Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz insanları da aylardır evlerine kapalı sıkıntılı monoton yaşantılı günler yaşıyor. İnsanlar baharın güzel günlerini evlerinde geçirdiler. Bu eziyeti daha çok evinin yanında yeşil alan olmayan, sık aralıklarla inşa edilen binalarda ikamet eden insanlarımız yaşadı. Pazar günü yaşlıların sokağa çıktığı günde konuştuğumuz böyle, birbiri ile bitişik apartmanda oturan bir arkadaşımız böyle bir yerde yaşamanın sıkıntısından dert yandı ve evde kaldığı günlerde kendini adeta hapishanede sandığını söyledi. Çarpık ve kar amaça yapılan insan sağlığı dikkate alınmayan binalarda yaşamanın nasıl eziyet olduğunu, günlük normal yaşantılı zamanda bunun yeterince hissedilmediğini, böyle zor zamanlarda konutların konumunun da insan yaşamı için ne denli önemli olduğunun daha iyi anlaşıldığını belirtti. Böyle sıkıntılı, geleceğin belirsizlik içine olduğu zamanlarda insanlar olayları ve sorunları daha iyi tahlil etme imkanı buluyor. Kendini güçlü görenlerin ne kadar güçsüz olduğunu, dost gibi görünenlerin iyi gün dostu olup riyakarlığını öğrenme fırsatınız oluyor. Bir esnaf arkadaşımın belirttiği gibi gerçek dostlar böyle günlerde belli olur diyerek şöyle bir örnek gösterdi:

 Zamanın birinde delikanlının biri babasına arkadaşlarının çok olduğundan söz edermiş. Babası ise kendisine dost görünenlerin çoğunun gerçek dost olamayacağı uyarısında bulunurmuş. Oğlu ise arkadaşlarının gerçek dost olduğunda ısrar etmesi üzerine, oğluna gerçek dostu olan arkadaşlarını sınamak için bir öneride bulunmuş. Kendisine :. Şimdi dost dediğin arkadaşlarına gidip  çok zorda olduğunu yardımlarına ihtiyacın olduğunu söyleyeceksin. Bakalım kaç arkadaşın sana destek çıkacak :. Demiş.

Oğlu, bu öneriyi arkadaşlarına bir bir iletmiş. Tamamından olumsuz yanıt almış. Eve geldiğinde babasının doğru söylediğine inanmış. Bunun üzerine babası :şimdi seni  sayısı az olan gerçek dostlarımdan birine göndereceğim sen sen Kendisine ben fincanın oğluyum babam size şu pusulayı gönderdi gereğini yapmanızı istedi diye söyle demiş.

Çocuk babasını dediğini yapmış babasının talebini arkadaşına iletip selamını da söylemiş. Babasının dostu öneriyi tereddüt etmeden anında yerine getirmiş ve babasına selamını söylemiş.Eve geldiğinde babası oğluna: 

Bak evlat yaşamımıza gerçek. dostluklar azdır. O dost görünenler iyi günün dostlardır. Gerçek dostlar dar zamanda belli olur önerisinde bulunmuş. Bu örneği günümüze uyarlarsak gerçek olduğunu bugün de iyi gün dostu olup zor günlerde bu dostlukların son bulduğunu görürsünüz. Kıssadan hisse...

----------------

FIKRA

Ahmet bey gözü görmeyen bir dilenciye, yanından her geçişte sadaka veriyordu. Günün birinde dilenciyi gazete okurken gördü.

Dilenciye:

-Afedersin siz kör olduğunuzu iddia ediyordunuz bak şimdi gazete okuyorsun:

Sahte kör bu söze tepki göstetir:

:Gazete okuduğum filan yok, ben sadece resimlerine bakıyorum:Der

----------------

ÖZLÜ SÖZ

Hiç kimsenin hatasını yüzüne vurmayınız. O hatayı işleyenehatasını, başka birini örnek göstererek anlatınız

HZ. ALİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.