Kitap okumak, gösteriye yönelik olmadığı için kabul görmez pek. Oysa neler yitirdiklerini bir bilseler…

Bu yazımda kitabın önemi ve yararlarından söz edecek değilim. Birkaç kitap tanıtımı yapacağım yalnızca.

1.MAVİ GÖLGELER - Bilgen Ertekin

2.BOĞAZİÇİ SENFONİSİ - Bilgen Ertekin

Bu iki yapıt, aynı yazarın. Biri ANI, diğeri ÖYKÜ. Kitapları bana meslektaşım Gülhis Bilgenoğlu verdi. Bilgenoğlu yazarın İstanbul Eğitim Enstitüsünden arkadaşı.

Mavi gölgeler duru bir Türkçe ile yazılmış, sıkılmadan okunabilecek, sürkleyici bir anlatımı içeriyor.

Okudukça kendimi yeniden yaşadım, diyebilirim. Çünkü ben de bir kasabada büyüdüm, o da öyle. Ben de İstanbul Eğitim Enstitüsü çıkışlıyım. Yaşantımız bir çok yerde buluşuyor anlayacağınız. Anı kitapları başka oluyor zaten.

175 sayfalık yapıtını şöyle sonlandırmış:

Sözün özü:

 “Bizi bilmeyen ne bilir?

Bilenlere selam olsun.

Yunus EMRE

BOĞAZİÇİ SENFONİSİ’de aynı yazar dostun. Yüz küsur sayfa (Tunç Yayıncılık) ve sekiz öyküden oluşmakta. Yapıtın anlatımı yine özgün Öyküler:

Boğaziçi Senfonisi,

Mavi Gölgeli Belde,

Sürpriz,

Böyle olması gerekiyordu,

Unutmak,

Çok Görkemli Bir Gece,

Miras Yüzünden,

Hüzün.

Hepsi de birbirinden güzel. Tümü sıkılmadan okunabilir nitelikte. Gittiği, gördüğü ve çalıştığı yerlerden esintiler var. Kendi yaşantı dilimleri de yapıtın tuzu biberi.

Son öyküden son paragraf:

 “Hüzün, bu güzel doğanın içinden kendi yaşadığı kente dönerken mutluydu, sevinçliydi. Bütün bu güzellikler ortasında yaşlı çam kendi hüznü ile baş başa… Çaresiz, yapayalnız. Ne sonsuz ufuklar, ne mavi deniz, ne de dallarında ötüşen kuşlar…"

Kitabın tümünde aynı anlatım güzelliği var. Ufkunuzu açacak, sizi kanatsız uçurtacak tatlar.Yazarın, öyküleri okuduktan sonra müziğe ve resme de yakınlığı belirginleşiyor. Besteler yapıp resim sergileri açmış.

Gün yüzüne çıkarmadığı şiirleri de var. Biri bir önceki yapıtında.Yani özetle ve kısaca dört dörtlük bir sanat ve sanatçı. Bu yolda bir ömür tüketmiş bu yolda saçlarını ağartmış…

Yapıtlarından ve verimli çalışmalarından ötürü kendisini en içten dileklerimle kutluyor ve Serhat’ten içtenlikle selamlıyorum. Umarım tanışır, görüşürüz de…

--------------------------------

Bu arada yurt dışında çalışan bir akrabamızı görmek için Vize yaptık.Görüştük yakınlarımızla. Ertesi sabah Saray’a yollandık.

Ve Saray Belediyesi’ne uğradık. Belediye yazarların kitaplarını satın alıyor, onları destekliyor. Ben de son şiir yapıtımdan göndermiştim. Yanlış ya da eksik anlama sonucu ödeme uzamıştı biraz.

İlgilileri buldum. Durumu anlattım. Çok yakınlık ve ilgi gösterdiler Sorun kısa bir sürede çözüldü. İlgilenenlerin tümüne ve özellikle kültür müdürü ve çalışanlarına teşekkürler…

Bu arada yani çıkarken bir bayan görevli elime bir de kitap tutuşturdu:

SARAY’IN ÖZGÜR YAZARLARI

Hazırlayanlar: Hasan Akarsu - Hüseyin Duygu

Henüz okuyamadım. Ancak şöyle bir karıştırabildim. Yarınlar için tam bir başvuru yapıtı gibi geldi bana.

Yirmi yazar-Ozan yer almış…

Saray Belediyesini sanata verdiği önemden ötürü candan kutluyorum. Başkan Nazmi Çoban’ı da sanat adamlığından ötürü kutluyorum.

Daha tanıtman gereken yapıtlarım var elbet. Diğerlerini de sonraya bırakıyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.