İl Genel Meclisinin ne kadar önemli bir kurum olduğunu, bir için hayati önem taşıyan konuları halletme ve hayata geçirme gibi bir görevi olduğunu ve bu kuruma seçimle gelen kişileri aday gösterirken çok dikkat edilmesi gerektiğini öteden beri dile getiriyorum.

Köyü, köylüyü, köy yaşamını iyi bilen, bürokrasi konusunda bilgi ve deneyim sahibi olan, toplumla ve kendisi ile barışık olan insanları aday gösterip kazanacak yerlere koymak gerektiğini de sanırım en fazla yazan ve dile getiren kişiyimdir.

Zaten yazdığım ve yazamadığım o olması gereken kriterler yerine getirilerek tercihler hayata geçirilmiş olsa, İl Genel Meclislerinin başarılar bir o kadar daha artar ve Vali ile Kurum Müdürleri o kadar daha fazla rahat ederler ve iş yaparlar.

Yıllardır görüyoruz ve biliyoruz ki; seçildiği Komisyon üyeliğinin gereği olan konuşma ve sunum dışında beş yıl bir kez kürsüye çıkmamış ve köyünün, beldesinin ve İlçesinin sorunları ile ilgili açıklama yapmamış Meclis üyeleri var.

Kendisinden istenileni dile getirmekten aciz olduğu için grup Başkanına veya grup sözcüsüne söyleyen ve sorunu çözmeye çalışan birçok üye tanıyorum.

Yazık demekten baş bir şey yapmakta gelmiyor elimizden tabiî ki.

Görev alan Meclis üyelerinde bulunması gereken kriterleri birçok kez yazdım ve dile getirdim.

Yetenek ve kabiliyetin dışında tahsilin önemini vurguladım.

Eskilerin tabiri ile Mürekkep yalamış insanlardan oluşması gerektiğini anlattım.

Uyuldu mu?

Hayır, tabiî ki.

Seçimli görevlendirmeler de en önemli güç siyasi güç olduğu için bu aranır sadece.

Ha.Tahsil olmadığı halde yani İlk Okul mezunu olduğu halde bu görevi başarı ile yürütenler yok mu?

Var elbette.

Mesela, sadece son iki ayın toplantılarında yaptığı konuşmalar ile büyük beğeni ve takdir toplayan Lalapaşa Meclis Üyesi Secaattin Uyur bunların başında geliyor.

Ve bu gün ben hem kendisine teşekkür etmek hem de örnek olması bakımında Temmuz ve Ağustos ayı toplantılarındaki konuşmalarını bir kez de köşeme taşımak istiyorum ve kendisini kutluyorum.

İşte kendisi ile ilgili Edirne basının da yer alan iki önemli haberi;
1- Ak Parti Lalapaşa İl Genel Meclis Üyesi Secaattin Uyur en güzel ve gerçek bir konuşma yaparak köylerde 8 saat traktör kullanmak için çalıştırmaya insan bulamadıklarından yakınarak konuşmasını şöyle sürdürmüş;

“Bu yıl buğdayda bereketli bir yıl geçirdik. Lalapaşa’nın Çömlek Akpınar köyünde verim 800 kilogram ile bir tona kadar ulaştı.

Herkes Yokluktan bahsediyor. 8 saat traktör kullanmaya köylerde 150 -200 liraya adam bulamıyoruz. İş var fakat çalışmaya niyet yok. Herkes yokluktan bahsediyor. 8 saat traktör kullanmaya köylerde 150 -200 liraya adam bulamıyoruz. İş var fakat çalışmaya niyet yok. Neden böyle oldu; demek ki insanlarda para var, çalışmak istemiyorlar. Edirne’de 2 bin 50 liraya asgari Ücretle çalışıyor, köyde 300–500 dönüm arazisi var maalesef o da gelip Edirne’de çalışmak istiyor. Sosyal Yaşam diyorlar. Bu sosyal yaşam nasıl oluyor. Köyde oturan da yapabilir. Maalesef gençlerimiz çalışmak istemiyor, üretime katkı vermek istemiyor”.

2-Ak Parti Lalapaşa İl Genel Meclis Üyesi Secaattin Uyur, Hamzabeyli sınır kapısı yanındaki köye ait arazinin köy pazarı olarak değerlendirilmesini istediklerini söyleyerek, bunun çevre köylüler için de yeni bir gelir kapısı olacağını söyledi.

Uyur, “Yıllardan beri gerek Hamzabeyli gerekse Kapıkule gurbetçi yolcularımız için kanayan bir yaraydı. Bu yıl Kapıkule’ye ufak araçlar için hem bir Pazar yeri hem de gurbetçi yolcularımızın dinlenmesi için güzel bir yer yapıldı. Biz bunun aynısının Hamzabeyli’ye de yapılmasını istiyoruz. Gerek Tır şoförleri gerekse gurbetçi vatandaşlarımız, Edirne’ye alış verişe gelen Bulgaristan vatandaşları, yol kenarlarında bir tuvalet dahi bulamıyor. Hamzabeyli gümrük kapısına bir kilometre mesafede köy merası olarak adlandırılan yaklaşık bin 100 dekar bir yerimiz var. Oraya 5-6 tane hem bölgenin topraklarının zayıf olması açısından hem de bölge halkına istihdam sağlayacak tuvalet, duş yerleri ve köylü pazarı yapılırsa hem yol kenarındaki kötü görüntü pet şişe rezilliği ortadan kalkacaktır, hem de orada yaşayan köylülere de bir istihdam kapısı sağlanacak. Köylüler de bunu istiyor. Özellikle bölgemiz hayvancılık açısından zengin bir bölge. Meralarımız bol. Evde yapılan peynir, köy ekmeği, el işleri gibi hediyelik eşya, köyde yetişen sebze meyve gurbetçilere satışa sunulabilir. Ciddi fayda sağlayacağını ve yol kenarlarındaki kötü görüntünün de ortadan kalkacağına inanıyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.