658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri umuyorum ki geçmiş yıllardan daha güzel olacak.

29 Haziran Cumartesi günü Başkan Recep Gürkan’ın Sarayiçi Er Meydanında düzenlediği basın toplantısına katıldık.

Gördük ki; Tarihi Sarayiçi Er Meydanı her haliyle güreşlere hazır. Yani, bu yıl Tarihi Sarayiçi Er Meydanında çok daha olumlu, bakımlı bir sahada keyifli güreşler izleyeceğiz.

Başkan Recep Gürkan‘ın yaptığı değerlendirmelerin ayrıntılarını haber sayfalarımızda okuyacaksınız. Ben, burada sadece kendim ile ilgili gelişmelerden söz edeceğim:

1-Israr ettiğim ve üzerinde defalarca yazı yazdığım bir portatif köprü, nihayet kurulmuş. Valilik, Belediye ve Tugay Komutanlığımızın iş birliği ile tasarlanıp gerçekleştirilen portatif köprü yerine konulmuştu.

Doğrusu sevinç duydum, övünç duydum.

Ben, Sarayiçine yapılması gereken portatif köprü meselesini birkaç yıldan beri ısrar ile dile getiriyordum. Gerçekleşmesi bugünmüş. Adını zikrettiğim saygı değer kurumlarımızın yönetici ve yönetimlerine gönül dolusu teşekkürlerimi iletiyorum.

2-Birkaç yıldan beri üzerinde ısrarla durduğum bir konu da “Kırkpınar Marşının Taş Kitabesinin dikilmesi” meselesi idi. Cumartesi günkü basın toplantısında çok değerli gazeteci kardeşim Kerim Yurk’un sorusuna Başkan Recep Gürkan şu cevabı verdi ; “Kırkpınar Marşının Taş Kitabesinin siparişini verdik. Bu Kırkpınar’a yetiştirilmesi için çalışıyoruz. Yetişmese de Kırkpınar’dan sonra Sarayiçi’ne dikeceğiz. Hocamızı seviyoruz.” dedi.

2004 yılından bu yana bütün Kırkpınar seremonilerinde çalınıp söylenen Kırkpınar Marşı, artık şanlı Türk Milletinin kabul gördüğü ulusal marşlarımızdan biri olmuştur.

Aziz Milletimizin böylesine değer verdiği bir eserin Tarihi Sarayiçi’nde bir taş kitabede yaşatılması, elbette ki gerekiyordu.

Biraz geç de olsa, Kırkpınar Marşı’nın Taş kitabesini tarihi Sarayiçi’ne dikme kararı alan Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan’a teşekkür ediyorum. Huzurlarınızda kendisine saygı ve selamlarımı iletiyorum.

Kırkpınar yazılarımızı sürdüreceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.