Bu yıl 4.sü düzenlenen Kültür Sanat ve Tarım Festivaline her yıl olduğu gibi yine katılarak hem Edirne Televizyonu hemde kendi Gazetem Edirne Güncel adına programları izleyip haberler yaptım.

Perşembe günü başlayan etkinlik Festival açılış töreni ile start aldı.

Atatürk anıtı önünde toplanan protokol ve gösteri grupları buradaki çelenk sunumu ve açılış konuşmasının ardından geçit törenine katılarak Kültür Merkezinin arkasında kurulan Festival alanına kadar yürüdüler.

Öncelikle açılış programında yaptığı konuşması ile takdir toplayan Başkan Özlem Becan'dan söz etmem gerekir.

Samimiyetim ile söylüyorum ki; Başkan Becanın İrticalen konuşmada bu kadar başarılı olduğunu,hatip kişiliğini bilmiyordum ve çok beğendim.

Kendinden emin ve yerli yerinde anlamlarla dolu konuşmasını takdir ettim.

Konuşmasında bu festivalin temelinin atılmasında ve kurulmasında emeği olan eski Başkan Enis İşbilen'i anarak kendisine teşekkür etmesi de ayrıca büyük bir nezaket ve olgunluktu gerçekten.

Gelen konuklar ile yakınen ilgilenmesi ve yanlız bırakmamaya özen göstermesi de mütevazilik ve misafirperverlik anlamında takdire şayan davranışlardı.

Hele hele kadınların göstermiş olduğu ilgi ve alakaya ayni hassasiyetle karşılık verip hepsi ile tek tek öpüşerek selamlaşması siyasi manada ilerisi içinde önemli bir kazanımdır.

Kutluyorum ve tebrik ediyorum kendisini.

Başkan Becan ile tören öncesinde yaptığım röportajda Tarihi Köprü ve Ergene ile ilgili düşünce ve görüşlerinin de ilgi bekleyen bu iki önemli unsur için gelecek adına anlam taşıdığını söyleyebilirim.

Tarihi Uzunköprü Köprüsünü dünyaya tanıtma ve duyurmanın yanı sıra yıllardır onarım beklediğini ve tehlike yaşadığını ilgililere ve yetkililere hatırlatmanın bu festivalde de yapılan Köprü yürüyüşü ile mümkün olabileceği görüşünde Başkan Becan.

Ayrıca Yeniköyde bir hafta önce kutlanan Bağbozumu etkinliğininde Festivalden ayrılması gerektiğini ve zaten Yeni Köy Yayla şenliklerinin eskiden beri var olduğunu bunun için de festivalden ayrı kutlandığını ve bundan böyle de bu şekilde kutlanacağını söyledi.

Fesivale katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'la da bir röportaj yaparak Festival ile ilgili düşüncelerini aldım.

Kırkpınar gibi 658 yıldır kutlanmakta olan dünyanın en büyük Festivallerinden birinin 6 yıldan bu yana ev sahipliği yapmış olmanın verdiği bilgi görgü ve deneyimlerin kazanımları ile İlçelerin bu tür organizasyonlar yaparak halkı bir araya toplayıp eğlenmelerini ve İlçelerini tanıtmalarının çok yararlı olduğunu söylemesi ve Başkan Becan'ı da tebrik etmesi bir anlamda festivale destekti.

İlçe Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan ile yapmış olduğum söyleşi ile de İlçeye yeni atanmış olan Kaymakamı tanıtmak ve düşüncelerini paylaşmasını sağlamak adına yararlı bir röportaj oldu.

Kaymakam Erdoğan Uzunköprü İlçesinin geleceğinin parlak olduğunu ve bunu kısa sürede edindiği intibalardan anladığını söyleyerek bu ilçede görev yapıyor olmaktan memnuniyet duyduğunu hissettirdi.

Bir konuya değinmeden geçemeyeğim.

Ben her yıl bu etkinliğe Tarihi Ciğerci Bahri Beyle birlikte katılıyorum.

Ama bu yıl Bahri Dinar'ı zor gördüm çünkü o kadar büyük ilgi ve alaka ile karşılaştı ki;yüzlerce insan kendisi ile selfi çekmek için yarıştı adeta.

Bu kadar tanınır olmak gerçekten de beni duygulandırdı.

Kardeşim Bahri Dinar adına gururlandım inanın.

Çok güzel ve anlamlı bir Festivali izleme,haber yapma,Gazetemde yayınlama şansı bulduğum içinde mutluyum.

Sayın Başkan Özlem Becanı bir kez daha tebrik ediyor,bundan sonraki 4,5 yıllık görev süresinde başarılar diliyorum.

Bu arada birçok vatandaştan şu soruyu duydum ve duyuyorum; "Birçok ilçede böyle etkinlikler gerçekleştirilirken İlimizin en büyük İlçesi olan Keşan İlçesinde neden yapılmıyor?"

Başkan Mustafa Helvacıoğluna duyurulur...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.