Malesef Covid salgınının yükselişe geçtiği günlerdeyiz. O kadar tyükseldi ki 1 haftada vaka sayıları 4 katına çıktı. Tam normalleşme derken, serbestleşme derken bu yükseliş tekrar kapanmaya, hatta kısmi değil tam kapanmaya sebep olabilir. İşte tam da bu yüzden bu serbest günleri iyi değerlendirip motosikletinizle bol bol yol yapmanızı tavsiye ederim. Güzergah tavsiyesi malesef veremeyeceğim çünkü yolların durumunu bilmiyorum. Sipariş verdiğim yeni lastiklerim gelene kadar da bilemeyeceğim. Sadece Çanakkale Şehitliği yolu Trakya’da en sevdiğim yolların başında geliyor. Özellikle de Koru dağlarından inişe geçtiğinizde karşılaştığınız manzara, saatlerce mola vermeme sebep olabilecek güzellikte. Ancak bir nokta daha var; Edirne için hava tahmin raporları hafta sonu 42-43 derece sıcaklıklar gösteriyor. O derece yüksek sıcaklıklarda motosiklet sürerken ekstra dikkatli olun.

HAMILTON’A CEZA MI ÖDÜL MÜ?

Bayram haftası izlediğimiz Formula-1 Silverstone yarışı ile ilgili söylentiler ayyuka çıkmışken yeni yarış kapıda. Geçtiğimiz hafta gazetemiz tatilde olduğundan konudan bahsedememiştim, ancak bahsetmeden de geçemeyeceğim. Silverstone pisti Hamilton’un evi. Ve bu pistte son yapılan yarışta, Hamilton’ın hem ekip hem araç hem de taraftar konularındaki üstünlüklerine rağmen akıllı lastik seçimiyle Verstappen galip gelmişti. Bu sezon 3 yarışta uygulanacak olan Sprint yarışında Verstappen’in yanına yaklaşamayan Hamilton, yarışın henüz başında yaptığı acemice bir hatayla Verstappen’in sağ arka tekerleğinin kopmasına ve 53G’lik bir kuvvetle bariyerlere çarpmasına sebep oldu. Yarış komiserleri kazayı defalarca izledikten sonra Hamilton’a 10 saniye ceza verdiler ki bence bu ceza değil resmen ona ödül oldu. Yapılan hata o kadar acemiceydi ki, Mazepin yapsa anlar, “acemilikten” der, geçerdim. Ancak bu hatayı yapan 7 kez dünya şampiyonu olmuş ve 10 yaşından beri pistlerde olan bir sürücüyse, üstelik kendi evinde karizmasını koruyamama ihtimali yüksek bir pozisyondaysa, ben bu kazaya “acemilik” ya da “kaza” olarak bakamam. Bakabilen varsa kesinlikle Hamilton fanatikliğinden gözü körelmiştir. Benim fikrim bu yönde. Bottas zaten takım emirleri sebebiyle Hamilton’a yol verdi. Leclerc ise nedense Hamilton’ı hiç zorlamadan yarışın son turlarında zaferi kaçırdı. Sonuçta Verstappen sprint yarışında aldığı 3 puanla kalırken Hamilton aradaki puan farkını oldukça kapadı.

Yarış sonrasında kulislerde Mercedes patronunun “Arada bir yarış dışı kalmalık puan farkı var. Çok sorun değil” dediği konuşulurken, Verstappen Mercedes patronunun hemen hemen her hafta kendisini telefonla arayıp konuştuğunu (bir nevi transfer ön görüşmesi şeklinde) hatırlattıktan sonra, “Hastanede yatarken aramadı. Bundan sonra da aramasın” sözleri Formula 1’in resmi sitesinde yayınlandı.

Gelelim bu haftasonu yapılacak yarışa. Macaristan’da yapılacak yarışta Verstappen’in performansı ve Hamilton’la çekişmeleri n büyük merak konusu olurken Formula1 resmi internet sitesinde Verstappen’in yaralı vücudunun yarışa hazır olup olmadığının anlaşılması için toplam 24 saat simülasyon cihazında yarış yaptığı haberi yayınlandı. Umarım bu hafta kaza olmaz, kimse zarar görmez, hak eden hak ettiğini bulur.

Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.