23 Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramının bir gün öncesi  siyasette ilginç bir gelişme oldu. Yüksek seçim kurulunun seçime katılacak partilerin açıklanmasından kısa süre önce, aralarında CMH Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlunun da aralarında bulunduğu  yurdun çeşitli illerinden 15 milletvekili  CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun önerisiyle  İYİ partiye geçti. Böylece  bu partiye mensup 5 milletvekili ile birlikte 20 milletvekiline ulaşan İYİ Parti  seçime katılmaya hak kazandı.

   Eğer bu  yapılmamış olsaydı.yetmişin üzerinde ilde örgütlenen bir parti  seçim dışı kalacaktı. İktidar partileri söylemlerinde İYİ Parti’nin seçim dışı kalmasını bekleniyordu, böylece engel aşıldı.

 Bunun ne getirip götüreceği yararlı olup  olmayacağını  seçim sonuçları belirleyecek.

  Bazı çevreler bunun demokrasi adına bir kazanç olduğunu iddia ediyor.

****************************************************************************

2002 YILINDA AKP’YE  DESTEK VERİLDİ

 Bilindiği gibi 2002 yılında zamanın AKP Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan seçimi kazanmasına, iktidar  olmasına  karşın cezası nedeniyle Başbakan  olamıyordu.  O dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal devreye girdi. Yapılan   bir yasa değişikliği ile  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önündeki siyasi engelin aşılmasını sağladı.

 Bu  CHP adına önemli bir demokrasi sınavıydı.  CHP için bir artı puandı. Bugün yapılan da her ne kadar iktidar tarafından farklı yorumlansa da yine bir demokrasimiz adına olumlu  bir  tavırdır.

**********************************************************************************

MUHALEFETİN İŞİ ZOR

Ülke genelinde örgütlenen bir partinin seçime katılmaması ülkemiz açısından ne kadar doğru olurdu. CHP bu tavrıyla İYİ Partinin seçim dışı kalması engelini aştı. Aslında doğrusu da bu değil midir?  Aslında  ülkede herkes  seçimlerde iradesini ortaya koymalı. Sonuç ne olursa olsun herkes ona rıza göstermeli. Ayrıca seçimler eşit koşullarda yapılmalı.

 Bu konuda ciddi endişelerinolduğu kuşkusuz. Bu şartlarda muhalefetin başarı kazanması çok güç gibi görünüyor. 

Ekonomik koşullar siyasetteki açmaz,seçimin erkene alınmasının inandırıcı sebebinin olmaması iktidar için en büyük handikap. Muhalefet bunu değerlendirip iyi bir propaganda yaparsa seçime ortak olur.

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığına aday olmayacağı kesin gibi, bu göreve atanacak kişi merkez sağ seçmeninin kabulleneceği İlhan Kesici gibi biri olursa muhalefet partilerinin gücü daha da artar. Bugün parti meclisinden çıkacak karar bunu netleştirecek.  

HER ŞEYE RAĞMEN DOSTLUK

Önümüzdeki ayın ortasında ramazan ayına giriyoruz. Tüm İslam aleminin ortak  değeri olan bu kutsal ay tüm İslam ülkeleri için dostluk ve kardeşlik adına uyarıcı olmalı. Bu en çok ülkemiz için geçerli.

 Bu dostluğun yaygınlaşması ramazan bayramı sonrası yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için de belirleyici olacak.

Gönül ister ki bu kutsal ayda camilerde toplanan Müslümanlara dostluk kardeşlik ve bunun erdemleri aşılanmalı, dinimizce bunun zorunlu olduğu anlatılmalı. Tüm İslam aleminin, ülkemizin böyle birlik beraberliğe kardeşliğe ihtiyacı var.

  Toplumda tüm engeller elbirliğiyle aşılır. Eğer toplum arasında ikilik yaratılır hasım kamplara bölünürse bunun aşmak kolay olmaz.

 Bunların acılarını komşularımız olan Müslüman ülkelerinde görüyoruz. Bu ülkeler insanları hiç uğruna birbirini katlediyor. Ölen de öldüren de Müslüman.

  Sömürgeci, emperyalist ülkeler de İslam ülkelerinin bu savaşını seyrediyor. Bu arada İslam ülkelerinin doğal kaynaklarını sömürüyor. Beş yüz milyonu aşkın İslam ülkesinde Türkiye’den başka birlik beraberliğini, demokrasisini koruma çabasında olan bir başka ülke yok.

Bizi de bölüp parçalamak bu bataklığa itmek istiyorlar. Bunu başaramayacaklardır.

   Halkımızın uzun yıllara dayanan dayanışması birlikte yaşama özlemi her türlü oyunu bozacaktır.

   Özellikle seçim döneminde siyasilerimizin halk arasında kutuplaşmaya neden olabilecek söylemlerden kaçınmaları en büyük temennimiz olacaktır. Din adamlarımız da vaazlarında buna destek vermelidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.