Obezite Okulu, ilk mezunlarını verdi

Edirne Sağlık Müdürlüğü Selimiye Aile Sağlığı Merkezi tarafından, sağlıklı kilo vermeyi teşvik etmek amacıyla açılan "Obezite Okulu", ilk mezunlarını verdi.

Obezite Okulu, ilk mezunlarını verdi

Edirne Sağlık Müdürlüğü Selimiye Aile Sağlığı Merkezi tarafından, sağlıklı kilo vermeyi teşvik etmek amacıyla açılan "Obezite Okulu", ilk mezunlarını verdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Kasım 2017 Salı 10:06
Obezite Okulu, ilk mezunlarını verdi

    İnsanlarda şeker ve kas sitemi hastalığı gibi hastalıkların birinci sebebi sağlıksız beslenmeden kaynaklandığını belirten Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, “ Bunların en önemli sebebi sağlıksız ve düzensiz beslenmedir. Bu konuda sağlık bakanlığımız da uzun süredir.  Sağlıklı kilo vermek için insanlarımız içi çeşitli programlar yapıyor. Bu alanda ciddi destekler sağlıyor. Biz de Sağlık Bakanlığına bağlı Edirne İl Sağlık Müdürlüğü olarak, iki ay kadar önce sağlıklı kilo verme adına Obezite okulunu açtık. Bu okulda fizyoterapistlerimizle psikologlarımızla ve diyetisyenlerimizle çeşitli etkinlikler, aktif ve teorik bilgilerle arkadaşlarımızın sağlıklı yaşama konularından he bahsettik hem de kilo vermelerine yardımcı olduk. Bu programı sonlandırmıyoruz. Biz bugün bu ilk programın sertifika töreni nedeniyle buradayız. Sağlıklı bir şekilde kilo veren ark adaylarımızdan, sağlıklı ve uygun kilo veren üç arkadaşımıza huzurunuzda, özellikle sağlıkla sporla ilgili birtakım malzemeler sunacağız” dedi
“ROL MODEL OLACAKLAR”
Sağlıklı kilo verenlerin bundan sonra bu programın diğer etaplarında rol model olacaklarını belirten Kişioğlu, “ Arkadaşlarınım orada öğretmenlik yapacaklar. Bu programını tamamı İl müdürlüğümüzce halkımıza verilmiş olacak. Bundan sonra da 8 haftalık süreçler halinde programı sürdüreceğiz. Bu programımızın içinde Psikologlarımız var. Diyetisyenlerimiz var diyet listeleri hazırlıyorlar. Hekimlerimiz bu programla ilgili tetkik ve tahlil yapıyorlar. Bu tahlil durumlarına göre fizyoterapistler sağlıklı spor faaliyetleri yürütüyorlar bu şekilde arkadaşlarımıza düzgün bir şekilde kilo vermelerini sağlıyoruz Edirne genelinde bayanlarda obez olanların sayısı %40 bu oran erkeklerde ise %24.  Şu anda  üç arkadaşımıza  teşekkür belgelerini vereceğiz” dedi
Daha sonra konuşan Fizyoterapist Emre Reşitoğlu Bu programa 8 hafta önce başladıklarını belirterek”   Gelen vatandaşların gerekli bir şekilde zayıflama ayrıca kronik bel, boyun, kalça ve diz ağrılarına  yönelik ağrılarını  günlük yaşam aktivelerindeki sıkıntılarını ve eklersizlerini  yaptık. Bunun için birlikte çalıştığımız arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu konuda herkesten destek aldık. Umarım daha fazla obeziteye ulaşmak için programların devam etmesini  dilerim. Halkımızın sağlıklı bir şekilde kilo vermesi için biz burada olacağız” dedi 
