Bu haber geçtiğimiz günlerde Ak Parti İl Başkanı Belgin İba'nın Bakan Karaismailoğlu ile görüşmesinden sonra kamu oyu ile paylaşıldı.

Tarihi Uzunköprü'nün onarımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile konuşan İba,Tarihi Uzunköprü'nün onarım ihalesinin Aralık Ayının sonuna kadar yapılacağını ifade etmişti.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba bu duyuru ile ilgili şunları da ifade etmişti;"Bölgemiz ve Edirnemiz adına Cumhurbaşkanımıza ve Ulaştırma Bakanımıza destekleri için çok teşekkür ediyorum. Milletvekilimiz Fatma Aksal ile birlikte Uzunköprülü hemşehrilerimiz için önem arz eden tarihi köprümüzün onarımının yapılması konusunda birlikte çalıştık. Tarihi Uzunköprümüz, inşallah en kısa sürede onarılacaktır. Edirnemiz için hayırlı olsun." demişti.

Dilerim verilen Müjde gerçeğe dönüşür de Dünyanın en uzun taş köprüsü unvanına sahip olan ve Unesco listesine alınan köprünün onarımı sağlanır.

Bu konuda yani Uzunköprü Köprüsünün bakım ve onarımı ile Ergene Kirliliği konusunda en fazla yazı yazan kişilerden biri olarak Ömer Kuldaşlı,Ercan Çobanoğlu ve Enis İşbilen dönemlerinde sürekli dile getirdiğim bir konuydu

2 Eylül 2014 tarihinde Başkan Enis İşbilen ile bir röportaj yaparak; Dünyanın en uzun taş köprüsü olan Uzunköprü'nün ne zaman trafikten arındırılarak gezi ve yürüyüş parkuru haline getirileceğini konuşmuştuk.

Umutsuz görmüştüm Başkanı.

"1392 metre uzunluğunda, 6,80 metre genişliğinde ki köprünün 174 kemerinin bulunduğunu ve bu kemerlerin 50 den fazlasının çatladığını ve harap bir vaziyete geldiğini şu an dahi görebiliyorsunuz."demişti Başkan.

Ve,işlerin çok ağır yürüdüğünü ve bu yüzden umutsuz olduğunu dile getirmişti.

Hatta bu konunun Uzunköprü Belediyesinin ve Başkan İşbilen’in boyunu aştığını belirterek,İktidar Partisinin bu konudaki ilgi, gayret ve özverisinin acilen gerektiğini dile getirmişti.

Uzunköprünün gerçekten de takdir ettiğim çalışmalarına şahit olduğumuz İl Genel Meclis Üyesi Nedret Akbulut Hocamız ile İlçe Başkanı Atalayın bu konuda etkin rol alması gerektiğini ifade etmiştim.

Aradan 6-7 yıl geçmesine rağmen köprü ile ilgili tek adım dahi atılmadığını görüyoruz.

Onun için inşallah verilen sözler yerine getirilir diyorum.

Uzunköprü köprüsü her konuda bir Prestij eser.

Uzunköprü ilçesiyle aynı adı taşıyan ve dünyanın en uzun taş köprülerinden olma özelliğine sahip tarihi Uzunköprü, dökülen taşları, çatlayan tabanı ile tehlike oluşturmaya devam ediyor.

2015'te UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne alınan tarihi köprünün en son 1970 yılında tadilat gördüğünü göz önü ettiğimizde bu konuda birçok suçlunun bulunduğunu söylemek gerek.

İnşallah verilen son söz yerine getirilir ve bir tarih yok olmaktan kurtulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.