“ÇARŞI KAPILARIMZ TEHLİKE YARATIYOR”

Selimiye Arastası Esnaf Derneği Başkanı Adem Bayrak, yıl sonu yaklaşırken çarşıya gelen müşteri azlığından yakındı. Bayrak çarşı kapılarının ve ısıtma sisteminin yapılması talebinde bulundu.

“ÇARŞI KAPILARIMZ TEHLİKE YARATIYOR”

Selimiye Arastası Esnaf Derneği Başkanı Adem Bayrak, yıl sonu yaklaşırken çarşıya gelen müşteri azlığından yakındı. Bayrak çarşı kapılarının ve ısıtma sisteminin yapılması talebinde bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Aralık 2017 Perşembe 10:10
“ÇARŞI KAPILARIMZ  TEHLİKE YARATIYOR”

    Selimiye Arastası Esnafları Derneği Başkanı Adem Bayrak, tarihi çarsıları ziyaret edenlerin sayısında son aylarda büyük azalma olduğun belirterek, “Yılbaşı yaklaşıyor. Böyle günler bizim için müşterilerin yoğun olduğu, tarihi çarşı ziyaretlerinin arttığı günler olmalı. Yalnız bu yıl tarihi çarşıları ziyaret edenlerin sayısında azalma var. Yeni yıla girerken çarşımıza bol müşterinin gelmesini bekliyoruz. Bakıyorum esnaflarımız yeni yıl hazırlıklarını yaptı, alacağı ürünü fazlasıyla aldı. Bu mallarını satmayı bekliyor. Bu günler bizim için çok önemli. Yeni yılda masraf çok. Kiralar vergiler ödenecek.” dedi
“ BİR AYDIR MÜŞTERİ ÇOK AZALDI”
    Bayrak bir aydan bu yana Arasta'yı ziyaret eden müşteri sayısında büyük azalma olduğunu belirterek; “Bu günlerde 20-30 lira ile kasa kapıyoruz. Bu gelirle nasıl kiralarımızı ödeyeceğiz, arkadaşlarımız bu durumda kara kara düşünüyor. Çok şükür ki Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz bu yıl kira artışı yapmadı. Onun için yetkililere esnaflarımız adına teşekkür ediyorum. Geçen yılın kirası ile devam edilecek. Çarşı çevresi çok düzensiz. Kazı alanının ne zaman düzenleneceği belirsiz. Bunun bize çok zararı oluyor. O meydan ne olacaksa bir an önce yapılmalı. Selimiye gibi dünya mirası eserin çevresi böyle olmamalı.  Biz böyle tarihi eserlerin merkezi Redwin olan yerin çevresinin böyle kazı alanı olmasını istemiyoruz.” dedi.
“ÇARŞI KAPILARI DEĞİŞMELİ” 
    Gerek yurt içi gerekse yurt dışından çarşıyı ziyaret için gelenlerin olduğunu, bazılarının kendilerinden çarşı hakkında bilgi aldığını belirten Bayrak, “Çarşının kapıları yapıldığından bu yana aynı kapılar. Bu kapılar açılıp kapanırken müşterilere zahmet veriyor. Kapılar sert kapandığı için giren çıkan müşterilere darbe yapıyor. Bu kapılardan çıkarken birkaç kişi yaralandı. Hastaneye kaldırmak zorunda kaldık. Kapılarımızın otomatik kapı olmasından yanayız. O zaman böyle bir şikâyet kalmayacak.  Çarşı kapılarının bir an önce değiştirilmesini talep ediyoruz. Bu tür tarihi çarşılarda kültürel ve sanat etkinliklerinin yapılması yararlı olur.  Böylece çarşımızın tanıtımına katkı yapmış oluruz. Ayrıca böyle yerlerde yapılan kültürel etkinlikler toplumun ilgisini daha çok çeker.” ifadelerini kullandı. 
“ISINMA SORUNUMUZ VAR”
    Çarşıda ısınma sorunlarının olduğunu belirten Bayrak, “Bunun programa alındığını biliyorum.  Fakat ne zaman yapılacağı belirsiz. Bunu şikayet için belirtmiyorum. Hizmetin Vakıflar Bölge Müdürümüzden çabuklaştırılmasını istiyoruz. Çevremizde elinde ürününü pazarlayanlar müşterileri rahatsız ediyor. Bizlerden alınan malları fahiş fiyatla pazarlıyorlar. Bazen müşterileri de taciz ediyorlar. Kuşkusuz onlar da evlerine para götürmeleri gerekir. Yalnız böyle turistleri rahatsız edecek şekilde satmaları Edirne için olumsuzluk yaratır. Daha önceleri Belediye Başkanımız ve valimizle araç otopark sorunu konusunu görüştük. Yaz aylarında okulların tatil olduğu zamanlarda okulların bahçelerini otopark olarak kullanılması gündeme geldi. Bu gerçekleşmedi. Bu soruna çözüm bulunması gerekir. Gelen turistler araçlarını park edecek yer bulamıyorlar. Önümüzdeki günlerde yeni yıl geliyor yeni senenin Miletsimize devletimize hayırlı olmasını ülkemize huzur gelmesini bekliyoruz.” dedi.
 

Son Güncelleme: 21.12.2017 10:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.