AĞALAR, KOCA YUSUF GÜREŞLERİ'NDE

Türk Yağlı Güreşleri'nin önemli isimleri, Bulgaristan'ın Şumnu İli Şeytancık İlçesi Karalar Köyü'nde düzenlenen Koca Yusuf Yağlı Güreşleri'ne katıldı.

AĞALAR, KOCA YUSUF GÜREŞLERİ'NDE

Türk Yağlı Güreşleri'nin önemli isimleri, Bulgaristan'ın Şumnu İli Şeytancık İlçesi Karalar Köyü'nde düzenlenen Koca Yusuf Yağlı Güreşleri'ne katıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Ağustos 2017 Pazartesi 09:59
AĞALAR, KOCA YUSUF GÜREŞLERİ'NDE

    Kırkpınar Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı ve Kırkpınar'ın altın kemerli ağası Alper Yazoğlu, Derneğin Genel Sekreteri Mübeccet Güzey, Çardak Güreşleri Ağası Ahmet Acar, Çardak Güreşlerine 3 yıl Ağalık yapmış ve de 657'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağalığına aday olmuş Ramazan Güven, Bulgaristan'ın Şumnu İli Şeytancık İlçesi Karalar Köyü'nde 19-20 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleşen Koca Yusuf Yağlı Güreşleri'ne, katıldılar.
    ''ŞANINA YAKIŞIR ŞEKİLDE DONATILDI''
    Koca Yusuf'la ilgili bilgiler veren Kırkpınar Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Alper Yazoğlu,“1998 yılında Koca Yusuf'un doğduğu yer olan Bulgaristan'ın Karalar Köyünü ziyaret etmiştik. O yıl Koca Yusuf'un kendi sırtında ormandan taşıdığı merteğiyle yaptığı evine gittik. Bu ev bir kaza sonucu yıllar sonra yanmış. Bizim yaptığımız girişimler sonucu daha sonraları Türkiye'de Koca Yusuf'un evinden bahsedilince Adana Belediye Başkanlığı duyarlılık göstererek Koca Yusuf'un evini tekrar yaptırmış. Biz de ilgilendik ve içini İlbet bir müze haline dönüştürdük. Kırkpınar derneğimizi minyatür Kırkpınar Müzesi haline getiren ekip, Koca Yusuf'un evini de Koca Yusuf'un şanına yakışır bir şekilde donattı. Koca Yusuf'un doğduğu Karalar Köyü'nün bağlı olduğu Bulgaristan'ın Şumnu İli Şeytancık İlçesi'nde 80-90 ton ağırlığında bir mermer bir Koca Yusuf Anıtı dikilmiş.” dedi.
    ''DERNEK OLARAK DAVET EDİLDİK''
    Yazoğlu, dernek olarak Koca Yusuf Güreşleri'ne davet aldıklarını belirterek, ''Biz Kırkpınar Kültürünü Tanıtma Derneği olarak davet edildik. Davete karşılık Kırkpınar ve Kırkpınar Kültürünü Tanıtma Derneği'ni temsilen gidiyoruz. Aslında Seyfettin Selim Ağamız ve yeni ağamız Ahmet Çetin ile heyetle birlikte gidilecekti. Fakat geçerli mazeretleri olduğu için biz temsilen orada olacağız. Kırkpınar Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı olarak ben ve Genel Sekreterimiz Mübeccet Güzey, Çardak Güreşleri Ağamız Ahmet Acar, Derneğimizin Yönetim Kurulu Üyesi, Çardak Güreşlerine 3 yıl Ağalık yapmış bu yıl da 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağalığına aday olmuş değerli kardeşimiz Ramazan Güven ile birlikte Şumnu'da Koca Yusuf Güreşleri'nde bulunacağız. ” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.