“Domates, biber, patlıcaaaannn!..”

...”

Nerde kaldı amıcam!...

Bu şarkı Barış Manço’yla bütünleşmişti. “Arkadaşım eşek”şarkısını da çocuklar çok severdi.

Nerden çıktı şimdi domates biber… demeyin. Bilirsiz bu iki sebzenin beslenmemizde büyük önemi vardır. Sebzelerin tümü öyle aslında. Ve sebze ağırlıklı beslenmenin önemi, vurgulanıp durmakta. Şifalı diye ayıramayız. Çünkü tüm bitkiler şifalıdır. Baldıranın bile , zehirli olmasına rağmen tıpta yeri vardır, sanıyorum. Doğa başlı başına ; havasıyla suyuyla,Hayvanları ve bitkileriyle yaşamımızın nedenleri içindedir

Elbette değerini bilene!.. Onunla savaşmak yerine uzlaşmak ve bütünleşmek daha uygun ve gereklidir.Hele o çiçekler, hele o kuş sesleri.

Ozana şu dörtlüğü söyleten de odur:

“Ne doğan güne hükmüm geçer/Ne halden anlayan bulunur/ Aklımdan ölümüm geçer/Sonra bu bahçe, bu kuş bu nur/ Ve gönül tanrısına der ki/ Pervam yok verdiğin nimetten/ Yeter ki gün eksilmesin penceremden

Yaradılışın yasaları böyle işte. Bizi sonsuzluklardan gelip bu yuvarlağa bırakır. Ama Geri almak üzere. Eninde sonunda her canlı geldiği yere postalanır. Postalanır değil, postalanır bre be!...

Bir Ergenekon masalı vardı. Oradan çıkıp dağıldığımıza efsane olarak inanılırdı. Şimdilerde yanı başımızda.

Dönelim domates bibere…

Marketin birinden bir şeyler aldım . Hesabı ödemek üzere kasaya yöneldim. Önümde genç bir adam vardı. Üniversite öğrencisi olmalıydı. Şöyle bir gözüm kaydı, ne aldığına baktım. Ne almıştı dersiniz? Açıklıyorum: İki tek sivri biber, bir tane domates.

Ağrıma gitti doğrusu. Üzülmedim desem yalan.

İki tek biber, bir tana domates.

Düşündüm epey, Nerelerdeyiz, nerden geldik diye. İşin içinden çıkamadım. Sonra biberin etiketine baktım. 7.99 Yani yedi lira doksan dokuz kuruş. Yani sekiz lira. Domates o kadar değildi ama yine fiyatlıydı. Soğuklardan mı böyle oldu ? Bilemiyorum. Çünkü tüm sebze ve meyveler oldukça zamlanmıştı. Düşünün salatalık bile beş lira cıvarında.

Normal miydi bu? Bilmiyorum, bilemiyorum. Ancak duygularım bana “normal değil”

Sinyalini vermekte.

------------------------------------

Her gün patlama boyutlarında olaylar gündeme düşmekte.Kurullar kurultaylar…Diyorlar ki CHP kurultaylar partisi oldu.Çok önemli bir sorun değil bence. Varsın öyle olsun. Ancak parti içi sorunlar ayrılıklara neden olmasın. Muhalefette kalan partilerde birlik ve bütünlüğü sağlamak her zaman zordur, diye düşünüyorum.

Gelelim şiire:

ARAP BAHARI

BAHAR ARABI

Çöl rüzgarı esince arabın baharına

Arayışlardan kanlı yalelli şarkıları

Diktatörle körebe oynamak zor iş

Yaz-boza dönmesin İran logosu

Özgürlük çok uzak Arap ekranlarında

Demokrasi uygun adım olunca

İyi güzel doğru arayışına çöl karı

Bir sürü engel çengel yarınlar

Boşlukta duran inancın sopası

Bakalım kimin sırtında bu kez

Mısır, Suriye … kaynayan kazan

Kan gölü ve yağma günlüğünde

Arabın baharı diyorlar –yalancı-

Baharın arabı olmasın yarınlar

N.T

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.