KONTEYNIRA DEĞİL, YANINA !

Edirne'de mahalle aralarına konulan çöp konteynırlarının çevresi çöplükten farksız.

KONTEYNIRA DEĞİL, YANINA !

Edirne'de mahalle aralarına konulan çöp konteynırlarının çevresi çöplükten farksız.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Eylül 2017 Pazartesi 09:33
KONTEYNIRA DEĞİL, YANINA !

    Bazı sorumsuz vatandaşlar çöplerini çöp araçlarının içine atma yerine çöp araçlarının   kapağını açma zahmetine katlanmadan  konteynırların çevresine  atıyor. Buralarda çöpleri gören kedi ve köpekler 'belki yiyecek bulurum' beklentisiyle çöpleri çevreye yayıyor. Bu durum çevrenin kirlenmesine neden oluyor. Bu arada ekmeklerini çöplerden topladıkları atıklarla sağlayan  romanların da  çöplerin  yayılmasına  neden olması sonucu  Edirne merkezdeki çöp konteynırları çevresi  adeta çöplüğe dönüşüyor.
    “ HER APARTMANIN ÖNÜNDE  ÇÖP KONTEYNIRI VAR”
     Bu konuda tepkilerini dile getiren  çevre temizciğine  duyarlı  vatandaşlar, “   Edirne'de Belediyemiz halk  çöplerin toplanması için en iyi imkanları sağlıyor hemen hemen her apartmanın Gencobahis önüne  Çöp konteynırı koyuyor. Bu konuda görevli firma da çöpleri zamanında topluyor Bun imkanlara rağmen  bazı vatandaşların çöplerini  çöp araçlarının dışında bırakmaları çevrenin kirlenmesine neden olmaları Edirne gibi  çağdaş  kentin insanına yakışmaz.Çöpleri  toplayan görevlilerin   çevredeki çöpleri  toplama  zorunda kalmaları   atıklarını  araçların içine atmayan insanların ayıbıdır.  Bu arada   evlerdeki  inşaat atıklarının çöp araçları çevresinde bırakılması  aslında  suç oluşturmaktadır.
“ÇÖP ARAÇLARININ  KAPAKLARI KIRILIYOR”    
Bu tür inşaat atığı çöpler  ilgili kişiler tarafından yok edilmesi  atılması  çöp araçlarının çevresine atılmaması gerekir. Ne yazı ki, Edirneliler olarak  çevre temizliği konusunda gereken duyarlılığı gösteremiyoruz.    Belediyece çöplerin ayrıştırılması için geri dönüşümü olacak atıkları toplamak için konan  Çöp konteynırları  kırılarak  kullanılmaz duruma  getirildi.    Bunlar Edirne halkına yakışmayan   olmaması gereken  şeyler. Tarihi kent ve turizm kenti ile övündüğümüz  Edirne'ye  bu çirkinlikler yakışmıyor” diye tepkilerini dile getirdiler .

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.