Ülke genelinde  bir fidan dikim seferberliği başlatıldı.  Milyonlarca fidan toprakla buluşuyor.

Bu günlerde  her kuruluş fidan dikme yarışında.

Bu  çok olumlu bir girişim de ;  ülkemiz ve  bölgemizde   eski ormanlık alanlar yok olduktan sonra mı  aklımız başımıza geldi, aslında bu yıllar önce başlatılmalıydı..

Şöyle bir  hafızamızı yoklayalım. Edirne’nin bundan yarım asır öncesi görüntüsüne bakalım.  O zamanlar  ilin çevresi ormanlarla kaplıydı  Köylerde ormanlık alandan oluşan korular vardı. Tarlaların çevresinde ağaçlarla kaplıydı .Bunlar daha sonra   yok oldu.

---------------

KARAORMAN KARAÇALI ORMANI OLMUŞ   

Fidan ekim törenine katıldığım Lalapaşa’da bugün fidan dikilen yerin adı   Karaorman olarak biliniyor.

 Daha önceleri burası geniş  ormanlıkmış . daha sonraları orman yok olmuş şimdi  taşlık ve karaçalılık alana dönüşmüş.

Bu çorak alanın tekrar eski haline dönüştürülmesi isteniyor.

Bu çaba  tabii  ki uzun yıllar alacak . Özellikle buralara  çam fidanlarının dikilmesi ve onların büyümesi  çok daha uzun süre istiyor. Yok ettiğimiz yeşil alanlara, ormanlarımıza  tekrar kavuşma çabasındayız.

Gönül ister ki inşallah, halkımızda yeşili, doğayı koruma anlayışı gelişir. Ağaçları yok etme yerine korumayı öğreniriz.

Yoksa ekilip bakılmayan  kurumaya terk edilen fidanların ekiminin bir faydası olamaz.

------------------------

TEKRAR HATIRLATIYORUM,

Önümüzdeki ay yapılacak CHP örgüt seçimlerinde parti üyelerine çok önemli görevler düşecek.

Bu seçim daha önceki seçimlerden çok farklı olacak.

Ülkede son yıllarda  siyaset iyice kutuplaştı. Adeta  halkımız iki bloğa  dönüştürmek isteniyor. “  Ülkemizde Ya benden ya da karşımda olacaksın” anlayışı yaygınlaşıyor.

Bu gruplaşmanın her iki yanında olanların çok güçlü ve siyaseten donanımlı olmaları gerekir.

Bu anlayışın karşısında olan Ana Muhalefet Partisi CHP  önümüzdeki dönemde yapılacak seçimlere çok daha güçlü, bilinçli  parti ilkelerini özümsemiş, onunu bunu adamı olma yerine parti ilkeleri etrafında bütünleşen kadrolarla girmeli.

Tüm parti üyelerinin bu anlayışta olmaları ve ona göre örgüt seçimlerinde tavır almaları, bu partinin  daha güçlü olarak seçime girmesine ve başarı şansının artmasını sağlayacaktır.

Yok eski anlayışta ısrar edilip  gruplara  bölünerek  ve kadrolara  partililerin yerine adamların seçilmesi durumunda  CHP bugünkü başarısını arar duruma gelir.

CHP geçen seçimlerin özeleştirisini henüz yapmadı. Başarısızlığın nedenlerini açıklamadı.

Bu seçime de aynı kadrolar ve aynı anlayışla girmesi halinde  bu partinin  hüsrana uğramasının kaçınılmaz olacağını,  tarafsız siyasi gözlemciler ifade ediyor.

Bugün ülkenin ekonomik ve siyasi durumundan kaynaklanan imkanlar bulunmasına karşın yapılan anketlerde CHP oyları yerinde sayıyor.

Bu şartlarda  oy artmıyorsa ne zaman artacak?

Bu partide anlayışın yeniden gözden geçirilmesi gerekir.Bunu İstanbul ve CHP’nin başarılı olduğu mahalli seçimlerde gördük.

O anlayışın ülke genelinde yaygınlaşması gerekir.

Buna partinin üst yöneticilerinden başlanması lazım.

Eğer örgütlerde gerekli değişime gidilip parti genel merkezi aynı kadrolarda  seçime girmede ısrar ederse  yine bu partinin başarılı olması mümkün değildir.

Zira yönetimlerde karar organı üst yönetimler oluyor.

Bunların geçen seçimlerde verdikleri yanlış kararlar sonucu  CHP bazı illerde mahalli seçimlerde başarısız oldu.

