İyi Parti, İlçe Başkanını seçti

Kuruluşunun ardından Edirne Merkez ve ilçelerinde de teşkilatlanan İyi Parti, Edirne Merkez İlçe Kongresini gerçekleştirdi. Merkez İlçe Başkanlığı seçimine, tek listeyle katılan atanmış Başkan Zafer Kaya, üyelerin oylarıyla seçildi.

İyi Parti, İlçe Başkanını seçti

Kuruluşunun ardından Edirne Merkez ve ilçelerinde de teşkilatlanan İyi Parti, Edirne Merkez İlçe Kongresini gerçekleştirdi. Merkez İlçe Başkanlığı seçimine, tek listeyle katılan atanmış Başkan Zafer Kaya, üyelerin oylarıyla seçildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Şubat 2018 Pazartesi 10:16
İyi Parti, İlçe Başkanını seçti

    İyi Parti Merkez İlçe Başkanlığı seçiminde Divan Başkanlığını  Ekrem demir, Osman  Çakan, Ceylan Türksoy yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra faaliyet raporu sunuldu.
Kongrede açılış konuşması gerçekleştiren Divan Başkanı Demir, “Merkez ilçe teşkilatımızın birinci kongresini yapıyoruz. Değerli İYİ parti üyeleri 25 Ekim 2017 tarihinde liderimiz meral Akşener tarafından kuruldu. Kurulur kurulmaz ülke genelinde İYİ Parti programlarını başlattı hemen ardından il teşkilatlarımızı oluşturmaya hız verdik. Edirne'yi Avukat Mete Türkay beye emaret ettik.  Başkanımız emanete sahip çıktı kendisini kutluyorum” dedi  
“MERAL AKŞENER'İN MESAJI OKUNDU”
Daha sonra  Genel Başkan  Meral Akşener'in genel kurula gönderdiği mesaj okundu Akşener mesajında; “Bu topraklar için canını ortaya koyan şehitlerimizin ruhları şad olsun vatan toprağı için mücadele eden Mehmetçiğimiz sağ olsun.Bizleri bu çatı altında buluşturan yüce rabbime şükürler olsun.Bizler demokrasinin ayaklar altına alınmasına karşı çıkan İYİ partideyiz. Biz haksızlığa hukuksuzluğa duyarsız kalamıyoruz. Gençlerimiz mutsuzken bizler Betebet mutlu olamıyoruz. Bizler Atamızın emanetini sahipsiz bı5kakamıyoruz.Biz  Türk insanının daha mutlu olacağına inanıyoruz. Türkiye iyi olacak diye yola çıktık bu yolda bütün gücümüzle milletimizle birlikte emin adımlarla yürüyoruz. Kuruluşumuzun üzenden kısa süre geçmesine rağmen Türkiye  siyasetinin ön sıralarında yer aldık.partimizi kurulamaz dediler kurduk.Bugün İYİ parti iktidar olamaz diyorlar, Andım olsun ki yarı da iktidar olduğumuzu göreceğiz.her gün nefret saçıp topluma nifak sokanlar kavga etmeyi marifet sayanlar,koltuklarına yapışmayı başarı sayanlar  partimizi anlayamayacaklardır.
“İYİ PARTİ BİR KARDEŞLİK HAREKETİDİR”
İYİ parti bir kardeşlik, bir kucaklaşma hareketidir. Biz nefreti kavgayı dağıtmak amacıyla buradayız. Biz kimseye senin inancın nedir diye sormadık. Ne olursan ol gel dedik. Mevlana misali toplumun her kesimine kucak açtık. Sizlere düşen görevli il ilçe ilçe mahalle mahalle yurdun dört bir köşesine yaymak olacaktır. Sizlere düşen görev liyakat sahibi her insanımıza partimiz içinde bir yol açmak olacaktır. Partimizin iyi alması için önce bizler iyi olmalıyız. Bizlere hizmet için kapımıza gelen milyonlarca vatandaşımız olacaktır. Herkesi kucaklayın herkesi dinleyin. Milli duygularla bu ülkeye hizmet etmek isteyen herkesi  parti çatısı altında çalışmaya davet edin. Bizler ne yüzde kırk ne de yüzde elli ile yetineceğiz. Bu mücadele halkın yüzde yüzünün hayır duasını alana kadar devam edecektir. İYİ  Parti sizlerin fedakarlığı ile bu günlere geldi. Sizlerin azmiyle   daha başarılı olacağız”
