PEKCANLI'DAN GÖZDAĞI!

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Kurultay'ın artık geride kaldığını ve CHP örgütü içerisinde olan kişilerin Kurultay'da yarışan iki aday hakkında herhangi bir eleştiri yapması durumunda disiplin sürecini başlatacağını, ilk imzayı da kendisinin atacağını ifade etti.

PEKCANLI'DAN GÖZDAĞI!

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Kurultay'ın artık geride kaldığını ve CHP örgütü içerisinde olan kişilerin Kurultay'da yarışan iki aday hakkında herhangi bir eleştiri yapması durumunda disiplin sürecini başlatacağını, ilk imzayı da kendisinin atacağını ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Şubat 2018 Cumartesi 10:08
PEKCANLI'DAN GÖZDAĞI!

    CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu ve İl Gençlik Kolları Başkanı Kutay Özköse, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen 36. kurultayı değerlendirmek üzere CHP Edirne İl Binası'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Son yılların en renkli Kurultaylarından birini yaşadıklarını aktararak söze başlayan CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Kurultay sonrasında,  iki adaydan herhangi birine yönelik yapılan eleştirilere bir son verilmesi gerektiğini söyledi. Pekcanlı örgüt içerisinde olan kişilerin herhangi bir yerde Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Kurultay'daki rakibi Muharrem İnce hakkında bir eleştiri yapılması halinde disiplin sürecini başlatacağını ve ilk imzayı da kendisinin atacağını ifade etti. 
PEKCANLI GÖZDAĞI VERDİ 
CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, toplantının amacının Kurultay'da aday olan iki kişiye yönelik yapılan eleştirilere bir son vermek olduğunu ifade ederek, “Bu iki değerli insan da Cumhuriyet Halk Partisi'nin değeridir bunun bilinmesini istiyorum. Seçilmiş olan 52 kişilik Parti Meclisi de bizim ana kademe yönetimimizdir. Bununla ilgili bundan sonra Sayın Genel Başkanımız ya da Sayın Muharrem İnce konusunda sosyal medyada, basında Cumhuriyet Halk Partisi üyelerine seslenmek istiyorum, hiç bir şekilde olumsuz propaganda yapılmasına izin vermeyeceğim. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum. Bunu da yapacağım. Eğer genel başkan ve genel başkan adayına sosyal medyadan ya da basından hakaret eden bir partilimiz olursa bu disiplini mekanizmasını bu sefer işleteceğim. Geçen dönem yapmadım, bütün CHP Edirneli üyelere de sesleniyorum. Genel Başkanımız ya da genel başkan adayımız Muharrem İnce hakkında 2019 sürecinde aleyhte bir kampanya yürütüldüğünü göreyim ilk imzayı ve dosyayı ben hazırlayacağım.” dedi.
PEKCANLI: “EDİRNE'DEN KİMSENİN GİREMEMESİ, DELEGE YAPISIYLA ALAKALI BİR SIKINTI”
    Edirne'den parti meclisine kimsenin girememesini delege yapısıyla alakalı bir sıkıntı olarak değerlendiren Pekcanlı, “Kurultay'da 52 kişilik bir parti meclisi seçildi. Trakya olarak güzel sonuçlar aldık, Trakya'da Edirne, Kırklareli, Tekirdağ 3 il beraber bir bütün olarak hareket ettik. Bu kurultay delege yapısından dolayı beraber hareket etme ihtiyacı duyduk. Parti Genel Başkanımızın inisiyatifinde yapılan anahtar meclisine Trakya'da Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak girdi. Yüksek Disiplin Kurulu'na da Lüleburgaz'da avukat bir arkadaşımız Emrah Arslan girdi. Edirne'den de kimse giremedi. Sebebi 24 delegenin olduğu bir bölgede, delege yapısı ile alakalı bir sıkıntı. Anadolu'da herhangi bir şehirde 24 delege, Trakya'da sadece 3 ilde 24 delege var.” ifadelerini kullandı. 
    GÜRKAN: “ARTIK HERKES DEĞİŞMESİ KONUSUNDA HEMFİKİR”
