BU SEFER, PSİKOLOGLAR DERTLEŞTİ !

Edirne'de özel ve kamu kurumlarında görev yapan psikologlar, düzenlenen dayanışma yemeğinde bir araya geldiler.

BU SEFER, PSİKOLOGLAR DERTLEŞTİ !

Edirne'de özel ve kamu kurumlarında görev yapan psikologlar, düzenlenen dayanışma yemeğinde bir araya geldiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Kasım 2017 Perşembe 10:18
BU SEFER, PSİKOLOGLAR DERTLEŞTİ !

    Edirne'deki psikoloji hizmetlerinin değerlendirildiği toplantı, Psikolog Mete Gökçer Aktepe tarafından organize edildi. Keşan ve Uzunköprü ilçelerinde görev yapan psikologların da katılım gösterdiği toplantıda Edirne'de yapılan faaliyetler değerlendirilerek gelecek yıl için de farklı yatırım ve projeler üzerinde konuşuldu.  
    EDİRNE'YE MÜJDE !
    Edirne için yapılan psikoloji etkinlikleri hakkında konuşan psikologlar,  Edirne'ye yen i bir psikoteknik değerlendirme merkezi açılacağının müjdesini vererek; “İlk toplantının sonrasında sosyal medya üzerinden, Edirne'de yaşayan bazı vatandaşlar Edirne'ye bir psikoteknik değerlendirme merkezi açılmasını istediklerini belirtmişlerdi. Bu çağrıya geçtiğimiz aylarda Keşan ilçesinde bir psikoteknik değerlendirme merkezi açılarak cevap verildi. Yakında Edirne'de de yeni bir psikoteknik değerlendirme merkezi açılacağını müjdeleyebiliriz. Bunun yanı sıra Trakya Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü ve Edirne'de görev yapan psikologların işbirliği ile hazırlanan, Trakya Üniversitesi Bilim Araştırma Projeleri (TÜBAP) desteği ile gerçekleştirilen beş farklı “Psikoloji Günleri” oturumları ile birçok akademisyen, öğrenci ve Edirne halkına psikoloji alanında bilgiler verildi. Psikoloji Günleri oturumlarının devamı için çalışmalarımız sürmektedir. Edirne'de faaliyet gösteren derneklerin, okulların ve toplulukların organizasyonlarında da psikologlar panellere konuşmacı olarak katılmakta, halkımız güncel konular ve çalışmalar hakkında bilgilendirilmektedir. Özel ve kamu alanlarında toplam 64 psikolog ile Edirne halkına psikolojik danışmanlık hizmeti sağlanmaktadır. Bireysel psikolojik danışmanlık merkezi olarak 3 farklı psikolog, Mariobet hem bireysel hem aile danışmanlık merkezi olarak ise 2 psikolog özel olarak çalışmakta, özel hastanelerde de 2 psikolog mesleklerini icra ettirmektedir. 
    SAHTE PSİKOLOGLARA DİKKAT !
    Ruh sağlığı ve psikolojik danışmanlık hizmetleri; ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanları, psikologlar ve psikolojik danışmanlar tarafından verilebilmektedir. Psikolog olmadığı halde kendisini psikologmuş gibi tanıtan, bireysel danışmanlık hizmeti veren kişilere itibar edilmemelidir. Bir dönem 'sahte psikolog' ifadesiyle gündeme gelen bazı olaylar olmuştu. Bunların önüne geçmek, etik kurallara uygun olarak vatandaşlara ruh sağlığı hizmeti vermek ve bu işin ciddiyetini sağlamak adına çalışmalarımız devam etmektedir. Danışmanlık hizmeti almak isteyen vatandaşlar hizmet alacağı psikologların diploması, aldığı eğitimleri ve yetkinlik alanlarını ibra eden belgeleri mutlaka görmeli, kendini psikolog olarak tanıtan ama psikiyatri ya da psikoloji eğitimi almamış kişilerden ruh sağlığı hizmeti almamalıdırlar. Vatandaşlarımızı suiistimal eden, haksız kazanç sağlayan, yarardan çok zarar getiren bu kişiler ile mücadele etmeye devam etmekteyiz. Mücadelenin daha etkin olması için; Tekirdağ ve Kırklareli illerindeki psikologlar ile iletişime geçilerek Trakya bölgesinde bir psikologlar derneği şubesi açılması da sürdürülen çalışmalar arasındadır.” dediler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.