2019’u da gerilerde bıraktık

2019’dan 2020 ye geçtiğimiz gecenin adı ‘Yılbaşı Gecesi’ idi

Yılbaşı kutlamaları, bize yani Türk Toplumuna batılı ülkelerden geçen bir kutlama modelidir.

Bu nedenle muhafazakar ,dindar yurttaşlarımız yılbaşı kutlamalarına sıcak bakmazlar.

Yılbaşı Gecesi ne yapılır?

Genel anlamı ile yılbaşı gecesi sevinç ve eğlence gecesidir.

Her aile kendisinin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik şartlara göre yılbaşı gecesi modeli oluşturur.

Bu Yılbaşı Gecesinin nasıl geçtiğine dair renkli basının sayfalarında çok güzel fotoğraflar yer aldı.Bu fotoğraf ve haberlere göre;Türkiye’nin en zengin tabakası yılbaşı eğlencelerini Kuzey Kıbrıs ta yapmayı tercih etmişler.

Türkiye’nin en zenginleri Kıbrıs’ta olur da; en seçkin ses ve saz sanatçıları orada olmaz mı?

Gelir düzeyi derecelendirmesinde 2.sırayı alan zenginlerimiz ise İstanbul’un en seçkin eğlence mekanlarını tercih etmişlerdir.

Elit tabakanın dışında kalan bizim gibi sıradan yurttaşlar ise yılbaşı eğlencelerini kendi ölçülerinde evlerinde yapmak ile yetindiler .

Ben de ailem ile birlikte yeni yıl kutlamalarını evimizde yaptık.Sofrada neler vardı diye soracak olursanız; en mütevazi şekilde tavuklu pilav ve yeşil salatadan sonra ev yapımı baklava tatlımızla geceyi noktaladık .

Bizim gibi yaşı 70’leri aşmış kişilerin çılgınca yılbaşı kutlamaları içinde olmasını uygun görmüyorum.

Çünkü bizim için her yeni yıl, beklenen sona doğru atılmış bir adım anlamındadır.

Bu nedenle ben, yılbaşı kutlamalarını gençlere bırakmamız gerektiğini düşünüyorum.

Şükürler olsun; 2020’ ye giriş yaptığımız Yılbaşı Gecesi, ülkemizde büyük bir olgunluk içinde geçmiştir bu nedenle ayrıca bir mutluluk duymamız gerekir.

Bu arada emeklilerin bir gözü de yeni yılda yapılacak maaş zamları,ikramiye ve promosyon artışında olacak .İnşallah emeklilerimizi sevindirecek iyi bir maaş artışı gerçekleşir.

Bu yazımız vesilesi ile; 2020 yılında dünya halkları ve ülkemiz insanları olarak güzel şeylerle karşılaşırız ve mutlu oluruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.