Bakıyoruz dolarda aşırı artışın önüne henüz ne getirip getiremeyeceği belli olmadan dolardaki düşüşü haber alan baz bölgelerdeki halkımız alay çekip bunu coşku ile kutlamışlar. Temennimiz istenilen odur ki aşınan bu ekonomik önlem sonunda amacına ulaşır, halkın sıkıntısı hayat pahalılığı son bulur. Halkımızın tek beklentisi bu. Bu durum hangi şartlarda fatura nereye çıkarılıp nasıl olacaktır. Onu da zaman gösterecek. Yeni ekonomik model halkımıza ancak o zaman nefes aldırabilecek.Bakıyoruz şu anda tüketici fiyatlarda bir indirim görülmüyor

Toplum bu tür müjdeli olacak haberler o kadar özlenmiş ki, toplum anında duygularını beklentilerini sokağa yansıttı. Bu olumlu bir kararın beklentisi,. Dileriz bu hayat pahalılığının da etkiler, aşırı zamlar son bulur, halkın sıkıntısı sona erer.

Böylece çarşı pazara giden insanlarımız rahat nefes alır. Bunun sonuçlarını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Amacımız teşhisin yerinde olması yaraya neşter vurması.

Bu gerçekleşirse halkımızın kangren haline gelen ve belini büken hayat pahalılığı altında kıvranan dar gelirliler rahatlamış olacak.

Öyle sanıyorum ki, hükmet böyle birkaç soruna el atıp çözüm bulması sonucu önümüzdeki yıl seçim gündeme gelir.

Toplumun sorunlarının çözüme. yönelik girişimler hükmet ortaklarının seçimi kazanma şansını yükselebilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yılların verdiği tecrübe ile halkın nabzını tutması, arkasında güçlü medya desteğiyle seçimde en güçlü adayı olabilir.

İktidar partisi dolardaki ani düşüşü seçimde siyasi malzeme olarak kullanacak. Bu olumlu gelişme halkta da destek bulursa muhalefet partileri bu yeni duruma karşı farklı politikalar geliştirmek zorunda.

Muhalefetin eski yöntemleri etkili olmuyor yeni söylemler gündeme gelmeli. "Temcit pilavı" gibi aynı şeylerin tekrarı toplumda fazla ilgi görmüyor. Diyebilirim ki, bu gelişmeler karşısında muhalefet partilerinin eskiye oranla işi zorlaştı. Bu yeni durumu muhalefet partilerinin aralarında toplanıp yeni, halkın sorunlarını çözecek yöntemler geliştirmeli. Bu arada tüketim fiyatlarına dövizdeki indirim ne kadar yansıyacak. Henüz bu konuda görünün bir değişim yok.

-------------

FIKRA

YA TUTARSA

Komşuları bir gün bakmışlar Nasreddin Hoca göle yoğurt mayası atıyor. Çevrede biriken komşuları bu durumu hayretle izliyor. Daha sonra merak ederek hocaya sormuşlar "hoca göle maya atılır mı?

Göl yoğurt mu ki maya tutsun" demişler

Hoca anında cevap vermiş:

"Ya tutarsa"........

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.