Son yazımı "yarın siyaset yazacağım" cümlesi ile bitirmemiş olsaydım inanın bu gün siyasi yazı yazmazdım.

Bana ve görüştüğüm sohbet ettiğim birçok kişiye göre her geçen gün şekil değiştirerek hayatımıza giren bir uğraş veya meşgale haline geldi Siyaset Hatta benim gözümde çirkinleşti sanki.

Siyasi Partilerin bir görüş ve düşüncesi vardı.

Sağcılar sağ partilerde solcular sol partilerde yer bulurdu.

Yakınlaşmalar,ittifaklar ve koalisyonlar bile fikren uyumlu partiler arasında yapılırdı.

Ama şimdi aşırı sağ hatta muhafazakar bir parti aşırı sol bir parti ile İttifak adı altında birlikte olup ayni amaç ve gaye için mücadele edebiliyor.

Siyaset kimin kiminle birlikte,kimlerin ayni dava için mücadele ettiği veya etmediği gibi sorulara cevap verilemeyen bir hal almış uğraş oldu sanki.

Eskiden kimin hangi partili olduğunu hangi görüşü savunduğunu az çok bilirdik.

Solcu ve sol görüşlü parti sempatizanı olduğunu bildiğiniz insan bu gün sağ hatta muhafakar bir partiyi savunur hale geldi.

Hayırdır kardeş.? dediğinizde "ittifak yaptığımız partimizin taraftarı" diyor.

Daha önce de yazdım geçmişte böyle tam tersini savunan bir parti mensubunu savunmak değil,ayni partiyi destekleyen ama fraksiyon ayrılığı olan kişilerin bile dışlandığı günler yaşandı.

Buda yanlıştı tabii ki.

"Siyaset,ilkeler, ülküler ve değerler manzumesi çerçevesinde, insanımızın ve insanlığın mutluluğu, devletin, milletin, vatanın dirliği ve birliği, aynı zamanda da dünyanın selameti için yapılırsa değerlidir." diyen aydın siyasetçilerin çok olduğu günler yaşadık geçmişte.

Siyasetin amaç ve gayesinin güzelliğine bakar mısınız?

Bu gün sergilenen siyasi davranış ve oluşumları tasvip eden biri olmadığımı anladınız sanırım.

İki büyük Parti birbirini zor durumda bırakmak için,küçük partilerde hiç değilse birkaç kişiyi Meclise gönderirim hesabı ile onların gölgesine sığınıp sözüm ona siyaset yapıyorlar.

Herkes saflarını belirleyecek ve sınırını çizecek.

Ama siyaset bunu gerektiriyor diyenlere verecek cevap bulabiliyor musunuz?

Tabiiki hayır.

Şayet bu oyunu herkes gibi oynayamıyorsan yok olmaya mahkumsunuzdur.

Neyse ilerleyen günlerde yine benim gibi birçok kişiyi rahatsız eden riya dolu birlikteliklerden bahsedeceğiz elbette.

Bu gün Ak Partide gerçekleşen 7.Olağan Genel Kuruldan da söz ederek yenide İl Başkanlığına seçilen kardeşim meslektaşım Belgin İba'yı ve ekibini de tebrik etmek isterim.

Bir yıllık süreçte bana göre kendisinden beklenenden fazlasını ortaya koyan bir başarı sahibi Başkan İba'ya bundan sonraki görev süresinde de başarılar diliyorum.

Devraldığı bayrağı başarı ile taşıyor olmalı ki;hem Genel Merkez ve Genel Başkan hem de Parti teşkilatları ve üyeleri tarafından verilen destekler ile görevinde güven tazeledi ve yeniden İl Başkanı oldu.

Edirne'miz için hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle muaffakiyetlerinin devamını diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.