Fatih Terim’in görevden ayrılmasından sonra beklenilen iyi oyununu bir türlü oynamayan ve bunun sonucunda da özlenen farklı galibiyetleri elde edemeyen Milli Futbol Takımımız, halen bu başarısızlıklarını sürdürüyor.

            Geçtiğimiz Cuma günü akşamı İsviçre’nin Bern şehrinde Dünya Kupası Futbol karşılaşmalarına katılacak olan Tunus Milli Futbol takımı ile bir hazırlıkkarşılaşması oynayan Futbol Milli takımımız, önce 1-1 berabere sürdürdüğü maçta, daha sonra yediği hatalı bir gol ile 2-1 yenik duruma düştü. Maçın 90’ıncı dakikasında daha önce hatalı bir hareketi nedeniyle oyundan atılan Cenk Tosun’un takımızı 10 kişi bırakması ile, yenik duruma düşen Milli Futbol takımımız 10 kişi kalmasına karşın, karşılaşmanın 90’ıncı dakikasında attığı bir golle maçtan 2-2 berabere ayrıldı.

            Bu kötü oyunda; Futbol Milli Takımımızın bir süredir teknik direktörlüğünü yapan ve bu maçta takımı  kötü oynatan, Romen Mircea Lucescu’nun olduğu kadar, kendini önemsiz bir nedenden sahadan arttıran ve takımın 10 kişi kalarak kötü oyununa neden olan, takımımızın golcüsü Cenk Tosun’un da bunda büyük rolü oldu.

            Karşılaşmadan sonra Cenk Tosun TV kanallarına yaptığı açıklamasında; tribünden maçı izlemekte olan babasına kötü tezahürat yapıldığını gördüğünü, babasını çok sevdiği için buna dayanamayıp, protesto etmek için  tribünlere koştuğunu,bu sırada bunu gören İsviçreli hakemin kendisini oyundan çıkardığını söyledi.

            Bu hareketi kesinlikle yapmaması gerektiğini belirten  Cenk Tosun, bunun için tüm sporseverlerden özür dilediğini, bu tür hareketleri bundan sonra kesinlikle yapmayacağını, bu konuda kendisine güvenilmesini istedi.

            MİLLİ TAKIMDA DİSİPLİN

            SORUNU DEVAM EDİYOR

            Futbol Milli Takımımızın müzmin bir hastalığı olan ve yıllardır devam eden disiplinsizlik sorunu, Tunus karşılaşmasında bir kez daha ortaya çıktı. İşte bu nedenledir ki; Futbol Milli Takımımız, yıllardır kendisinden beklenen sportif başarıyı, bazı futbolcularının geçmişte de maç içindegösterdikleri bu tür disiplinsiz davranışlar nedeniyle maalesef kazanamıyor. Böyle disiplinsiz davranışları ise başka ülkelerin takımlarında görmek mümkün değil.

            FUTBOLCULAR ALIŞIK OLDUĞU

            YERLERİNDE OYNATILMIYORLAR

            Özellikle de Almanya’daki kulüp takımlarından Milli takımımıza davet edilen futbolcularımız, Alman takımlarında oynatıdıklarımevkiilerde değil de, bizde çok değişik görevle değişik yerlerde oynatiliyorlar. Bu da  oyuncuların Mili Takımımızın  başarısızlığına büyük bir etki yapıyor.Tabii son oynanan milli maçlarda İran’ı 2-1 yenmemiz ve Tunus ile 10 kişi oynadığımız karşılaşmada, sakatlıkları nedeniyle bazı as futbolcularımızı oynatılamamış olmaları, takımın oyununda olumsuzluklar yarattığı ise  ayrı bir gerçek olarak kabul edilmeli.

            Dileğimiz tüm bu olumsuzlukların zaman içerisinde giderilerek, Milli takımımızın Türk futbolunu gerektiği şekilde temsil etmesi. Bunda da en büyük görev Futbol Fererasyonuna düşüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.