Birkaç okurum son günlerde Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan ile ilgili köşe yazıları yazdığımı ve bunun sebebini anlamadıklarını yazmışlar.

Aslında Özlem Becan ile ilgili kafamdan uydurduğum konuları içeren yazılar değil,Uzunköprü halkından gelen ve yazmam istenen konuları ele alıyorum.

Uzunköprü benim ve Meriç halkı için temel ihtiyaçlarını karşıladığı ve Kasabam dediği bir İlçemizdir.

Farklıdır bizim için ve olumlu olumsuz her sorunu ve durumu beni ilgilendiriri

Tabiiki bu sadece ona özgüde değil elbette.

Her İlçemizde olumlu çalışmalarıda olumsuz olarak görülen çalışmalarıda yazmak bizim görevimizdir.

Sadece Özlem Becan ve Uzunköprü ile de sınırlı değil elbette.

Bakın üç yıl önce yani CHP İlçe Başkanı seçildiğinde geciken bir devir teslim işleminde yaşanan olumsuz durumları içeren bir köşe yazısı yazmıştım ve bu gün ayni yazımı okurlarımla paylaşarak Özlem Becan ile ilgili düşüncelerimi bir kez daha okumanızı sağlamış olacağım.

İşte o köşe yazım;

İ.Melih YURDUSEVEN

ÖZLEM BECAN;HAKSIZSIN DEMİYORUM AMA…!!!!

07 Mart 2018 Çarşamba

Gelecek vadeden ve başarılı bir siyasetçi olacağına inanmış biri olduğum için seni uyarmak gereğini hissettim.

Karşı tarafın hatası nedeniyle kızmış küsmüş olabilirsin ama haklı olduğun konu dahi olsa Partini ve Partililerini ilgilendiren bir konuda basın açıklaması yaparak onun hatalarını kamuoyuna duyurmak zorunda değilsin.

Bunlar seçim zamanında olur tabii ki ama seçimi kazanıp koltuğa oturmuş bir kişinin artık birleştirici ve kaynaştırıcı davranışlar sergilemesi en fazla beklenen erdemliliktir.

Daha seçilmeden önce yaptığın çalışmalardan, mücadeleci kişiliğinden haberdar olduğum için her fırsatta gelecek vadeden bir genç kardeşimiz dediğim Özlem Becan olduğun için “kol kırılır yen içinde kalır” sözünü çok iyi uygulamak gerektiğini bilmeni ve uygulamanı isterim.

Bir partide dört yıl İlçe Başkanlığı yapmış birinin o partide var olan tabanını hesap etmek ve “bakacağın yüze tükürme” sözünü hatırlayarak davranış sergilemek gerekir.

Çünkü mensup olduğun Partinin İlçe Başkanlığını yapmış ve partiye öyle veya böyle hizmetleri dokunmuş birinin hatalarını ve yapması gerektiği halde yapmadıklarını ifşa edip onu küçük düşürmek bir anlamda Partinin kötü anılmasına neden olacağını hesap etmek gerekir.

Kimsenin bilmediği veya ilgilenmediği bir konuyu kamuoyuna duyurmakla bir şey kazanılmaz ama çok şey kaybedilir.

“Bakın işte bir devir teslim işlemini bile kavgasız ve sürtüşmesiz halledemiyorlar”dedirtmemek lazım.

Tabii ki her zaman söylenen o meşhur söz yine benim gibi bazılarının aklına düşüverir hemen; “CHP de kavga edecek kişi bulunamazsa kendi aralarında kavga ederler”

Hatta “birbirini yerler” derler.

Elbette dört yıl bu partide İlçe Başkanlığı yapmış olan bir kişinin Yasal anlamda yapması gerekenleri en kısa sürede yapması gerektiğini bilmesi gerekir.

Devir teslim İşlemleri hala yapılmamışsa bu bir başıboşluktur.

Ama yeni göreve gelen kişinin de bu durumda yapması gerekenleri yasalar belirlemiştir.

Siz onu yapıp hukukun uygulayacağı yöntemi beklemelisiniz.

Şu anda bunu gazetede açıklamak ile şahsen benim gibi bu konulardan haberdar olmayan insanları şaşırmışsınızdır.

İl Başkanlığına yapmak zorunda olduğunuz bildirim sizin yapmanız gereken en doğal harekettir.

Partiye üye kazandırmak bir Parti yöneticisinin en başta gelen görevidir.

Tebrik edilecek bir çalışma ile Partiye kazandırmış olduğunuz çok sayıdaki üye için Parti büyüklerinizin sizi tebrik etmesi gerekir.

Ama bu açıklamada olduğu gibi üye kazandırmayı sizden önceki ile mukayese yaparsanız onu küçültüp kendinizi yüceltmek anlamı taşır ki; ben Özlem Becan kardeşimden bunu beklemem ve duyunca da şaşırırım elbette.

Siyasette mücadele hep vardır ve var olacaktır.

Parti için mücadeleler seçim ile gelir seçimler biter giderler ama partiler arası siyasi rekabet ilelebet devam eder.

Kazanılan parti içi seçim başarıları elbette çok önemlidir ve sevindiricidir ama bunun zafer olarak adlandırılabilmesi bir başka partiye karşı elde edilen başarı olmalıdır.

Senden gençliğin ve idealistliğin ile İktidar özlemi ile yanıp tutuşan Partini ve Partililerini düşünerek her türlü gayret ve özveriyi göstermen bekleniyor.

Belediye Başkanlığı konusundaki çok mükemmel ve mütevazı açıklaman takdire şayan bir açıklama.

Doğrusu da bu değil mi?

Onu 2019 da konuşacağız demeniz ve fazla açıklamaya girmemeniz olması gereken ve size yakışan bir davranış olmuş.

Bir ağabey ve belki de Babandan büyük bir Eğitimci olarak sana tavsiyem şudur ki; siyasetçi konuşacağını ve yapacağı davranışı önceden hesaplayıp planlayan kişi olmalıdır.

Var olan Allah vergisi yeteneklerini tecrübeler ile bütünleştirip topluma hizmet için seferber ettiğinde gelecek sana çok şeyler verecektir diye düşünüyorum.

CHP’ nin kavgaya değil başarıya, küskünlüğe değil barışa ihtiyacı var bana göre.

Yolun açık olsun Özlem Becan kardeşim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.