Demir,kendisi de bir gazeteci olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e yerel basına ve gazetecilere gösterdiği ilgi ve verdiği destek için teşekkür etti.

        BAŞKAN TÜREL KAHVALTIYA KATILDI

        Türkiye Yerel Basın Birliği Üyesi gazetecilerle 28 Nisan 2018 Cuımartesi günü kahvaltıda bir araya gelen Başkan Menderes Türel, gazeteci bir belediye başkanı olarak her zaman sonuç odaklı yaşama alıştığını söyledi.

Başkan Türel, Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Genel Başkanı Nezir Karayün’ün taktığı birliğin rozetiyle derneğin fahri üyesi oldu. Toplantıda Yerel Basın Birliği Edirne Şube Başkanı Erdoğan Demir, Ay-Yıldız Amblemli kendisi için özel olarak hazırlatılan Edirne’ye özgü Badem Ezmesi ile Edirne Belediyesi, Keşan Belediyesi, Uzunköprü Belediyesi ve Enez Belediyesi tarafından hazırlanan tanıtım çantaları ile İpsala Belediyesi tarafından da gönderilen İpsala Pirinci’ni kendisine takdim etti.

Türel, hediyeler için Demir’e teşekkür ederek, badem ezmesinin kendisi için ayrı bir anlamı ve değeri olduğunu belirtti.

        ANTALYASPOR TESİSLERİ GEZİLDİ

        Yerel Basın Birliği'nin Antalya'da gerçekleştirilen çalıştayına katılan üyeler, Atilla Vehbi konuk Tesislerini gezdi.

, Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Selami Şahin ve birliğin Antalya Şubesi Başkanı Hidayet Gültekin'in nezaretinde tesislere geldiler.

        Tesis Genel Müdürü Adem Kart, misafir medya mensuplarına tesislerde A idari blok ile profesyonel takımı ile U21 takımının konakladığı B ve C bloklar ile antrenman sahalarını, spor salonunu ve altyapı takımlarının resmi lig maçlarının oynandığı Antalya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu da gezdirildi. Misafir medya mensuplarının gezisi, basın mensupları  tesislere hayran kaldı. 29 Nisan 2018 Pazar günü ise gazeteciler Antalya Büyükşehir Belediyesi İletişim Salonu’nda bir araya gelerek Yerel Basın Çalıştayı’nı gerçekleştirdiler.

        Burada Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, TYBB Antalya Şube Başkanı Hidayet Gültekin ile TYBB Diyarbakır Temsilcisi Yaşar İçen çalıştaydın raportörlüğünde Çalıştay Başladı. Burada ilk olarak Mersin Şube Başkanı Ahmet Söyler’e söz verildi. Söyler, bir jest yaparak “Ben ilk sözü Türkiye’nin en batı ucundan ve bu çalıştaya ülkemizin en uzağından gelen Edirne Şube Başkanımız Sayın Erdoğan Demir’e vermek istiyorum” dedi.

        Daha sonra söz alan Demir’de, Söylere bu jesti nedeniyle teşekkür ederek, “Sizlere Serhat Şehri Edirne’den tüm gazeteci arkadaşlarımızın selam ve saygılarını iletiyorum. Böyle önemli bir çalıştay nedeniyle öncelikle Yerel Basın Birliği Başkanımız Nezir Karayün’e, bu organizasyona destek veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e eşi Ebru Türel ve diğer yetkililere teşekkür etti

        YEREL BASININ SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

        Demir, “Bu çalıştayda yerel basının sorunlarını ve bunların çözüm önerilerini masaya yatıracağız. Burada gazeteci arkadaşlarımız yerel basının  sorunlarını gündeme taşıyacaklar. Ben de buradan Edirne Şubemiz olarak yerel basınla ilgili tespit ettiğimiz konuları sizlere sunmak istiyorum.

  1. SEKA’nın kapanması yerel basına büyük darbe olmuştur. SEKA yerel basına indirimli kağıt vererek büyük destek olmaktaydı.

ÇÖZÜM: Yetkililer yerel basını kağıt anlamında destekleyecek bir proje üretmeli ve yerel basına indirimli kağıt sağlanması konusunda bir formül üretmesi gerekmektedir.

  1. Yerel basında 7 kişilik kadro istenmesini iki yönlü düşünmek gerekiyor. Birincisi bu kadronun yerel basına büyük yük getirmesi, ikincisi ise 7 kişilik kadronun gazetecilere istihdam sağlanması konusunda faydalı olduğudur.

      ÇÖZÜM: Bu konuda birlik olarak bu konuyu birinci madde olarak ı yoksa ikinci madde olarak mı düşünerek bu konuda bir yol haritası çizmemiz gerekmektedir.

  1. Basın İlan Kurumu, yerel basının gelirleri anlamında büyük etken olmaktadır. Reklam gelirlerinde bu anlamda bir azalma yaşanmaktadır.

ÇÖZÜM: Basın İlan Kurumu’nun olmadığı dönemlerde Valilikler ve Kaymakamlıklar aracılığı ile verilen Resmi İlanların dağıtımının sağlanmasına devam edilmeli ve özel ilanlardan yapılan kesintilerin sona erdirilmesi konusunda gerekli çalışma başlatılmalı. Gerekirse Basın İlan Kurumu kapatılmalı veya kesintiler sona erdirilmeli.

  1. Kabul edilen İnternet Kanunu ile ilgili yönetmeliklerin bir an önce çıkarılarak içeriğinin tam olarak açıklanması ve internet sitelerinin de hedeflerini bu yönetmeliğe göre belirlemesi

      ÇÖZÜM:    Kabul edilen internet yasası ile ilgili yönetmeliklerin bir an önce çıkarılması konusunda çalışmaların başlatılmasının sağlanması

  1. Yerel gazeteler kurulurken, Savcılığa verilen bir mevkute beyannamesi yeterli olmaktadır. Oysa bir bakkal dükkanı veya işyeri açılırken odasından izin alınmaktadır.

Gazeteler kurulurken Yerel Basın Birliği’ne yetki verilerek kurulacak gazeteler için gerekli izinleri alınması sağlanmalıdır.

     ÇÖZÜM: Yerel Basın Birliği’nin Türkiye’deki yerel basın kuruluşlarını temsil ettiği konusunda yetkilendirilerek kurulacak yerel gazeteler için buradan gerekli izinlerin alınmasının sağlanması

  1. Yerel gazetelerin en büyük gelir kaynağı olan Resmi matadorbet giriş İlan ücret fiyatlarının zamanında açıklanmasının sağlanması.

ÇÖZÜM: Resmi ilan fiyatlarının açıklanmasının gecikmemesi için gerekli çalışmaların başlatılmasının sağlanması ve bu konuda gerekli diyalogların kurulması.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.