YEŞİLAY, BİLİNÇLENDİRMEYE MUHTARLARLA BAŞLADI

Yeşilay Edirne Şubesi, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı ve Yetişkin Eğitimi Projesi'ne Edirne Merkezdeki muhtarlarla başladı.

YEŞİLAY, BİLİNÇLENDİRMEYE MUHTARLARLA BAŞLADI

Yeşilay Edirne Şubesi, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı ve Yetişkin Eğitimi Projesi'ne Edirne Merkezdeki muhtarlarla başladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Ağustos 2021 Çarşamba 06:27
YEŞİLAY, BİLİNÇLENDİRMEYE MUHTARLARLA BAŞLADI

Edirne Karadenizliler Derneği’nde düzenlenen toplantıya dernek yöneticileri, kent merkezindeki muhtarlar, Yeşilay Marmara Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç katıldı. Toplantıda ilk önce Edirne Kızılay Yöneticileri bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilerin sunulduğu sunumu gerçekleştirdi. Slayt eşliğinde yapılan sunumda Yeşilay’ın kuruluşundan bu yana yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verilerek, Kızılay’ın çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Yeşilay Edirne Şubesi Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç, toplantıya katılım sağlayan mahalle muhtarlarından mahallelerinde bağımlı veya bağımlı yakınlarının danışmanlık alma süreçleri olursa Yeşilay’a yönlendirerek, beraber faaliyet sürdürebileceklerini dile getirdi.

Bilgiç, “Farkındalık oluşturma faaliyetlerimizin yanında sosyal destek faaliyetlerinin içerisinde yer alan programlarımız devam ediyor. Muhtarlarımızla da bir takım faaliyetlerimiz oldu. Bu faaliyetler artarak devam edecek. Mahallelerimizde bağımlı veya bağımlı yakınlarının danışmanlık alma süreçleri olursa bize yönlendirmeniz o aileler ile ilgili beraberce faaliyet sürdürebiliriz” dedi.

Projenin tanıtım ve sunumunu gerçekleştiren Yeşilay Edirne Şube Personeli Rümeysa Ergül ise, ülke genelindeki ve yurtdışındaki Yeşilay şubeleri hakkında bilgi vererek 2019 yılından bugüne kadar 2 bin 51 kişiye ulaşıldığını ifade etti. Ergül; “Yeşilay dünyada bağımlılıkla mücadele eden tek sivil toplum kuruluşudur. Toplamda 2016 yılından beri Uluslararası Yeşilay Federasyonu çatısı altında 82 ülkede Ülke Yeşilay’ı mevcuttur. Edirne’de Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Yetişkin Eğitim Projesi kapsamında 2019 yılında alkol, madde, tütün, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanlarında 2019 yılından bugüne kadar 32 eğitimde 2 bin 51 kişiye ulaşılmıştır” diye konuştu.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.