Daha sonra söz alan İl Başkanı Av. Mete Türkay, “Öncelikle terörle mücadelede şehit olan kolluk küvetleri mensuplarımıza ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bilindiği gibi ortak amacımız  milli ve manevi değerleri sarsılmış olan  ülkemize bu değerleri tekrar kazandırarak ülkeye daha iyi bir gelecek bırakmaktır. Şimdiye kadar olan siyasi yapıların,  bugüne kadar olan siyasi yapıların bunu başaramaması aksini ülkeyi daha kötüye götürmesi, bizlere İYİ Parti çatısı altında bu mücadeleyi başlatmamıza neden oldu. Bu amacımızı toplumsal alanda yapmakla birlikte,  siyasi olarak bu amacımızı kanıtlayacağımız yer Meclistir. Bu nedenle kuruluşla birlikte meclise giriş şartlarını  oluşturmak için çalışmalara hız verdik. Bilindiği gibi siyasi parti mevzuatı gereği bir siyasi partinin seçime katılması için illerin en az yarısında teşkilatlanması gerekiyor. Bunu altı ay önce yapması gerekiyor veya mecliste parti  gurubu olması gerekiyor. İl teşkilatlarını tamamlamış sayılması için de  o illerin merkez ilçe dahil ilçelerin üçte birinde partinin kurulması gerekiyor. Bu kapsamda partimiz kurulduktan sonra genel merkezimiz seçime katılmak için bizlerden öncelikle “bir an önce teşkilatlarınızı kurun” önerisinde bulundu. Biz de bu talimatlar doğrultusunda süratle hareket ederek gereğini yerine getirdik. Bundan sonra  partimiz önüne gelecek engelleri aşmak için bir an önce kongrelere gitmemizi istedi. Biz de zorunlu olarak bu kongreleri yapmak zorunda kaldık. Gönül arzu ederdi ki kongrelerimizi şölen havası içinde yapılım, şartlar uygun olmadığı için böyle yapmak zorunda kaldık. Yine de kısa sürede çok yol alıp  büyük işler başardık. Edirne'de 17 Kasımda İl Başkanlığında görevlendirme sonrası  18 kasımda Genel Başkanımızın Edirne ziyareti gerçekleşti. Sonra da örgüt çalışmalarına başladık. Belirlenen listeleri genel merkeze ilettik Genel Başkanımızın Trakya programlarına katıldık” dedi 
Daha sonra söz alan atanmış Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya, burada kısa vadede iktidar olan bir partinin kongresini yapmadıklarını belirterek; “Halkın cesur yürekleri ile kurulan bir partinin kongresini yapıyoruz. Biz burada Genel başkanımız Meral Akşener'in yaktığı çoban ateşine destek için buradayız. Dünya dört şeyin üzerinde durduğu söylenir, bilgelerin ilmi, yücelerin adaleti, akılların duası için Edirne halkını arkamızda görmek istiyoruz Edirne iyi olacak ve Türkiye iyi olacak diyorum” dedi 
GÜRSEL ŞİMŞEK “İYİ PARTİDE SİYASET CESARET İSTER”
Genel kurulda söz alan MHP Eski Milletvekili adayı Dr. Gürsel Şimşek İYİ Partide siyasi yapmanın cesaret istediğini belirterek; “Ülkemizin cesur yürekli insanlara ihtiyacı vardır! 5 yıldır ülkeyi yöneten bugünkü iktidar, ülkede korku toplumu yarattı, dikta yönetimi yaratmak istedi. Bu süre zarfında muhalefet işlevsiz hale getirildi. Toplum kendini ifade edemeyecek duruma gelmiştir. Medya baskı altına alındı Muhalefet kendini ifade edemeyecek duruma geldi. Ülkede tek parti yönetimi hakim oldu.
“İKTİDAR TEK KALE MAÇ YAPIYOR”   
Ülke insanı bitkin yorgun hale geldi. Ülkemiz insanları mutsuz ve huzursuzdur. Bu siyesi yapının değişmesi gerekiyor. bunu sağlamak için de  cesurlara ihtiyaç vardır. Bugün muhalefetin yoksunluğu var.Bu olmayınca iktidar tek kale maç yapıyor her seçimde iktidar oluyor millet iradesi ile ülkeyi bataklığa sürüklüyor.Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla savaşmak için iktidar olan bu parti  bugün yolsuzluk bataklığına girdi.Bu aşamada ülke genelinde olduğu gibi Edirne'de bu cesur yürekli insanlar  bugün kongrede oylarınızla seçeceğiniz yöneticilerle  ülkede çok önemli bir yürüyüşü başlatıyorsunuz. Bu yürüyüşte birlikte devam edeceğiz. Edirne7de olduğu gibi ülke genelinde de bu hareket başarıya ulaşacaktır” dedi 
Gündemin diğer maddelerinin görüşülmesinden sonra  tek liste ile  yapılan seçimde  Zafer Kaya Merkez İlçe Başkanı oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.