Özbaş “Yardım hizmetleri hızlandı”

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün diğer sosyal yardım kurumları ile bir araya gelmesiyle yardım kuruluşlarındaki hizmetler daha seri halde yapılmaya başlandı.

Özbaş “Yardım hizmetleri hızlandı”

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün diğer sosyal yardım kurumları ile bir araya gelmesiyle yardım kuruluşlarındaki hizmetler daha seri halde yapılmaya başlandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Ocak 2018 Perşembe 10:41
Özbaş “Yardım  hizmetleri  hızlandı”

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak,  bugüne kadar yurt tipinde yapılan hizmet modeline Edirne'de son verildi. 
    Yurt tipi hizmet modelinin son bulmasıyla beraber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Edirne İl Müdürlüğü'nün koruması ve bakımı altında bulunan çocukların bir bölümü koruyucu ailelere yönlendirildi. Bir kısmı ise Çocuk evlerinde barındırılıyor. 
“EDİRNE MERKEZDE 14 ÇOCUKEVİ VAR”
Edirne il merkezinde 14 çocuk evi bulunuyor. Çocuklar bu evlerde kakılıyor. Koruyucu aileler ve çocuk evleri dışındaki çocuklar ise sevgi evlerinde kalıyorlar. Edirne'de koğuş tipindeki çocuk evleri sistemi son buldu. Böylece çocuklara aile evlerinde bakımı sağlanmış oldu. 
Yurtların kapatılıp aile evi sistemine geçilmesiyle boşalan Edirne Kız Yetiştirme Yurduna Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü taşındı.
Daha önce, il müdürlüğü şehir merkezi Gazimihal'deki küçük binada hizmet veriyordu. 
Bu durumda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü farklı bir yerde, sosyal hizmet binası farklı bir yerde ŞÖNİM denilen şiddeti önleme merkezi farklı bir Betnano yerde bulunması bu yönde hizmet alan vatandaşlar açısından sıkıntı yaratıyordu. 
Kız Yetiştirme Yurdunda yapılan tadilatlar sonucu il müdürlüğü sosyal hizmet merkezi Şiddet önleme merkezi (ŞÖMİN) Sevgi evleri sitesi aynı çatı altında toplanmış oldu. 
Bu hizmetlerin daha seri yapılmasını sağladı. Yardım kurumlarının aynı çatı altında toplanması ile halka daha rahat hizmet sunuluyor. İşler bir çatı altında olan binada yapılıyor.
“TAŞERON İŞÇİLER KADROYA GEÇECEK”
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarda taşeron firma adına çalışan temizlik, bakım, güvenlik, kaloriferci olarak görev yapan elemanlar bulunuyordu. 
Bu çalışanların kadroya geçmek için başvuruları 2 Ocak tarihinde başladı. Bu konuda yapılan başvuruların sağlıklı yapılması için kurum ve kuruluş müdürleri de katkı yapıyor.  
“2018 YILINDA YENİ BİR HUZUREVİ”
2018 yılında yatırım programı kapsamına alınan mimari projesi çizilmiş olan Edirne Merkez Huzurevi'nin temeli bu yıl atılacak. Bu huzurevi eski TOKİ ile BEL- KOOP arasında yapılacak. 
Bu huzurevi 200 yataklı ve günün ihtiyaçlarına uygun bir şekilde inşa edilecek. 
Çok katlı olmayan hobi bahçeleri bulunan yaşlıların ihtiyaçlarına daha iyi hizmet verilecek sosyal, kültürel ve sportif imkânları daha geniş bir alanda hizmet sunulacak. İlçelerde sadece Uzunköprü'de huzurevi bulunuyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.