Bu gün,beşeri ilişkilerde en önemli konuların başında gelen güvenmek kavramı ile ilgili yazı yazmak istedim.

Yaşamımızda İnsanın birilerini doğru,dürüst,itimat edilebilir,her türlü sır ve gizini anlatabileceğin kişi olarak görmesidir güven duymak.

Korku, endişe ve çekince duymadan bağlanmak ve inanmaktır.

Sırdaş kabul etmektir ayni zamanda.

Bir insana güven duymak demek ondan hiçbir şekilde zarar gelmeyeceğine kanaat getirmektir ve kalben inanmaktır.

İnsan belli bir yaşa geldikten sonra ummadığı tahmin dahi etmediği bazı eylem ve söylemler ile karşılaşınca güven duymanın önemini daha iyi anlıyor ve kavrıyor aslında.

İşte bu noktada güven duygusu ilk önce kişinin kendisiyle başlayan ve sonra diğer bireylerle bağlanarak gelişen bir duygudur.

Hayatta herkesin arzuladığı ve karşısındakinden beklediği en önemli bir değerdir “güven”.

Bu arkadaş olur,eş olur,komşu olur,amir olur,yanında görev yapan eleman olur.Güven duyulan insan sırdaştır yoldaştır her zaman.

Şayet birine güveniyorsanız ona her türlü sorununuzu ve sırrınızı da anlatabilirsiniz.Kendine bile söylemekten çekindiklerini, ona rahatlıkla anlatmaktır güven duymak.

Yıllarca kendine itiraf edemediklerini, ona bir çırpıda söylemektir de bazen.Kendini yalnız hissettiğin zaman, sadece onun isminin aklına gelmesidir belki de.

Hayal kırıklıkları yaşamadan birine güvenmek demenin,

kendini onun ellerine bırakacak kadar ona inanmak demektir aslında.

Bazen hayal kırıklığı yaşadığınızda “boş” veya "yazık" dediğiniz oluyor.

Günümüzde bu tür sukut-u hayale uğrayıp ta günlerce hayıflanan insanlar ile karşılaşıyoruz.

Senden aldığını üzerine bin bir yalan da ekleyerek bir başkasına götürüp o kişi ile aranızı ve samimiyetinizi bozmaya çalışan insanlar maalesef ki var ve çok hemde.

Veya sizinle sohbet ederken hani “Çanak tutmak” tabir edilen sorular ile sizden karşıdaki insan ile ilgili olumsuz ifadeler kullanmanızı sağlamaya çalışanlar yok değil toplumumuzda.

Bunlar hep vardır ama tahmin etmediğiniz ve ummadığınız ve beklemediğiniz insanlar olunca işte o zaman üzüntünüz kat ve kat artıyor ne yazık ki.

Hoş anlatılan ve yağcılık yapılan kişi sizin böyle bir eylemi gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğinizi bilir ama buna rağmen kafasında küçücükte olsa belirecek şüphe ve endişeden dolayı sergileyeceği tutum ve davranış sizi üzer.Çünkü o gerçek dost ise o taşıyıcının ifadelerinin size ait olmadığını çok iyi anlar hatta gülüp geçer.Allah bu tür insanların şerrinden korusun ve onları ıslah etsin demekten başka bir şey söylemek mümkün değil elbette.

Şunu çok iyi bilmeli ve kabul etmeliyiz ki; hayat çok kısa ve “te geldik te gidiyoruz” bu fani dünyadan.

Bizden geriye kalanın sadece “Hoş bir seda” olduğu gerçeğini unutmayalım.

Güven duyduğumuz insanların çoğalması dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.