Öğretmen okulunda eski çıkışlılarla buluşmuştuk. Eski bir öğrencinin olim yanıma gelerek eşinin de bir dergi çıkardığını (Öğretmenim Dergisi), yayınevinin (Öğretmenim Dergisi Yayınları) olduğunu ve kitaplar bastığını söylemişti..

Ben de internetten olayı araştırıp bulmuştum. Telefonla da ulaştım kendisine. Yani eski bir öğretmen olan gazetecilikte yoğrulan, dergi çıkaran ve isteyene kitabını basan… ADNAN GÜNDÜZ’e

Onun Edirne Uzunköprü İlçesi Turnacı Köyü doğumlu olduğunu öğrenince sevindim. Öğretmen kökenli olması da hoşuma gitti doğrusu.

Kendi yapıtları da var. Bir süre sonra kendi yapıtlarını, eski dergileri yayınev inin ürettiği kitapları gönderdi.

KENDİ KİTAPLARI:

1. GAZİ ARANIYOR

2.BEYEFENDİ

3.BAŞIBÜYÜK

Üçünü de kısa sürede okudum. Daha doğrusu ben okumadım , kitaplar kendilerini okuttular. Çünkü başladığınız zaman öyle bir sürükleniyorsunuz ki bitirmeden bırakmanız olası değil. Yani akıc ve edebi ağırlıklı.

BAŞIBÜYÜK yapıtında yaşantısını anlatır. Kısmen de olsa bazı yönleriyle , meslektaş olduğumuz için olacak, kendi yaşantınızdan kesitler gibi. Çağrışımlar, sizi kendi yaşantınızdan görüntülere taşımakta.

Başıbüyük’te diyor ki:

“Bu can bu tende durdukça yazacağım” diyerek çıktığım yazın yolculuğumda sanırım bu son kitabım. Bu kitabımda sadece ama sadece kendimi anlattım. Gk yılmamış, direkreisim vermekten, gerekse zaman ve mekân göstermekten kaçındım.”

Gerçekten de çileli bir ömür sürmüş yazarımız. Sağlık sorunları da dahil, çekmediği kalmamış. Ancak direnmekten geri kalmayarak bu günlere ulaşmış Sn. Gündüz.

Yazının başka bir bölümünde de:

 “Yıllarca ben anlaşılmam, yazılmam, çizilmem, okunmam demiştim. Anlaşılmam ben ama ben anlarım hepinizi.”

Diğer iki kitabı için de aynı şeylere söylemem mümkün

Beyefendi yapıtı için diyor kİ:

 “Bu yaşanmış bir öykü dersek buna inanıp inanmamak ta bu okurun hakkı olsa gerek”

Kitabın içinde yer alan öyküler:

1. Beyefendi, 2.Rüşvetsiz İman, Kusursuz Koyuna Benzer,3.Gazetecilik Düşü, 4. Amcamın Oğlu , 5.Bu Vatan Bizim, 6. Sınırda Çatışma, 7. Tehdide Sığan Ölüm.

Öykülerin tümü çekici ve çarpıcı bir anlatımla ortaya çıkmış ve kitaplaşmış.

Kendisi dönem dönem öğretmenlik yapmasına rağmen hep ve yeniden gazeteciliğe ve yazarlığa döner.

Şöyle diyor:

‘İşte biz böyle bir yayıncılık yapmaya soyunduk. “Yasal anlamda tek gelir kaynağımız olan… dedik ve ve bu kitap doğdu’. Anlaşıldığı gibi bu yapıtta gazetecilik yaşamını anlatmakta(Gazeteci Aranıyor)

Üç kitabı da kendi yayınevi olan “Öğretmenim Dersisi Yayınları”ndan

Kendi kitapları dışında başka yazar ve ozanların kitapları ve Bir çok Öğretmenim Dergisi de bana ulaştı..,

Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.