Geçtiğimiz günlerde bir okurumdan uzunca bir ileti aldım.

Birazda bana sitem etmiş ve bu ilçeye yapılması planlanan OSB nin akıbeti ile ilgili yetkilileri harekete geçirecek ve unutulmasını engelleyecek köşe yazıları neden yazmadığımı sormuş.

Aslında yazmadığımı veya ilgilenmediğimi söylemek doğru olmaz.

Yerseçimi kesinleşip Müteşebbüs Heyet tarafından Kuruluş protolunün hazırlanıp Bakanlık Onayı için Edirne Bilim Sanayi ve Teknoloji il Müdürü Salih AKBULUT tarafından elden Bakanlığa teslim edilişine kadar 2,daha sonraki süreçte de bir köşe yazısı yazmışım.

Daha fazla ele alınıp hatırlatma veya uyarma yapılabilirdi diye bir iddiada bulunursanız;Elbette iyi olurdu ama haftanın beş günü köşe yazısı yazan bir olarak Edirne’nin daha birçok sorunu ve ele alınması gereken konularına da yer vermem gerektiğini kabul edersiniz sanırım.

Aslında gündeme geldiği gün sevinmiştim  elbette ama "Edirne'de 1994 yılında kurulan ve hala rayına oturtulup verimli bir hale getirilemeyen OSB gibi olmasın sakın" temennilerimi de eklemiştim ardından.

Çünkü Uzunköprünün ekonomik anlamda Türkiyenin birçok İlçesinin hatta İlinin önünde olduğu yıllarda bu ilçemizde birçok Fabrikanın var olduğunu en iyi bilenlerdenim.

Bu gün Uzunköprü bu manada küçülmüş ve hayat standardı aşağılarda bir İlçe haline dönüşmüşse,bunun ana sebebi o Fabrikaların kapanması sonrasındaki eksiklikten meydana gelişindendir.

İşte OSB nin hayata geçmesi ile bu ilçemizin eski  günlerine kavuşur  umudunu taşıdığım için sevinmiş ve memnuniyet duymuştum.

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan İhtiyarın bu konudaki çalışmaları ve gayretlerini biliyorum ve takip ediyorum.

Yer seçimi konusundaki itirazların bu duraklama döneminde etkili olup olmadığını bilmiyorum ama okurumun dediği gibi zaman kaybetmenin çokta doğru olduğunu kabul etmeyenlerin tarafında olduğunu ifade etmeliyim.

Hatta bu konudaki fedakârlık ve gayretlerini görmezden gelmenin haksızlık olacağını kabul ettiğim İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş başta olmak üzere tüm Meclis Üyelerinin bu konudaki özverilerini inkar etmek vefasızlık olur sanırım.

Yerel Gündem Programında konuk ettiğim Başkan Geçmişin anlattıklarını duyunca bu işin mutlaka gerçekleşeceği kanaatim yükselmişti.

Hatta basına yansıyan şöyle bir açıklama yapmıştı; "Yer seçimi kesinleşen Uzunköprü Organize  Sanayi Bölgesi, Kuruluş Protokolü MÜTEŞEBBİS HEYET tarafından hazırlanmış, Yönetim Kurulu oluşturulmuş, ilgili ödemeler yapılarak BAKANLIK ONAYI için, Edirne Bilim Sanayi ve Teknoloji il Müdürü Salih AKBULUT tarafından elden Bakanlığa teslim edilmişti.Uzunköprü OSB Kuruluş Protokolü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk ÖZLÜ tarafından onaylanarak BÖLGE:339 sicil numarası ile Tüzel Kişilik kazanmıştır.Onaylı Kuruluş Protokolünün 1 nüshası, Bakanlık tarafından OSB’ye gönderilmiştir. Seçimi kresinleşip Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve aynı zamanda OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan İHTİYAR,Edirne Valisi Günay ÖZDEMİR Başkanlığındaki MÜTEŞEBBİS HEYETİMİZ ile bölgemizi geliştirmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.İlçemize ve Bölgemize hayırlı olsun.”

Evet, bizde Hayırlı olsun demiştik ve gelişmeleri takip etmeye devam etmiştik ama okurumun dediği gibi o günlerden sonra yaşanan durağanlığıda çok iyi anlayamadık doğrusu..

Bir hatırlatma yapalım ve her konuda aktif bir çalışma segileyen yeni Valimizin bu konudaki düşünce ve çalışmalarının neler olduğunu öğrenmek isteyen vatandaşlar adına soralım dedik.

Çünkü OSB’ler bir yerleşim biriminin Sanayisi açısından büyük önem taşıyor..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.