Geçtiğimiz günlerde bu başlıklı bir yazı aldım ve Başkan Recep Gürkan'ın yağcılığını ve yalakalığını yapmakla beni itham eden uydurma bir isim ve adresli kişinin ne yapmak ve ne demek istediğini çok anlamış değilim.

Şöyle diyor zat-ı muhterem;"Recep Gürkan,27 Aralık 2016 tarihinde Medya Keşan Gazetesinden Birol Çalen ve Bülent Saylam ile yaptığı röportajda hem 2016 yılını değerlendirmiş hemde 2017 yılı Projelerini ve yapmayı planladıklarını açıklamıştı.Aradan altı yıla yakın bir süre geçmesine rağmen Edirne'de değil 100 yıl atlaması bir yıl atlamasını kapsayan atılım bile gerçekleşmedi.Hadi Milletin sesi çıkmıyor bari sen en yaşlı biri olarak bunu sormak cesaretini niye göstermiyorsun.Hani Yüzen Şehir Edirne Projesi ne oldu. Sarayiçi ve Tunca Nehri onu bekliyor.Başkanın savunuculuğunu yapan biri olarak bunları sorabilirmisin?"

Bunları bile sen yazamazsın demişsin yazının sonunda.

Bak işte yazdım.

Çok merak ediyorsan bana yazacağına Başkana yazsaydın sanırım çok memnun olurdu ve ne demek istediğini,yapılmamış ise sebeplerini sana bütün çıplaklığı ile anlatırdı.

Başkanın savunuculuğu yakıştırmana da cevap vermek isterim.

Başkan Gürkan'ın herşeyden önce bir eğitimci yani Meslektaşım olması kendimi ona yakın hissetmeme neden olmuş olmalı ki;onu seven ve sayan biri olarak Milli Eğitimdeki çalışmalarını,Genel Sekreterlik görevinde Trakya Üniversitesine sağladığı katkılarını,kısa sürede elde ettiği siyasi başarı ve becerileri ile sahip olduğu Milletvekilliği dönemindeki etkinliğini yakınen takip etmeme ve onu hep kendime yakın hissetmeme neden olmuştur.

Benim kadar candan,içten ve riyasız olmasa da kendisinin de benim hakkımdaki düşünce ve görüşlerinin müspet olduğunu düşünüyorum hatta biliyorum diyebilirim.

Edirne de güzel insanlar doğru insanlar olduğu kadar yanlış ve cin fikir sahibi insanların hayata geçirerek kişiler arası olumlu ilişkileri olumsuz duruma düşürmeye çalışmaları nedeniyle zaman zaman bu tür adaap dışı davranış sergileyen kardeşler olabiliyor.

Başkan Gürkanı o kadar çok kıskanan ve yanlızca onunla ilişkili ve arkadaş olmasını arzulayanlar ve başka biri ile olan ilişkilerini kıskananlar oldukça fazla.

Ama ben o tür çocuksu hareketleri ve eylemleri bırakın hayata geçirmeyi aklından geçirmeyi bile doğru bulmayan,29 yıl Öğretmenlik,27 yıl Gazetecilik ve Televizyonculuk,beş yıl Belediye Meclis üyeliği yapmış bir kişi olarak dikkate almam ve kimsenin de almamasını tavsiye ederim.

Çünkü toplumumuzda böyle insanlar var ve son yıllarda fazlalaşıyor da.

Başkan Gürkan'ın görevdeki ilk iki üç yılda ortaya koyduğu çalışmalar ve yenilikler ile takdir gören başarılara imza attığını ve bu nedenle de birçok kişi tarafından da "Edirne Belediyesi Başkanını buldu" söylemlerine mazhar olduğunu gördük ve gazetemizde ve Köşelerimizde yazdık.

Bu nedenle kendisini ve çalışmalarını takip ederek basında çıkan olumlu olumsuz tüm haberleri de takip eder ve arşivlerim.

Ama ben yine de etrafındaki çemberin içinde olan menfaate dayalı birliktelik yaşayanların her türlü menfi propogandalarına ve telkinlerine rağmen Başkanın bir ağabey olarak beni sevdiğini ve saydığını biliyorum.

Karamanlı Asaf Ekin kardeşim;Başkan Gürkan yaptığı bu röportajında her konuda olduğu gibi bu konuda da iddialı konuşmuş ki;bir yıl içinde Edirneyi tanıyamayacaksınız anlamı taşıdığını anladığım“Gelecek yıl, “Edirne”ye geldiğinizde 100 yıllık zaman sıçraması yaşayacaksınız” demiş Birol ve Bülent kardeşlere.

Recep Gürkan'ın akıllı zeki ve tuttuğunu koparan bir kişi olduğunu bildiğim ve her fırsatta dile getirip köşe yazılarımda ve yaptığım haberlerde ifade ettiğim için söylemindeki bir yıl sonra 100 yıllık zaman sıçraması ifadelerini biraz afaki bulsam da başarılı olup yerine getirebilir demiştim.

Zor bir durum elbette.

Ama benim bildiğim,tanıdığım Recep Gürkan'ın bir bildiği ve uygulamaya koyacağı planları var olmalı ki,bu kadar iddalı ifadeler kullanmış demiştim.

Ama görünen o ki o süreçte bu iddialı ifadelerini gösterecek veya anımsatacak önemli gelişmeleri görmek mümkün olmamıştı.

Zaman içinde başarılı çalışmalar olmadı mı?

Tabiiki oldu.

Yeni uygulamaya konulup hayata geçirilen pekçok işler yapıldı ve hizmete sunuldu.

Alt yapı ilgili de sormuş ve eleştirmişsin ama ben bu konuyu iki yıldan bu yana süren sağlık problemlerim nedeniyle takip edemediğim için Başkan Yardımcısı Yaver Tetik Beyle görüşüp köşemde bilgilendirme yapacağım.

Tekrar hatırlatma yapmalıyım ki; Başkan Gürkan eleştiri içeren söylemleriniz dahi olsa size cevap verir hatta bundan mennuniyet duyar Asaf bey.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.