Trakya Birlik Yönetim Kurulunda yapılan Başkanlık değişimi memnuniyetle karşılandı ve kurum için yararlı olacağı görüşü kabul gördü.

Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifinde 6 kez başkanlık kazanmış bir yöneticinin Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev üstlenmesi bana ve birçok kişiye göre büyük kazançtır.

"Bizler bu birliğin sadece yöneticileri değil, emanetçileriyiz. Bizim davamız şan, şöhret, makam, mevki, koltuk ve itibar davası değil, bizim davamız hizmet davasıdır" diyen Şafak Kırbiç'in

Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilmesi Trakya Birlik gibi çok önemli ve büyük bir kuruluş için kazanç olmuştur.

Şafak Kırbiç'i ve ailesini tanıyan biriyim.

Yeniimaret Mahallesinde bulunan Mithatpaşa İlk Okuluna 1980 yılında Okul Müdürü olarak atandığımda Kırbiç ailesinden öğrencilerimiz vardı ama Şafak o zaman Orta Okula başlamıştı.

1969 doğumlu olan büyük oğlum Şinasi ile yaşıt olduğu için biliyorum.

Selahattin Kırbiç çok iyi dostumdu.

Yeniimaret Münübüs Kooperatifinin üyesiydi ve Adliye Yazı işleri Müdürü Eniştem Sami Aksal ile sık sık keşiflere ve İzale şuu davası gayrimenkullerin görülmesi için yapılan gezilere bende katılırdım.

Dürüst ve sevilen bir aileydiler.

İşte o ailenin Safak'ı Okullar okudu ve yıllardırda Trakya Birlik Camiasının sevilen ve azimli yöneticilerinden biri oldu.

Şimdi de Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi çok önemli bir göreve layık görüldü.

Hayırlı ve uğurlu olsun İnşallah.

Sevgili Şafak'a da üstün başarılar diliyorum.

Trakya Birlik Kooperatifinin ve Trakya Birlik Genel Müdürlüğü Genel Kurullarını basın mensubu olarak takip eden biri olduğum için Şafak Kırbiç'in birçok konuşmasına da tanıklık etmişimdir.

Mesela siyasetin bu tür kurumlara sokulmaması gerektiğini her fırsatta dile getirmiştir.

Bir toplantıda yaptığı konuşmadaki şu sözlerini hala hatırlarım;"Kooperatiflerde her siyasi görüşte insan var. Biz hepsine saygılıyız. Ancak burası siyaset alanı değil. Bu süreçte yerel yöneticilerden ve Ankara’dan parti genel merkezinden siyasi baskılar yapılmış,listelere müdahale edilmiştir.

Ortaklar baskı altına alınmaya çalışılmıştır."

Yönetim Kurulu geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıda Ahmet Akgün’ün yerine Şafak Kırbiç’i Yönetim Kurulu Başkanı olarak atamıştı.

Çeşitli spekülasyonlara meydan vermemek adına ilk basın toplantısını yönetimdeki değişimle ilgili olarak yapan Kırbiç, kimsenin görevden alınmadığını ifade ederek, yönetimde bir görev değişimi yaşandığını söylüyor.

"Bu sadece yönetim kurulu arasında bir görev değişikliğidir diyen Kırbiç Trakya Birlik’e ve camiamıza hayırlı olsun" açıklamasını yapıyor.

Trakya Birliğin Farklı renklere ve farklı kokulara sahip bir çiçek bahçesi gibi olduğunu vurgulayan Kırbiç,"bu birlik ve beraberliğin güzel olan tarafı budur çünkü Trakya Birlik ortakları ve yöneticileri birbirlerine sevgi bağı ile bağlıdır. Bizim dileğimiz Trakya Birliğin yöneticisi ve idarecisi kim olursa olsun Trakya Birliğin başarılı olmasıdır."ifadelerini kullanıyor.

"Yıllardır ortağı ve yöneticisi olmaktan onur ve gurur duyduğum Trakya Birliğin ve ortaklarının menfaatlerini korumanın asli görevi olduğunu hiç aklımızdan çıkarmadık.” sözleri ile basın toplantısını noktalayan Başkan Şafak Kırbiç'e sağlık huzur ve başarılar diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.