2023 Seçimlerinin en önemli konusu olmasına rağmen belirsizliğin sürüyor olması bazı sıkıntıların mevcudiyetini gösteriyor bana göre.

Sanırım Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair tartışma 2022 yılının sonuna kadar devam edecek.

Adı en çok geçen üç aday olmasına rağmen şu iki isim ön plana çıkıyor: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu.

Tahmin ve bazı tespitlere göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuda kararlı ve istekli olduğu yorumlanıyor.

Toplumda Erdoğana en yakın rakibin İmamoğlu olduğu görüşü artınca Kılıçdaroğlu'nun baş başa görüştüğü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan, İstanbul’un sorunlarına odaklanmasını, belediye başkanlığına yoğunlaşmasını istediği,Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili tartışmalar hakkında da “Bu işin bitmesi gerekiyor” dediği ifade ediliyor.

Anlaşılan o ki; Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı yap,İstanbullulara hizmet et.

Halk bizden hizmet bekliyor,Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarını sonlandır” dediği anlaşılıyor.

Hatta Ekrem İmamoğlu'nun bir süre sessiz kaldığı daha sonra Reuters haber ajansına bir açıklama yaparak;"Benim tek istediğim şey, İstanbul’a hizmet etmek.Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ise günü geldiğinde, en doğru karar ittifak sürecini yöneten genel başkanlar tarafından verilecektir"  diye konuşmuş.

Buda şunu gösteriyor ki;İmamoğlu,Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili tartışmalara noktayı koymak yerine, adres olarak Millet İttifakı liderlerini göstermiş ve Kılıçdaoğlu'nu şaşırtmış bir bakıma.

Çünkü İmamoğlu hem ben cumhurbaşkanı adayı değilim dememişti hem de cumhurbaşkanı adayım Genel Başkan Kılıçdaroğlu da dememişti.

Tam aksine cumhurbaşkanı adayını Kılıçdaroğlu tek başına belirlemeyecek, Millet İttifakı liderleri belirleyecek mesajını vermiş oldu.

Millet İttifakı liderleri başta Meral Akşener,Temel Karamolloğlu ve Gültekin Uysal.

Millet İttifakına katılacağı tahmin edilen Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu'nu da eklediğimizde Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayını belirleyecek olan 6 liderden biri olarak gösterilmiş oldu.

Yani İmamoğlu'na göre Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayını belirleyecek oylamada CHP'nin tek bir oyu olacak.

Bu davranışın da Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Kılıçdaroğlu ve Müezzinoğlu ayni şeyi söylemiyor ve ayni yere vurmuyorlar bana göre.

Hayırlı olsun diyerek bekleyelim ve görelim derim..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.