“Edirne EBED Başkanlığına adayım”

Orhan Çam: “Birliği, beraberliği ve adil paylaşımı sağlamak için Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği Başkanlığına adayım.” dedi.

“Edirne EBED Başkanlığına adayım”

Orhan Çam: “Birliği, beraberliği ve adil paylaşımı sağlamak için Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği Başkanlığına adayım.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Kasım 2017 Cuma 09:45
“Edirne EBED  Başkanlığına  adayım”

Orhan Çam, “Öncelikle EBED'in kuruluşunu gerçekleştiren, şimdiye kadar emeği geçen bütün başkan ve yönetim, denetim kurulu üyelerine teşekkür etmek istiyorum.” dedi.
Meslek hastalığı nedeni ile diş teknisyenliği mesleğini bıraktıktan sonra engelli kadrosundan ETUS'ta çalışmak zorunda kalan ve engelli bir kız çocuk sahibi olan, EBED (Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği) üyesi Orhan Çam: “Sağlıklı bir birey olarak dünyaya geldim, meslek hastalığı sonucu engelli oldum. Birde engelli kız evladım var. Dolayısı ile engelli sorunlarınıçok boyutlu olarak yaşıyorum. Çözüm odaklıöneriler için öğretim üyeleri, sağlık kurumu çalışanları, kamu personeli ve emeklilerin çoğunlukta oluşturacağımız yönetim kulu adayları oluşturarak, şeffaf idare sergilemek amacı ile başkanlığa adayım.”şeklinde konuştu.
Çam açıklamasının devamında başkan adayı olmakta ki amacının Edirne'de bulunan engelli Betpark dernekleri ile birlikte hareket ederek, güç birliği oluşturarak, kentte ki engelli sorunlarına daha çabuk çözümler sağlamak olduğunu belirtti.
Çam, öncelikle sokak sokak, mahalle mahalle, ev ev dolaşarak Edirne'de yaşayan engelli bireyleri ve sorunlarını tespit edeceklerini, Edirne'de bulunan engelli dernekleri ve engellilerin fikirlerini de alarak Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne Valiliği, Edirne İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, ETUS gibi kurumların desteği ile çözüme ulaştıracaklarını söyledi.
Çeşitli aktiviteler ve geziler düzenlemeyi düşündüklerini belirten Çam, “Öncelikle evinden çıkmakta sıkıntıçeken ve çıkmak isteyen engelli bireylerin topluma adaptasyonunu sağlama amaçlı etkinlikler düzenleyeceğiz. Bunu proje kapsamında yaparak derneğe düşen maddi gücü azaltmaya çalışacağız. Derneğin internet sitesini faaliyete geçirip hesaplarımızı güncel olarak kamuoyu ile paylaşacağız, etkinliklerimizi, aldığımız ve yapacağımız yardımları açıklayacağız.” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.