Son günlerde bakıyoruz tüm kurumlarımızda siyasi partilerde  torba seferberliği var.

Eğer plastik torbalar kaldırılırsa  çevre kirlenmesinde önemli bir sorunu çözmüş olacakmış. Milletin aklı ile alay etmeyelim.

Şöyle bir çevremize bakalım .

Bu kirlilik ortamında plastik torbaların etkisi ne kadar olur.?

 Marketlerde yiyeceklerin, suyun plastik kaplarla satılması, bundan daha önemli değil mi?

 Bu torba işi hükümetin torba yasasına döndü.

Ülkenin ne kadar önemli sorunu var onları  doldur torbanın içine.

Diyelim plastik torba yasaklandı.

Alışveriş yapacak olanlar yanına plastik torba alıp  alışveriş yaptıktan sonra onu çevreye saçması nasıl önlenecek.

Önce  ülke insanlarımızın çevre temizliği  anlayış değişmeli. Ne yazık ki ülkemizde çevrenin önemi ve kirliliğin insan yaşamına etkisi yeterince anlaşılmış değil.

Bir gün devlet hastanesine gidiniz.  Orada özellikle iç hastalıkları ile ilgili birimlerde insanların muayene olmak için nasıl kuyrukta beklediğini görünü.

Böyle naylon torba yerine bez torbaların kullanılması  bu kuyrukları nasıl azaltabilir.

Önce yiyecekten başlanmalı.

Yiyeceklerin üzerindeki  gözle görünmeyecek yazıları hangimiz okuyor.

Okuyor da ne anlıyoruz. Bu konuda uyarıcı programlar ne kadar yapılıyor.

Tüm bunlar torba kampanyasından daha önemli değil mi?

İnsanlarım geçim zorluğundan, kullanma süresi dolmak üzere olan  yiyeceklere yöneliyorsa, bazı  kullanım süreleri dolan yiyecek ve içecekler kenar mahallelere veya köylerde satılıyorsa, sen istediğin kadar  plastik  torba önlemi al.

Çevremiz plastik kaplardaki yiyeceklerimiz güvenli olmadıktan sonra, plastik torba önleminin bir yararı olmaz. Sanırım bu torba kampanyası   mahalli seçimlerin de en önemli propaganda malzemesi olacak. Yarın meydanlarda siyasi partiler “ benim torban diğer partilerden daha iye diye konuşmalar duyduğunda şaşırmayınız.

ÖZEL OKULLLAR İLGİ ODAĞI OLDU

Devletin en önemli göreve gelecek nesillere en güzel ve çağdaş eğitimi vermek.Bunu tüm eğitimciler ve bu ülkeyi bize emanet eden Atatürk  söylüyor.

Peki bugün eğitim seviyemiz nerede ?Bir Allahın kulu eğitimin yeterli  ve başarılı  diğer ülkelerle yarışacak düzeyde olduğunu söyleyebilir mi?

Bölgenin en  gelişmiş ve demokrasiyi özümsemiş bir ülke gençlerinin eğitim düzeyinin bazı Afrika ülkelerinden daha geri düzeyde olduğunu nasıl içimize sindirebiliyoruz.

Dünya’da ilk 500 üniversite arasında Türkiye’nin bulunmaması  ne anlama geliyor,?

Eğitimin en önemli ayağının ilk  öğretimden hatta ana okulundan başladığı biliniyor. Ülkemizde ailelerin çocuklarını teslim edeceği kreşler ve ana okulları yeterli mi?

Her gün mantar gibi türeyen özel okullarda 30-40 bin lira vererek kaç aile çocuğunu oralara  verebilir. Ülkemizin geleceği açısından en önemli bakanlığı alan Milli Eğitim  Bakanlığına eğitim kalitesini yükseltecek  ana okulu ve kreşlerin açılma imkanı yok mudur.

Bu işler özel okullara mı havale ediliyor. Bu imkânı olmayanlar milli eğitimin okullarına gidecek sonunda sınavlarda başarısız olduğunda bunun ceremesini kim çekecek.

Ne acıdır ki, gelecek kuşaklar için en iyi ve kaliteli yatırım  yapıp dünya ülkeleriyle her alanda yarışacak gençler yetiştirmek her halde bazıların rahatsız ediyor.

Eğitimin başka dallarına ve diğer bakanlıklara  gereğinden fazla  yapılan  büyük yatırımlar milli eğitimimizde yetişen çocuklara  yapılmış olsa  kısa sürede  gelişmiş ülkelerle yarışır duruma geliriz.

Milli Eğim Bakanlığı her yeni hükümet döneminde değişmiş . Her gelen bakan kendi eğitim programını uygulamış. Bunlar diğer ülkelerden ders alıp eğitimin bakanlara göre değişmeyen milli bir politika olduğunu bilmiyorlar mı? Neden Milli eğilimimiz yazboz tahtasına döndü? Bir zamanların eğitimde uygulanmak istenen 4+4+4 sistemini bugün uygulayan var mıdır?.

----------------------------------------------------------------------------------

ENFLASYON  DÜŞÜYORMUŞ!

Bakıyoruz  konu ile  ilgili bakanlar enflasyonun düştüğünü ekonomik krizin aşıldığını söylüyorlar.

Çarşı pazara gidiyorsunuz satılan ürünlere baktığınızda.bırakınız enflasyon düştüğünü gösteren emareyi  satılan ürünler gittikçe zamlanıyor.

Soğan fiyatları, baklagiller, süt ürünleri, meyve sebze  fiyatları düşmeden enflasyonun düştüğünü iddia etmenin halka ne yararı olacaktır.

Emeklilere ve çalışanlara verilen zamlar neye yaradı?verilecek farklar halkın   ellerine geçmeden eridi gitti. Doğal gaz ve elektrik fiyatlarında indirim yapmak kimsenin aklına gelmiyor.

Sıradan bir ailenin elektrik ve doğalgaz faturası buna suyu da ilave ettiğinizde  nerelere varıyor.

İnsanlar diğer harcamalarından kısarak bu faturaları ödemek zorunda kalıyor.

Siyasiler istediği kadar pembe tablo çizip ekonominin iyi yolda olduğunu iddia etsinler.

Esas ekonomik gösterge çarşı pazardır . Ondan gerisi hikaye….

İSİM YAZILMASI GEREKMEZ Mİ?

Eski adı Öğretmen Anadolu Lisesi,  yeni ismiyle,Sosyal Bilimler Lisesi  yanında bulunan Atatürk’ün Annesine ait büstün  yanında ismi yok.

Daha önce yazılı olan isim daha sonra büstün  çevresinin yapımı  sırasında kaldırılmış.

Vatandaşlar  “bu tür anıtların yanında isimleri ve doğdum ölüm tarihlerinin  bulunduğunu,buradaki büstün  yanına “ Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım diye yazılması gerekmez miydi?” Türk kadınlar Birliği Edirne Şubesi tarafından yaptırılan büstte  daha önceleri Zübeyde Hanımın isminin bulunduğunu belirten vatandaşlar büstün yanına veya altına Zübeyde Hanım isminin yazılması önerisinde bulundular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.