KETEM'E ANLAMLI ZİYARET...

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vatandaşların özellikle salgın döneminde hastaneye gitmekten çekindiğine değinen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, tedavilerin aksatılmaması gerektiğine ve erken tanının büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

KETEM'E ANLAMLI ZİYARET...

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vatandaşların özellikle salgın döneminde hastaneye gitmekten çekindiğine değinen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, tedavilerin aksatılmaması gerektiğine ve erken tanının büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Nisan 2021 Salı 06:19
KETEM'E ANLAMLI ZİYARET...

1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası kapsamında bir takım ziyaretler gerçekleştiren AK Parti Heyeti, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) Birimi yetkililerinden bilgi aldı.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İl Kadın Kolları Başkanı Nergiz İnce ve yönetim kurulu üyeleri Kanserle Savaş Haftası nedeniyle Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Selma Heves’i ziyaret etti.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Selma Heves, kanserle mücadelede Ulusal Kanser Tarama Programı kapsamında KETEM Biriminin kadınların taramaya katılma oranlarını arttırmak ve yerinde tarama yapmak amacıyla çalışmaların devam ettiğini belirterek, AK Parti Heyetine ziyaretleri için teşekkür etti.

“KETEM BİRİMİNDE ÜCRETSİZ TARAMA YAPTIRABİLİRSİNİZ”

Kanserin günümüzde önemli bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıktığını söyleyen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba; “Ülke genelinde 81 ilde KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama Eğitim Merkezi) kurulmuş ve bu noktalarda kanser ile mücadele edilmektedir. Vatandaşlarımız bu noktalarda gidip ücretsiz olarak kanser taramalarını yaptırabilirler. Bu gibi ciddi konularda halkımızda farkındalık oluşturma, her şeye rağmen kanser hastalığı olan insanlarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi, maddi ve manevi yükünün azaltılmasında hepimize görev düşmektedir. Kanser, korkulacak bir hastalık değildir. Önemli olan erken teşhis edebilmektir. Bu yüzden tedavilerin aksatılmaması gerekmektedir. Bu vesileyle kanserle savaş haftası kapsamında vatandaşlarımıza tarama merkezlerinden faydalanıp bir hastalık varsa erken tanı için geç kalmamalarını öneriyoruz. Unutmayalım; kanser, tedavi edilebilir, erken teşhis hayat kurtarır!” şeklinde konuştu.

“ZARARLI ALIŞKANLIKLARDAN UZAK DURARAK KORUNABİLİRSİNİZ”

Uzmanların alkol ve sigara kullanımı, düzensiz beslenme ve obezite gibi etkenlerin de kanser oluşumunu tetiklediğini söylediğine dikkat çeken Başkan İba, zararlı alışkanlıklardan uzak durarak ve düzenli beslenmeye özen göstererek kanserle savaşılabileceğini ifade etti.

Ülkemizdeki özellikle sağlık hizmetlerinde gelinen noktanın erken tedavi yöntemlerinde büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan İba; “Yaygın hale gelen spor faaliyetleri, insanların eskiye göre daha bilinçli beslenmesi, daha sağlıklı yaşama istekleri kanser hastalığı ile savaşta bizleri bir adım öteye götürüyor. Ancak bu bilinci arttırmalı ve farkındalık yaratmalıyız. Kanseri yenmek alacağımız önlemlerle bizim elimizdedir” dedi.

Kanserle Savaş Haftası münasebetiyle yaptıkları ziyarette kanserle savaş yolunda KETEM birimi başta olmak üzere vatandaşların destekçisi olacaklarını söyleyen AK Parti İl Başkanı Belgin İba, kanserle mücadele eden tüm hastalara Allah'tan şifa, ailelerine ise kolaylıklar diledi.

Haber Merkezi

Son Güncelleme: 05.04.2021 18:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.