Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İpsala Toplumsal Kalkınma ve Geliştirme Derneği’nin düzenlediği “İpsala’nın Değerleri” adlı söyleşi programına katıldı. Söyleşi sonrasında İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar, Başkan Recep Gürkan’a bir süre önce kaybettiği annesi Ümmüş Gürkan’ın karakalem portresini hediye etti.”

Bu gün geçtiğimiz günlerde Edirne basının da yer alan bu haberİ açıp değerlendirmek istiyorum.

Daha doğrusu önemsediğim ve benim gibi birçok kişinin de önemli bulduğuna inandığım bu haberie detay katmak istedim.

Bir kere İpsala İlçesinde böyle bir Derneği hayata geçiren ve bu güne kadar ayakta kalmasını sağlayan kişileri tebrik edip kutlamak isterim.

Ne kadar güzel ve anlamlı faaliyetler içindeler.

“İpsala Toplumsal Kalkınma ve Geliştirme Derneği” adındaki bu derneğin bu güne kadar birçok etkinlikte öncü olduğunu duyuyorum.

Başta benim doğup büyüdüğüm ve 36 yıl ömür sürdüğüm İlçem Meriç’te de böyle bir Derneğin oluşması beni ve birçok Meriçliyi mutlu ve bahtiyar eder.

Bu konuda Meriçliler Derneğine önemli görev düşüyor.

Yeni seçilen Ramadan Cambaz Başkanlığındaki Yönetim Kurulu bu konuda kafa yormalı ve şirin İlçemizin tanıtımına büyük katkılar sağlayacağına inandığım etkinlik ve faaliyetlerin hayata geçirilmesini sağlamalılar.

İpsala Derneğinin gerçekleştirdiği söyleşi dizisine verilen isimde çok anlamlı.

“ İpsala’nın Değerleri”

İlçelerinde doğup büyümüş, yaptığı görevler ve başardığı işler ile adından söz ettirip topluma yararlı olup bir değer olmuş hemşerileri ile söyleşi yaparak onları topluma tanıtmanın yanında onların titri ve şöhreti ile İlçelerinin tanıtımına katkı vermek gibi bir düşünceyi hayata geçirmek çok milliyetçilik dolu bir düşünce bana göre.

Çünkü bazı insanlar yaşamında elde ettiği başarılar ve yükselişler sayesinden doğduğu büyüdüğü şehrinin önüne geçer.

Recep Gürkan bunlardan biri.

Benim kendisi ile yazdığım birçok yazımda ifade ettiğim gibi artık onun adı “Yükselen bürokrat” oldu.

Çünkü hep yükseldi ve çeşitli kademelerde görevler yaparak adından en çok bahsedilen bürokrat haline geldi. Geogle amcaya sorduğunuzda Recep Gürkan ismi İpsala ve onun gibi birçok İlçenin önünde çıkıyor ve anılıyor.

Dolayısıyla Derneğin konuk olarak kendisi ile söyleşi gerçekleştirmiş olması çok isabetli ama birazda geç kalınmış bir çalışma.

Recep Gürkan sadece İpsala için değil Edirne için bir değer çünkü.

Gürkan söyleşide zaman zaman duygusallaşarak önce geçtiğimiz günlerde kaybettiği annesinden ve sülalesinden bahsederken 1981 yılında ilçeden ayrıldığını ama yıllarda geçte toprak bağı olan İpsala’dan kopmasının mümkün olmadığını söyleyerek hemşerilerini memnun etti.

Başkan Gürkan konuşmasının son bölümünü şu cümleler ile tamamlayarak söyleşiyi sonlandırdı; ““Ne iş yaptığınız sizin için önemli ama toplum için ne iş yaptığınız değil, işinizi nasıl yaptığınız çok önemli. İpsala’da nereden başlamak gerekir diye sorarsanız, öncelikle potansiyelimizi, güçlü yönlerimizi görmemiz gerekir. Ondan sonra zayıf yönlerimiz neler bunları görmeliyiz. Ardından bizim fırsatlarımız neler ve tehditler neler? Büyük fotoğrafı çekebilirsek, puzzle’n içinde boğulmayız” dedi

Tebrikler İpsala Toplumsal Kalkınma ve Geliştirme Derneği Başkan Ali Koşan ve ekibi.

Tebrikler “Edirne’mizin yükselen Bürokratı Recep Gürkan”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.