     Programda daha sonra söz alan fizyoterapist Can Berberoğlu “Arkadaşlarımızla hastaların ileriki yaşlarda sıkıntıları olmasın diye birlikte kas kuvvetlendirme çalışmaları yaptık.  Farklı terapiler uyguladık. İki ayı böyle geçirdik önümüzdeki dönemde de aynı arkadaşlarla göreve devam edeceğiz” dedi
       Programda konuşan, diyetisyen Merve Değirmenci, “ Biz daha önce de hastalarımız için diyet programı hazırlıyorduk.  Bu sekiz haftanın başlangıcında da her birine özel aylık sağlıklı beslenme programı hazırlandı. Sağlıklı beslenme programlarına da uyarak onların takiplerini yaptık her birine kayıtlar sağladık. Bizim amacımız kilo kaybından Onwin daha çok sağlıklı beslenmeyi öğretmekti. Bunu büyük oranda başardığımıza inanıyorum” dedi.
Psikolog Mete Gökçer Aktepe konuşmasında” Özellikle depresyonla ilişkisi bulunan obezite, olanlar hayattan mutluluk alabilme adına  yemeğe yöneliyorlar. Bu koşullarda da aşırı yemeyi durduramıyorlar. biz bireysel görüşmelerle daha farklı mutluluk kaynaklarını, streslerle nasıl başa çıkma gerektiği konusunda çalışmalar yaptık. Gurubu daha çok motive ederek bir arada tutmayı amaçladık. Bunun dışında, genellikle bazı kişilere teşvik oldu. Agorafobisi olan bir çalışanımız vardı.  Bu kişi 25 yıl sonrasında bu program sayesinde obezite programına katıldı. Bu kişi 25 yıl süreyle hiç dışarı çıkmamış. Oğlu kendisine yardımcı oldu.  Yürüyüşlere getiriyordu” dedi 
Sağlıklı Zayıfla Obezite Okulunda dereceye giren birinci olan 9.8 kilo veren Ferhan Uyanıktır, 7,6 kilo vererek ikici olan Remziye İlgın,  ile 7 kilo verip üçüncü olan Sevim Savaş. Ödüllerini aldı.
Bu arada daha sonraki programda koç olanlar 6,8 kilo veren Sevcan ayarlar, 6 kilo vermeyi başaran Yurdagül Yurtcan, yine aynı oranda kilo veren Birsen Canker ile 5,7 kilo vermeyi  başaran  Semra Maltepe  gelecek programa koç olarak katılacaklar.
“EĞİTİM SÜRESİNCE 103.2 KİLO VERİLDİ”
Sağlıklı Zayıflama Obezite Okuluna katılanlar toplam 103.2 kilo verdiler. Eğitim ve aktivite programında 14 saat teorik eğitim,14 saat yürüyüş,  ile 7 saat  fiziksel aktivite yapıldı.Eğitimde Uzman Dr. Can Behzat Demirkan, Diyetisyen Merve Değirmenci, Psikologlar Mete Gökçer Aktepe, Hande Aldemir, hemşire Sevgi Erguvan ile Fizyoterapistler Emre Reşitoğlu, Hasan Can Berberoğlu yer aldı.
EĞİTİMDE  ŞU KONULARA YER VERİLDİ:
Obezite fizyolojisi ve yıl açtığı hastalıklar. Obezite Tanısı Tedavisi izleme ve sevk kriterleri. Obezitenin Dünyada Yaygınlığı. Yeme Psikolojisi. Diyete Uyum Sağlama. Kayıt Tutma ve Uyaran Kontrolü. Obezitede Davranış Değişikliği. Yeme Bozuklukları. Obezite ve Depresyon.Harekete Geçememe Psikolojisi. İstifçilik,Alışveriş Hileleri ve satış teknikleri. Besin Gurupları. Besin Hazırlama Pişirme ve Saklama. Obezite ve Beslenme Tedavisi.  Diyette Öğün Planlama. Besin Porsiyonlama ve Miktarlar. Diyabette ve Hipertansiyonda Beslenme. Zayıflama Ürünleri.Diyabet  Yemek Tarifleri, Aerobik. Step Pilates vb Sporlar. Aktif  Yaşam ve Fiziksel Aktivite. Egzersiz Spor Aletlerinin Doğru kullanımı, Yürüyüş Etkinlikleri. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.