İlçemiz merası ve panayır alanında yıllar sonra etkinliğin Vize Belediyesince gerçekleşmesi bir Vizeli olarak beni gururlandırdı ve mutlu etti.

 “Vizeli Yazar olarak davet edilmem de ayrıca onurlandırdı. Evet ,bilgisayar aracılığı ile başkan imzasıyla gönderilen davetiyeyi okuduğumda da ayrıca sevindim. 26-27-28 Ağustos günleri içine alan etkinliğin 13. süydü bu yılki.

26 Ağustos Perşembe sabah yollara koyulduk. Aslında saat 18.oo'de başlayacaktı festival ve üç gün sürecekti. Ama başka işlerimiz de vardı.Son kitabım “Ihlamur Kokulu Sakin Kent Sn. Başkan Ercan Özalp tarafından beğenilmiş destek amaçlı olarak bir miktar satın alınmasını ön görmüştü.Kendisine çok teşekkürler…

Saat 18’e kadar şurda burda oyalandık. Meraya da uğrayarak yolumuzu ve yerimizi öğrenmiştik. Oraları çok değişmiş.Özellikle binalarla dolup Vizede oldukça genişlemiş, nüfusu az da olsa artmıştı… Yüksek yüksek apartmanlar da

Göz doldurmaya başlamıştı.

Festivalin başlama saatine kadar sık sık anons edilerek halka duyurulmuştu. Önemli konuklar da başkanın odasında bekliyordu.18- olmadan önce gösteriler olmuş bando ve davul zurna eşliğinde

halk oyunları gösterileri yapılmıştı.Vakti gelince kortej halinde festival alanına yürüyüş başlamıştı. Biz önceden gittik. Kortejin festival alanına ulaşması bir saati bulmuştu.

Alan çok geniş, temiz ve bakımlıydı.Çevreye yayılan çadırlar yiyecek, içecek pazarlamaktaydı. Yine düzenli bir görüntü..

Bizler de kuzeyde yer alan stantlara dağıldık.Kortej gelir gelmez bitişikteki

Bir tepede büyük bir ateş yakıldı.

Böylece festival başlamış oldu.Biz eğlence yanını göremedik.

Aynı stantta birlikte olduğumuz arkadaşlarla kitaplarımızı değiştik, imzalı olarak…Bana armağan edilen kitaplar:

  1. İLHAN VARDAR- S. O. S- ÇIĞLIK-

(Evrim yayınları-495 Sayfa)

2.FİLİZ AKÇAY-BİR DİLEK TUT UMUT-

(İştirak Yayınları-176 Sayfa)

3.FİLİZ KONUŞKAN AKÇAY-HÜZÜN YUMAĞı-

(İştirak yayınları-2oo-Sayfa)

Bu yapıtları elbette okuyup yararlanacağım. Biraz zamana gereksinmem var. En azından anıların bitimsiz derinliği…

Vize ve çevresinde ne denli sanatçı varmış meğer. Ama ne yazık ki birbirimizi tanımıyoruz bile. Hepsinin bir araya gelip örgütlenmesi, zaman zaman buluşup dertleşmesi gerekir inancındayım.

Üç gün devam edecek olan festival biz döndükten sonra nasıl geçti bilgimiz yok. Ancak Vize için büyük bir nimet. Yazarlarımızın bazılarının davet edilmediği söylentilerini de duyduk.Bence sanatın olduğu yere siyaset sokulmamalı, kanısındayım.

Bir arkadaşım ve meslektaşım Vedat beni ve kitabımı buldu. Eskilerden bayağı söz ettik…Yıllar ne çabuk geçivermiş, şaşırdık.

Vize halkı bu tür etkinlikleri önemsemeli ve sahip çıkmalı bence…

Vize Belediyesini tebrik ediyorum…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.