Sözcü gazetesi köşe yazarı Yılmaz Özdil çarşamba günkü köşe yazısında ilginç bir konuyu gündeme getirmiş. Bir İngiliz üniversitesinde yapılan araştırmaya göre, kelimelerin harflerinin hangi sırada olduğu önemli değilmiş. Önemli olanın birinci ve sonuncu harflerin yerinde olması imiş. Aradaki harflerin sırası karışık da olsa düzgün okunuyormuş.

Özdil, köşesinde bunu örnekleriyle göstermiş. Bunu güncel olaylara uyguladığımızda özellikle siyasilerin söylemlerinin bu örneğe uymadığını iddia edebilir miyiz.?

Hal böyle olunca toplum gerçekleri nasıl öğrenecek. Söylemler kelimelerin başındaki ve sonundaki harflerle okunursa gerçekler nasıl anlaşılacak.

-------------------------------

SARIMSAK FİYATLARI JET HIZIYLA YÜKSELİYOR

Marketlerde sarımsak fiyatlarına baktığınızda gözlerinize inanmıyorsunuz Bu yılın ürünü olan saplı sarımsağın kilosu 60- 70 liradan satılıyor. Özellikle böyle zamanda sarımsak çok önemli bu fiyatla kaç kişi alabilir. İthal olduğu sarımsağın kilosu isa yüz liraya dayanmış. Kesene güvenirsen al.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.