Vali, bulunduğu ilde doğrudan Cumhurbaşkanını temsil eder. Daha açık türkçe ile; vali bulunduğu ilde en büyük mülki amirdir ve doğrudan Devleti temsil eder.

Edirne Yerel Basınında Yazar-Muhabir olarak görev yapmaya 1991 yılında başladım. O yıllarda Edirne valisi merhum Koru ENGİN idi.

Bunu, şunun için yazıyorum: Gazeteci-Yazar olarak 1991 yılından bu yana Edirne'ye gelen valiler ile bir şekilde diyaloğumuz olmuştur. Edirne'de o yıllardan bu yana Edirne'de görev yapan her valinin bizde bir şekilde bir anısı vardır.

Görev ve davranışlarından benim en çok etkilendiğim ve anılarımda iz bırakan sayın valilerimizi şöylece sıralayabilirim;

1-Mehmet CANSEVEN 2-Fahri YÜCEL 3-Dursun Ali ŞAHİN 4-Ekrem CANALP

Bu hafta başında valimiz Sayın Ekrem Canalp'i makamında ziyaret ettim.Vali ziyaretleri hemencecik olmuyor. Bir hafta öncesinden randevu talep ediyorsunuz ve sayın valinin oluru ile makamına davet ediliyorsunuz.

Ben de öyle yaptım. Pazartesi günü saat 15.10 da randevu verilmişti. Ve bana verilen saatte makama kabul edildim. Makama girişimde valimiz sayın Ekrem CANALP beni ayakta karşıladı ve ne içeceğimi sordu. Ben de; '' Bir kahve içeyim sayın valim, 40 yıl hatırı olsun.'' dedim.

Sayın valimiz; '' O halde ben de bir kahve içeyim.'' dedi ve içtenlikli bir diyalog girişi başladı.

Burada sayın valimiz ile neler konuştuklarımın ayrıntılarını vermeyeceğim. Ancak her yönü ile Edirne'yi konuştuğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Bu sohbet anında gördüm ki; Valimiz Sayın Ekrem Canalp samimi bir Devlet adamı niteliğiyle Edirne'yi ve Edirnelileri çok seviyor. Ve yine gördüm ki; valimiz sayın Ekrem Canalp, Beyazıt Sansı hocaya da gayet içtenlikli bir şekilde saygı ve sevgi duyuyor.

Valimiz sayın Ekrem Canalp ile Edirne meselelerine öyle dalmışız ki; bana verilen 20 dakikalık süreyi 15 dakika geçtiğimizin farkına bile varamadık.

Ben geciktiğimin farkına vararak; ''Sayın valim çabuk giden misafirin arkasından nur yağarmış.'' dedim ve müsaadesini istedim.

Bu ziyaret vesilesi ile Edirne'mizin sevilen valisi sayın Ekrem Canalp'e beni içtenlikli kabulü için sevgi ve saygılarımı arz ediyorum.

Valimiz sayın Ekrem Canalp'in Edirne'ye ve Edirnelilere olan derin sevgi ve saygısının güzel hizmetlerle taçlanacağına ve Edirne'nin iz bırakan valileri arasında seçkin bir yer alacağına olan inancımı da ifade ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.