Superbike Dünya Şampiyonası 12. Roundu Arjantin’de yapıldı. Motul Arjantin Roundu’nda yapılan 4 yarışta da temsilcilerimiz podyuma çıktı. 4276 metre uzunluğundaki San Juan Villicum pistinde yapılan yarışlar büyük çekişmelere sahne oldu. 10 sol 7 sağ olmak üzere 7 virajın bulunduğu pistin start finish düzlüğü 546 metre uzunluğunda.

Superbike’da şampiyonluğa emin adımlarla ilerleyen Toprak Razgatlıoğlu, Cumartesi günü yapılan ilk yarışta şampiyonadaki en yakın rakibi Jonathan Rea’nın önünde birinci olarak istiklal marşımızı okuttu. Pazar günü yapılan Superpole yarışında da birinci gelen Toprak, ikinci yarışa pole pozisyonda başladı. Motorundaki titreşimden muzdarip olan Toprak, bu sefer Rea’nın ardından 3. oldu ve yine podyuma çıktı. 2. yarışı şampiyonada 3. sırada olan Redding kazandı. Bu yarışların ardından Toprak Razgatlıoğlu şampiyona liderliğini 531 puanla sürdürdü. En yakın rakibi Rea 501 puana çıkarken Redding 465 puanla 3. sırada.

Supersport’da ülkemizi temsil eden Can Aleksander Öncü, Cumartesi günkü ilk yarışı 3. sırada bitirerek podyuma çıkma başarısını gösterdi. Pazar günü yapılan yarışta daha iyi performans gösteren Can Öncü bu yarışı da ikinci sırada bitirerek Arjantin’deki 4. yarışta bayrağımızı 4. kez podyuma çıkarmayı başardı. Burada aldığı puanlarla şampiyonadaki puanını 163’e çıkaran Can Öncü, 161 puanlı Bernardi’yi geçerek pilotlar sıralamasında 6. sıraya yükseldi.

Superbike Dünya Şampiyonluğu’nun bir sonraki Round’u Endonezya’da 19-21 Kasım tarihlerinde yapılacak. Pirelli Endonezya Roundu 4300 metrelik Mandalika pistinde yapılacak. 11 sağ 6 sol olmak üzere 17 viraja sahip pistin start-finish düzlüğü 507 metre uzunluğunda.

Artan yakıt fiyatları sebebiyle normalde alışık olmadığı halde soğuyan havalarda da motosiklet kullanmaya devam edecek bir çok sürücümüz var. Islak zeminde ve soğuk havada sürmeye alışık olmayan bu arkadaşlarımıza öncelikle sıkı giyinmelerini, korumalı kıyafetlerini asla eksik etmemelerini ve son olarak da lastiklerin yol tutuştaki önemini hatırlatmak isterim. Bu konulardaki tavsiyelerimiz için önceki yazılarımızı internet sitemizde bulabilirsiniz. Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.