    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise, delegelerin illerin aldığı oy oranına göre düzenlenmesi gerektiğini ifade ederek,  “Bizim öteden beri Cumhuriyet Halk Partililer olarak genel merkezimize Kurultay delegesi seçiminin, o ilin aldığı oy oranına göre düzenlenmesi yönünde talebimiz var. Mesela ben 2012'de milletvekiliyken tüzük düzenleme kurulu yapılmıştı. O zaman da ben Sayın Genel Başkana gidip bunu önermiştim. Ama takdir edilmeli ki, bu tüzük değişikliğini oylayacak yine bu delegeler. Bizim de, birçok ilin de Türkiye genelinde parti içerisinde rahatsız olunan delege sistemindeki konu. Son genel seçimde parti ne kadar oy almışsa seçilmiş delege sayısını buna böler bir anahtar rakam çıkarırız. Döneriz illerin aldığı oy oranına bu anahtar rakama böleriz ve delege sayısı ortaya çıkar. 2011 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye genelinde 11 milyon oy almıştı. 11 milyon 1100 böldüğünde 10 bin yapar. 2011 de Edirne'de 134 bin oy almıştık, bunu böldüğünde 13 tane çıkar. İlk 550 delegeyi illerin milletvekili sayısına göre dağıtırız, 2550'yi yine bu formülle aldığımız oy sayısına bölüp, anahtar rakam çıkar. Genel başkan 'bu olabilir' dedi, ama son kurultayda geçmedi. Mayıs ayında tüzük kurultayımız olacak ve artık herkes delege seçim sisteminin partimizde değişmesi yönünde hem fikir.” dedi.
GÜRKAN: “OYLARI AYRI AYRI DEĞERLENDİRİLDİ”
    Gürkan, parti meclisine aday olan Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu'nun neden desteklenmeyip başka bir adayı destekledikleri konusunda da konuşarak,  “Cumhuriyet Halk Partisinde herkesin aday olma hakkı vardır. Zaten Cumartesi günü parti meclisi üyeliği başvuruları başladığında hem Okan, hem Erdin, hem de Çiğdem arkadaşımız parti meclisi üyeliği için başvuru yaptılar. Bunun ardından genel başkanlık seçiminden sonra Muharrem İnce seçilemediğinden dolayı Erdin Bircan arkadaşımız adaylık başvurusunu geri çekti. 'Ben Okan arkadaşımızı destekliyorum' dedi. Biz Okan arkadaşımızın Genel başkanımızın 2 buçuk yıldır danışmanlığını yürütüyor olması nedeniyle ciddi şekilde genel başkanın anahtar listesinde olacağını düşünüyorduk. Biz Okan arkadaşımıza karşıtlık algılanmasın diye kadın arkadaşımızı aday gösterdik. Çünkü parti meclisinde kadınların, 30 yaşını doldurmamış gençlerin ve erkeklerin oyları ayrı ayrı değerlendirilir. Şöyle izah edersek, Hem Okan Gaytandıoğlu hem Çiğdem Gegeoğlu parti meclisine aday oldular. Okan Bey 140, Çiğdem 142 oy aldı. İkisinin aldığı oy birbirinin etkisi sıfırdır. Çünkü ikisi hem cinsleriyle yarışmaktadır.” şeklinde konuştu.  
GÜRKAN: “ASLINDA BU, MUHTEŞEM BİR BAŞARIDIR”
Gürkan, Gegeoğlu'nun 142 oy almasının bir mağlubiyet olmadığını söyleyerek, “Bu noktada 3 Marsbahis il başkanımız da çok akıllı bir politika izledi. PM'ye Tekirdağ'dan bir arkadaşımız, Kırklareli'nden Yüksek Disiplin Kurulu'na bir erkek aday, Edirne'den de bir kadın aday gösterilmişti. Çiğdem arkadaşımızın da Türkiye genelinde çok tanınmamış birisi olmamasına rağmen 142 oy alması muhteşem bir başarıdır. Bu bir mağlubiyet değildir. 1260 delege bütün eleklerden elene elene gelen insanlar. Oradakiler siyaseti siyasetin bütün kurallarıyla uygulayan insanlar. Dolayısıyla oradaki çok çetin bir mücadele.” ifadelerini kullandı.  
PEKCANLI: “O LİSTEDEN, OKAN BEY 2, ÇİĞDEM HANIM 7 OY ALDI”
    Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcılarının oy kullandığı sandıktaki oy oranlarından bahseden Pekcanlı, “Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcıları başta olmak üzere partinin önde gelen kişilerinin oy kullandığı sandıktan 50 tane oy çıktı. Bu sandıkta Okan Bey 2 oy alırken, Çiğdem Hanım 7 oy aldı.” dedi.
GEGEOĞLU: “BÜYÜK BİR GURURLA DÖNDÜM”
    CHP İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu PM seçimlerinde 142 oy almasının örgütün başarısı olduğunu söyleyerek,  “Ben Cumartesi günü Ankara'da da söyledim, burada da o kadar gururla söylüyorum ki orada başka bir ortam vardı. İl başkanımız, belediye başkanlarımız, kadın kolları, gençlik kolları herkes o kadar güzeldi ki orada, tabii ki seçilirsek güzel olurdu ama emin olun şu birliktelik hepsinden daha kıymetliydi. Niyet ettik, orası büyük yollar, büyük işler. Biz de çıkalım biz de varız dedik. Biraz da stratejik bir hesapla yola çıktık. Ama oradan o kadar çok şey öğrenerek geldim, inanamayacağınız kadar büyük gururla döndüm. Hepinizin huzurunda herkese çok teşekkür ediyorum. Belki bugün PM'de bir Edirne yazmıyor ama emin olun o kurultayda herkes Edirne'yi gördü, tanıdı.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.