HUDUT GAZETESİ, 48 YAŞINDA

2 Şubat 1970'te kurulan ve Edirne'de yayın hayatına aralıksız devam eden en eski üçüncü gazete olan Hudut Gazetesi, geçtiğimiz gün 48'inci yaşını kutladı.

HUDUT GAZETESİ, 48 YAŞINDA

2 Şubat 1970'te kurulan ve Edirne'de yayın hayatına aralıksız devam eden en eski üçüncü gazete olan Hudut Gazetesi, geçtiğimiz gün 48'inci yaşını kutladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Şubat 2018 Pazartesi 10:25
HUDUT GAZETESİ, 48 YAŞINDA

    48 yıldır okurlarına Edirne'den ve bölgeden haberler sunan Hudut Gazetesi, 13 bin 211'inci sayısıyla yayın hayatında 47 yılı geride bırakmanın onurunu ve gururunu yaşadı. Doğan Şuta tarafından 2 Şubat 1970'te kurulan ve Edirne'de yayın hayatına aralıksız devam eden en eski üçüncü gazete olan Hudut Gazetesi, geçtiğimiz gün 48'inci yaşına bastı. Gazete şuan ki İmtiyaz Sahibi Gönül Uyanıktır tarafından 29 Nisan 1994 tarihinde devralındı. 
    Gazete İmtiyaz Sahibi Gönül Uyanıktır, Hudut'un 48 yıllık yayın hayatının 24 yılında kendisi ve ekibinin yer aldığını belirterek, “Yerel gazetenin zorluklarını, bu işle ilgilenmeyen insanlar bilmez. Birçok kişiye sorsanız Edirne'de hangi gazeteler var diye 5-6 tanesinin adını sayar ama büyük bir kısmı bu gazetelerin okurları değildir. Hudut Gazetesini yönettiğim 24 yıllık süre zarfında gerçekleştirmeyi en çok istediğim hedef, gazetemizin tezgahta satışını sağlamak ve okur sayısını arttırmak. Fakat bunda çok başarılı olamadık. Çünkü teknoloji bize bir yerde köstek oldu. Eski sistemde gidilmiş olsaydı okurları olabilirdi bu gazetenin. Ancak şöyle de bir iyi tarafı oldu; internet ve Betmatik sosyal medya aracılığı ile müthiş okuma oranlarına ulaştık. Bu bizi niye memnun etmiyor? Bir gazetenin yalayabilmesi için maddi olanakları olması gerekiyor. Siz gazeteyi satamazsanız sadece resmi ilanlara yaslanmış olursunuz. Türkiye'deki diğer gazeteler gibi biz de resmi ilanlarla yaşama zorundayız. Fiili satış dediğimiz konu, gazeteler için iyi bir kaynak ama bunda başarılı olamadık. Biz değil, kimse başaralı olmadı.” dedi.
    Uyanıktır, herkesin gazeteci olduğu bir yerde gazetecilik mesleğine olan ilginin azaldığını belirterek, “Artık basılı gazete olayı bütün dünyada tarihe karışmak üzere. Bizde daha bir müddet devam eder diye düşünüyorum ama sonrasını çok da iyi görmüyorum. Biz Hudut'u şöyle yaşatacağız. Artık kağıt baskı olmasa da internette okunma oranlarıyla gazetemizi daha cazip getirme çalışmalarına devam edeceğiz. Bizim ve diğer gazetelerin yapabileceği en büyük iş bu olur diye düşünüyorum. Artık herkes gazeteci. Tüm yayınların ihbar hatları var. Herkesin gazeteci olduğu bir yerde gazetecilik mesleğine ilgi de azalıyor. O işten para kazanan, ekmek yiyen insanların sayısı azalıyor. Biz de gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz.” şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.