İlk, orta ve lise öğrencileri karnelerini aldı. Bazıları karnesinde kırık olduğu için üzüldü, bazıları takdir aldığı için sevindi. 
Bunun  için üzülmenize hiç gerek yok, kırık notlarınızı çalışır düzeltirsiniz.
Siz tatil süresince o günlerin tadını  çıkarın, arkadaşlarınızla buluşun gezin okul döneminin yorgunluklarını atınız. 
Kolay değil sabah karanlığında okula gittiniz çoğunuz zor koşullarda imkansızlık içinde okullarınıza devam ettiniz.
Bazılarınız sabahları kahvaltı dahi etmeden okulun yolunu tuttu.
Taşımalı sistemle  okula gidenleriniz için de  okula gidip gelme ayrı bir dert oldu.
Onun için sizler bu yorgunlukları atmak için doğa ile baş başa kalınız, parklara bahçelere çıkınız. Evlere kapanıp bilgisayar başında zaman tüketmek yerine bu güzel havalarda doğa ile baş başa kalınız.
Dünyamız o kadar güzel ki, bu güzelliklerden yararlanınız.
 Bu arada siz siz olun size zarar verecek,sizi kötü alışkanlıklara itecek arkadaşlarınızın yanında olmayınız.Sizi zehirlemek isteyen zehir tacirlerine kanmayınız.Gençler bu zehir tacirlerinin en  büyük pazar alanı. 
Sizleri kandırmak ve yaşamınızı  yok edecek zararlı ürünleri pazarlamak isteyebilirler, bunlara kanmayınız.
 Böyle bir durum sezdiğinizde ailenize onlar da gerekli yerlere duyurmalarına yardımcı olunuz. 
Fazla televizyon izlemeyiniz.Tatil günleri sizler için büyük fırsat bu fırsattır televizyon veya telefon başında tüketmeyiniz.
Bu sağlığınız için çok zararlıdır, zamanınızı boşuna harcamış olursunuz. 
Fırsat buldukça televizyonlardaki belgesel dizileri izleyiniz, yaşamınızda gidemeyeceğiniz yörelerdeki yaşamı ve yaban hayatı hakkında bilgi sahibi olunuz.
Sizin yaşlarınız bilgi dağarcığınızı dolduracağınız çağlardır. Bu dönemde ne kadar yararlı bilgi birikimiz olursa bu size yaşam boyu ışık tutacaktır.
Bu arada kütüphanelere gidip kitap okumanızda yarar var. kitaplardan kopmamaya çalışınız.Dünyanın hiçbir ülkesinde gözlerle kitapların sayfaları buluşmada kalıcı bilgi sahibi olunmuyor. 
Siz bakmayın bilgi sahibi olmak için başka yöntem önerenlere. Onlar hormonlu bilgilerdir.
Esas olan kitaplardan gerçeği yansıtan kaynaklardan bilgilenmektir. Bir rahmetli yazarın dediği gibi” bilgi  sahibi olmadan fikir sahibi olunmuyor” bunu aklınızdan çıkarmayın. 
Tatil süresince yeni arkadaşlar edinin,Bu güzel aylarda doğanın güzelliklerinden yararlanın.Gökyüzünün, yıldızlar,ayın dünyamıza  nasıl bir güzellik kattığını , tüm bu güzelliklerin insanlar için olduğunu unutmayın. 
Bir de şunu unutmayın.Ulu önder Mustafa  Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi ülke geleceğinin sizlerin omuzlarında yükseleceğini unutmayınız. Bunu başarmak için bilgi bakımından donanımlı olmanız gerektiğini unutmayın.
Aksi durumda dünyada gelişen  teknolojisi ileri ülkelerle mücadele etmenin mümkün olamayacağını akıldan çıkarmayınız.
Ülkenin umudu sizde gençler.
Okulda yeni döneme başladığınızda  belki ülkemizde yeni bir idare ile karşılaşacaksınız. Bu zorluklar sizleri yıldırmamalı. Bizlerin ülke yönetimindeki hatalarını sizler telafi edeceksiniz.
Bu uyarılar sonunda tatile giren öğrencilerimize sağlık mutluluk ve huzurlu bir tatil dönemi geçirmelerini dilerim.
BİRAZ DİKKAT
Edirne trafiğine çıkan bazı taksi şoförlerimiz ana caddelerde araç sürdüklerini unutup kendilerini yarış pistinde sanıyorlar ve kuralları ihlal ediyorlar.
Trafikte bir söz vardır” acele giden ecele gider” denir: Allah korusun böyle bir durum olmasını kimse istemez. Yalnız kural tanımayan taksicilerimizin uyarılması gerekir.
Bakıyoruz, yaya geçitlerinde taksinin önündeki araç durup yayaların geçmesine izin veriyor. 
Arkasındaki taksi sürücüsü “niye durdur” dercesine korna çalıyor. Bu olmamalı. Bir de yanındaki durduğunda yanından yayaların geçişi sırasında yola devam edip trafik kazasına neden olabilecek tavır sergileyenler var.
Bu tür kuralsızlık Edirne gibi medeni kent sürücü esnafına yakışmıyor. Demokrasilerde kurallar vardır. İstesek de istemesek de bu kurallara uymak zorundayız. Uymadığımız zaman zararlı çıkan bizler oluruz.
 Muhtarlıklarda yüzlerce trafik cezasından kaynaklanan zarfları gördükçe üzüntü duyuyorum. 
Yazık değil mi bu hayat pahalılığında bir de trafik cezası ödemek. 
Bu cezalar hatır için yazılmıyor. 
Trafik kuralları ihlal edildiği için trafik kurallarına uymayan araçlar belirlenip ceza yazılıyor. Bunda itiraz edilecek bir durum yok. Onun için sürücülerimiz hiç yere ceza ödememeleri için kuralları uymaları kendi yararınadır.
Bir de özellikle Cuma Pazarının olduğu günlerde bu duraklardan  gelip giden araçlar balık istif yolcu ile doluyor.
Sıcak yaz günlerinde hastalığı olanlar var.böyle sıkıntı içinde yapılan yolculukta fenalaşanlar olabilir.Hiç olmazsa o günlerde takviye araç devreye giremez mi? Bu konuda yoğun şikayet alıyoruz. 
ANNEM SAVAŞA HAZIRLANIYOR
Küçük Ahmet televizyondaki Kızılderililerin filmini seyrederken yüzlerini boyadıklarını görünce babasına:” baba Kızılderililer neden yüzlerini boyuyorlar” diye sormuş.
Babası o sarada gazete okuyormuş Çocuğun bu sorusu üzerine” Savaşa hazırlandıkları için yüzlerini boyuyorlar” demiş
Ertesi gün ayna karşısında annesini makyaj yaparken gören  Ahmet,babasına koşarak” Baba koş annem savaşa hazırlanıyor” demiş  
SERT OLSA NE OLUR
Mahallenin ünlü kılıbıklarından hasan bey evde kendisine kızan eşi hava hanımdan birkaç maşa yer.Bunun üzerine soluğu kahvede alır.
Kahvede oturduğu sırada arkadaşları  “ Bugün hava çok sert der”
Hava sözcüğünü karısı Havva zanneden Hasan bey” sert olsa ne olur  vurduğu iki üç maşa” der
ÇİN ATASÖZLERİ
-Derenin ne kadar derin olduğunu ölçmek için iki ayağınızı kullanmayın.
-Uzaktaki su yakındaki ateşi söndürmez.
Bazıları  fidan diker, bazıları gölgesinde oturur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.