Ağa Çetin, Başkan Aydın'ı ziyaret etti

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ağası Ahmet Çetin Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın'ı ziyaret etti.

Ağa Çetin, Başkan Aydın'ı ziyaret etti

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ağası Ahmet Çetin Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın'ı ziyaret etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Eylül 2017 Perşembe 09:57
Ağa Çetin, Başkan  Aydın'ı ziyaret etti

    657. Kırkpınar Ağası Ahmet Çetin Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın'ı makamında ziyareti sırasında sayın başkanın Kırkpınar ve yağlı güreşlerin sorunlarını çözmek için bu mevkide olduğunu, güreşçilere bir statü kazandırmak için çalıştıklarını söyledi.
GÜREŞ LİSESİ İÇİN HIZ VERİLECEK
Ankara'da yapılan görüşmeler sonucu Kırkpınar Ağası Ahmet Çetin'e Başkan Musa Aydın” Tarihi geçmişi olan Edirne'de yapılması planlanan güreş lisesi için hız vereceğiz. Bu okul sadece Güreş faaliyetlerinin verildiği bir okul olacak. Edirne denilince Kırkpınar akla geliyor, bu okul için hız vereceğiz. Güreşlerin hepsi bir bütün ayrım yapamayız, birlikte güçlü olmamız lazım. Dolayısıyla güreş bir bütündür. Grekoromeniyle, serbestiyle, yağlı güreşi, karakucağı ile güreşi ayrı düşünemeyiz. Sayın bakanım ve bizler burada bu mevkide güreşleri ve güreşleri nasıl uluslararası arenada daha iyi temsil ederiz gayesi içerisindeyiz. Güreşçilerimiz için devlet olarak nasıl bir statü kazandırırız hesabını yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde güreşçilerimize bu müjdeli haberi vereceğiz inşallah. Geçmiş dönemlerde Edirne'de yapılması planlanan ama yapılamayan Türkiye Güreş Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında hazırlanan protokol sonucu Türkiye geneline yayılacak 'YİBO Güreş Projesi' 2016-2017 eğitim Vevobahis yılında hayata geçirildi. Projenin ilk etabında 12 il 28 ilçede hayata geçirildi. Edirne'de yapılacak lise için de gerekli tüm görüşmelere hız vereceğiz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza kazandıracağımız eğitimle ve yetenekle güzel bir geleceği ülkemize, milletimize ve onlara kazandırmak istedik. Bugün attığımız bu adım aslında başta ülkemizin ve güreşin geleceğini belirliyor. ''dedi.
    ''KIRKPINAR İÇİN ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ''    
    Kırkpınar yağlı güreşleri için çalmadık kapı bırakmayacağını belirten Ağa Ahmet Çetin '' Yağlı güreşlerinin merkezi Saray içi er meydanıdır. Kırkpınar yağlı güreşlerin kabesidir, herkes buraya iyi baksın ve burada yağlı güreş izlemeye gelsin. Yağlı Güreşin Kâbe'si, Yağlı Güreşin Olimpiyatı diyorsak, buranın Ağası Kırkpınar Ağasının da diğer ağalardan farkı olmalı. Biz bir şeyler istiyorsak kendimiz için istemiyoruz. Bugün varız, yarın başkaları burada ağalığı yapacak bizim gayemiz ağalığın altının doldurulması, altı boş olan ağalığın hiç kimseye faydası yok   ” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.