CHP milletvekilleri Edirne’ye gelip bir gün önce il merkezinde   il ve ilçe belediye başkan adaylarıyla görüşmeler yaptı.Kısaca başkan adaylarını sınavdan geçirdiler.

Bu bir bakıma yararlı olur fakat yeterli değildir.

İzmir Milletvekili Mahir Polat,Muğla Millet Vekili Mürsel Alban, ile Parti Meclis Üyesi  Pınar Uzun, Edirne belediye başka aday adayı olacaklar hakkında kendilerine ulaştırılan bilgilerle  Edirne’ye  geldiler.

Bu bir anlamda iki sınav birden yapıldı..

Parti  yöneticileri bir gün sonra ise   meslek odalarını ziyaret etti.

Gönül isterdi ki bu ziyaretler  parti yöneticilerinin dışında yapmış olsun.

Milletvekilleri o zaman daha sağlıklı bilgi sahibi olurlardı. Meslek kurum temsilcileri parti yöneticileri yanında  rahat konuşmaz, sorunlarını dile getirmede çekinebilirler.

Milletvekilleri daha sonra  halk arasına girerek nabız yoklaması yaptı. Halkın  görüşünü almak için  bu tür çalışmaların  daha detaylı olarak tüm halkı kapsayacak şekilde  yapılmasında yarar var.      

Partililerin  refakati ile  kamuoyu  eğiliminin belirlenmesi  sağlıklı sonuç vermeyebilir.

Bu CHP açısından da  hayal kırıklığı yaratabilir.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EDİRNE SADECE MERKEZ MAHALLELERİNDEN İBARET DEĞİL

Basın mensupları olarak haberlerimizi genellikle şehir merkezinden aldığımız haberlere göre gerçekleştiriyoruz.

Kentin kenar mahalle sorunları ile yeterince ilgilenmediğimizi söyleyebilirim.

Bunu dikkate alarak Yıldırı Beyazıt Mahalle Muhtarı İsmail Kileci ile mahallenin sorunları hakkında görüşme yaptım.

Kilici mahallenin sorunlarını iyi bilen deneyimli bir muhtar. Açık yüreklilikle mahallenin sorunlarını bana aktardı.

Bu mahallemiz varoş diye de tanımlanabilecek kenar mahallemiz. Burası Edirne’nin en eski yerleşim alanlarından biri.

Öyle olmasına rağmen,  diğer mahallelerin aksine burası  sosyal hizmetlerden mahrum.

Yıldırım Beyazıt Mahallesinde  çocukların oynayabileceği bir park yeri  , halkın oturup dinleneceği bir park yok.

Mahalle halkının büyük kesimi çiftçilikle geçiniyor.

Mahallede hayvancılık ön planda.

Daha önceki yıllarda, kamuya ait Kazanova’dan mahalleli mera olarak yararlanıyorlarmış.

3 bin dönümü aşkın, Bülbül Adası ve Kazanova’nın Milli Emlak tarafından çeltik alanı olarak verilmesinden sonra mahallede hayvancılık gerilemiş.

Muhtarın ifadesine göre mahallede hayvan sayısı yarıya inmiş.  Mahallenin bir başka  sorunu da  çeltik tarlaları  yasa gereği yerleşim alanlarına 5 kilometre mesafede olması gerektiği  halde  burada  5 yüz metre  mesafede.

Mahalle halkı  yaz günlerinde sivrisinek istilasına uğruyormuş.

Kileci,” daha önceleri minibüsler mahallenin içinden geçiyordu yeni sisteme göre mahalle dışından gidiyor. Yaşlılar araçlara binmek için  uzun mesafe yürümek zorunda kalıyor.

Ne yazık ki mahallemize minibüs gelmiyor, aslında gelse iyi olurdu.” diye sorunlarını sıraladı. muhtar bir de mahalledeki ilkokulda öğrenci azlığından yakınıyor.

Meriç İlkokulunun kaliteli eğitim vermesine karşın bazı ailelerin çocuklarını bu okula verme yerine başka okullara vermesinden Muhtar, mahalleli adına üzüntü duyduğunu belirtti.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ASLİ GÖREVİNİZ DEĞİL Mİ?

Bazı meslek kurum temsilcilerini yerlerinde ara ki bulasın. Sorduğunuzda veya not bıraktığınızda  mazeret hazır. Ya işi vardır ya da bir yerde  takılıyordur.

 Meslek kurumlarımızın yönetimine seçilenlerin asli görevi kurumlarını ilgilendiren konularda duyarlı olmaları.

 Bir basın mensubu meslek kuruluş yöneticisini arıyorsa buna önem verilmeli.

Örnek vermek istiyorum. Kahveciler Odası Başkanımızdan Millet Kıraathanelerinin açılışı konusunda bilgi almak istedim. Kendisine haber bıraktım, defalarca  aradım, maalesef görüşme imkanım olmadı. Basın mensupları aslında sizin peşinizde gezmek zorunda  olmamalı . Sizlerin  bu tür konularda  basın mensuplarını arayıp açıklama yapmanız gerekir.

Onun için meslek kurum temsillilerimizin basın mensupları konusunda daha duyarlı olmalarında yarar olacağı inancındayım. Yine de kendileri bilir.

SALICı’DAN CHP’LİLERİ  UYARI

Geçtiğimiz hafta CHP’nin Trakya’daki   belediye başkanları ile CHP’nin Parti Örgütlerinden Sorumlu   Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan  Salıcı, Tekirdağ’da  bir toplantı yaptı. Bu toplantıda  Salıcı tarafından belediye başkanlarına  sert  eleştiriler yöneltildi.

Bunun başında CHP’nin  Trakya Birlik yönetiminde bir etkinliğini olmaması oldu. Sosyal Demokratların yoğun olduğu bir bölgede partisinin bir etkinliğinin olmamasını Salıcı hazmedemiyor.

CHP Başkan Yardımcısı ,konuşmasında bu tür önemli  yerlerde yönetimlere gelenlere  duyarsız kalan veya  başka hesaplar peşinde olan mahalli yönetimlerin bu partide yeri yoktur” mealinde sert eleştiriler yöneltmiş.

Bu eleştiri Trakya’da  tüm mahalli yönetilicilerini kapsıyor. Bu uyarıdan  ders alması gereken alacak mı ?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NASREDDİN HOCA İLE TİMUR

Timur’un Anadolu’yu işgal ettiği yıllarda Anadolu’nun bir köyüne bakılması için  bir fil vermiş.Filler obur hayvanlar olduğu için  köylüler bu hayvanı beslemede zorlanıyorlarmış.

Durumu Nasreddin Hoca’ya iletmişler” Aman hoca Timur’a söyle  biz bu hayvana bakamıyoruz. Fili köyümüzden alsın” demişler.

 Hoca köylülere ” Siz de benimle gelirseniz kabul demiş. Hoca önde köylüler arkada Timur’un makamına gitmek için yola çıkmışlar.Hoca tam Timur ile görüşeceği sırada arkasına bir bakmış köylüler yok olmuş.

Bu arada  Timur’un huzuruna giren Hocaya Timur” ne var Hocam” diye sormuş.

Köylülerin  tırsıp kaçmasını  hazmedemeyen Nasreddin Hoca Timur’a “ Efendim  köylülere verdiğiniz  bir fil yeterli olmadı hayvanın yalnız  canı sıkılıyor yanına bir fil daha vermenizi istiyorum” demiş.

Kıssadan hisse . anlayan anlasın

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.