112'den, motorize ambulans

Edirne Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Ambulans Başhekimliği tarafından alınan iki adet motorize ambulans, Kırkpınar süresince Sarayiçi Er Meydanı'nda hizmet vererek acil durumlara müdahale ettiler.

112'den, motorize ambulans

Edirne Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Ambulans Başhekimliği tarafından alınan iki adet motorize ambulans, Kırkpınar süresince Sarayiçi Er Meydanı'nda hizmet vererek acil durumlara müdahale ettiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Temmuz 2017 Salı 10:16
112'den, motorize ambulans

    Türkiye genelinde Motorize ambulansla hizmet vermeye başlayan iller arasında 12'ci sırada olan Edirne,  Kırkpınar Er Meydanında vakalara anında müdahale için motorize 112 ambulanslarıyla görev yaptı. Edirne'de 17 tane 112 acil istasyonu  ve 46 ambulansla hizmet Eden Edirne İl Sağlık Müdürlüğü,  vakaları en kısa sürede yetişmek için 2 adet 112 motorize ambulansı da hizmete kattı.
    112 ambulanslarına yeni 2 tane motorize ambulans kazandırdıklarını  söyleyen Edirne İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu; “Edirne Sağlık İl Müdürlü ve Edirne Acil Sağlık Hizmetleri müdürlüğüne 112 Acil sağlık Başhekimliği sistemine  2 tane yeni 112 motoru kazandırdık.  Bu motorlar özellikle sahillerimizde  yaz dönemimde kumsalda her tür travmalara ve boğulma vakalarına en kısa sürede yetişmek için,sahillerde kullanıyoruz. Kırkpınar Gobahis dolayısı ile şuan bir tane 112 motorizemizi Saray içine getirdik. Burada alan biraz geniş ve kalabalık olduğunun dan iki Bonus veren siteler ekibimi var 2 ambulans 4 çalışanımızla beraber il müdahaleyi yaptıktan sonra ,112 Ambulanları gelip gereken diğer tedaviyi yapıyor” dedi.
    Havsa Sağlık Hizmetlerinde Paramedik olarak görevli olan Onur Macar,“ilk müdahalede her zaman 5 dakika çok önemli . Bu motorize 112 ambulanslarımızla yoğun trafikte  daha etkin bir şekilde hastaya ulaşmamızı sağlıyor. Ve devlet büyüklerin protokol etkinliklerinde kullanıyoruz” dedi.
    Paramedik Mehmet Acar, ise bu araçlarla daha çabuk vakaya ulaştıklarını belirterek “ Edirne'ye 112  ekibimize böyle güzel bir motorize ekibimiz kazandırıldı. Altın dakikalar dediğimiz hayati önem taşıyan  ilk 5 dakika da hastaya müdahale çok önemli. Bu dakikalar da hastanın kaybedilme şansı çok yüksektir, bu dakikalarda hastaya müdahale edildikten sonra hastanın yaşama şansı yükseliyor. Yoğun trafikte dar sokaklarda motosikletin avantajı öne çıkıyor. O yüzden Edirne'ye 112 motorize yi Edirne'ye kazandırıldığından dolayı Edirne'ye  müdürlerimize çok teşekkür ederiz.”dedi.

Son Güncelleme: 18.07.2017 10:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.