Aynı hataların tekrarlanmaması için parti üst yönetiminde revizyona ihtiyaç var. Bu değişim yukardan başlayıp il ve ilçelere kader devam etmesi durumunda CHP yeni  kadrolarla  seçimlerde başarısını arttırabilir.

----------------------------

KAMU BİNALARI YIKILIYOR DA NE ZAMAN YAPILACAK

Edirne’de bakıyoruz  bazı kamu binaları yıkılıyor. Çürük olduğu gerekçe gösterilerek yıkımına karar verilen bu binaların bugünün ekonomik şartlarında ne zaman yapılacağı meçhul.

Öğretmenevinin  yıkımından sonra   bir süredir boş, atıl durumda    bulunan Eski  Turizm Meslek Okulu da yıkıldı.

Ülkemizde bugün özellikle okul yapılması gibi kamu  alanlarda  yapılacak yatırımların durduğu yetkililer tarafından  ifade ediliyor.

Böyle durumlarda eski olduğu savunulan binaların yıkımı yerine Ayşekadın’daki kütüphane gibi güçlendirilmesi yapılamaz mıydı?

 Bunu ben değil bu konuda bilgi sahibi olanlar söylüyor.

Bu koşullarda yıkılan binaların yerleri uzun süre  öyle kalacak.

Kaynak olmadığı için yapımı  uzun süre alacak. Eğer bu binaların güçlendirilmesi yoluna gidilse  bu binalardan kısa sürede  onarımı  yapılabilirdi. Kamu  binalarının yıkımı kolay oluyor da yerine yapılması  uzun yılları alıyor.

--------------------

KEDİLER İÇİN BİR ÇÖZÜM BULUNMALI

 İlimizde  bazı mahallelerde yolların çevresinde kedileri görüyoruz.

Bu sevimli hayvanları yardımseverler  beslenmesini sağlıyor.

Bu hayvanlar kısırlaştırılmadığı ve hazır beslendiği için çok sayıda yavru yapıyor.

Kedi yavruları renge renk görüntüleri ile çok sevimli oluyor Özellikle çocuklar  kedi yavrularını çok seviyor. Bunlar güzel de. Bu hayvanlar için korunaklı ayrı bir yer olmadığı için bazen  yoldan geçen araçların altına giriyor.

Bunu fark  etmeyen sürücüler kedilerin ölümüne neden oluyor. Bunun en iyi örneği Kocasinan Mahallesinde Hacılarezanı Camisi  yanındaki kedilerin barındığı yerde görebiliriz.

Hayvan sever  bir arkadaşımız her gün düzenli olarak bu hayvanların beslenmesini sağlıyor.

Bu hayvanlar gün boyu sokakta dolaşıyor.

Bazıları araçların altında eziliyor. Barınmaları için yeterli yer yok. Çocukların bahçesinde dolaşan kediler  dışkılarıyla bahçenin kirlenmesine de neden oluyor.

Çevre sakinleri “bizler hayvanları seviyoruz, Yalnız bu kediler burada güvenli değil. Bazı küçük yavruları martılar öldürüyor.

Bazıları ise araçların altında eziliyor.Kedilerin daha güvenli bir ortamda bakılması,  onların sağlıklı   yaşaması açısından daha yararlı olur.

Yoksa biz onların varlığından yakınmıyoruz. Sadece güvenli yerde olmadığını belirtmek isteriz” dediler.

 Gerçekten mahalle halkının endişesi yerinde  yetkililer burayı görüp kedilerin daha rahat bir ortamda kalmaları için gereken önlemleri almalı.

------------------------

ŞEYTAN  CEHENNEMDE NASIL YANAR?

Bir gün bir adam bir alimin yanına gidip: Hocam Allah şeytanı ateşten yarattı ve şeytanı cehenneme attı peki şeytan nasıl yanıyor diye sormuş.

Alim yerden bir avuç toprak alarak adamın kafasını atmış ve adam ahhh diye bağırmış.

Alim : Evladım Allah seni topraktan yarattı ama bir avuç toprak senin canını yaktı demiş.

Adam acısı ile oradan uzaklaşmış.

-----------

ÖZLÜ SÖZLER

Yeşiller toprağın  çirkinliğini kapatır.

Tatlı sözler insanın kusurlarını örter.

SOKRAT

----------------------------------------------------------------------------

Düşmanının dost görünen yumuşak yüzüne,tatlı sözlerine,armağanlarına kanacak olursan,

Ey Türk Ulusu yok olacaksın.

Ülkende de birliğini korursan yaşayacaksın.

BİLGE KAAN.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.