Sabahları oluşan sis sebebiyle zaten tuzaklarla dolu olan yolarımızın buzlanmış gibi kayganlaşması, hava sıcaklıklarının mevsim ortalaması üstünde seyretmesine rağmen motosiklet gezilerine çıkmamızı zorlaştırıyor. Bu gibi durumlarda sarıldığımız yarış izleme zevkimizde bu hafta sonu ne MotoGP ve Formula1 var. Ancak ne yazık ki Moto3’te başarılı sonuçlar almaya başladıktan sonra haksız bir şekilde (şahsi fikrim) 2 yarış ceza alan pilotumuz Deniz Öncü bu hafta da yarışamayacak. MotoGP’de de şampiyon belli olduğuna göre son 2 yarışın çok heyecanlı olaylara sahne olması beklenmiyor.

Gelelim şampiyonluk çekişmesinin son derce hararetli devam ettiği Formula1’e.

Son yapılan yarışta akıllı bir pit stop taktiği uygulayarak Mercedes’in planlarını alt üst eden Redbull, Max Verstappen’in de muhteşem sürüşüyle Amerika’da ipi göğüslemişti. Mercedes yetkilileri, Redbull’un stratejisine karşı denediği karşı hamlelerde başarılı olamayınca bu hafta sonu yapılacak olan Meksika yarışı için toplantı üstüne toplantı yaparak çeşitli stratejiler üzerinde konuştular. Geldik Meksika yarışı hafta sonu için geri sayıma. Yarış yine geçen haftaki gibi Batı Yarım Küre’de olduğundan antrenmanları, sıralama turlarını ve yarışı gece yarısı izleyeceğiz. Antrenman turları bu akşam 20:30’da başlayacak. İkinci antrenman turları ise tam gece yarısında.  Üçüncü antrenman turları Cumartesi gece saat 20:00’da başlayacak. Sıralama turları, 3. Antrenman turlarının ardından Cumartesi gece 23:00’da yapılacak. Yarış, Pazar gecesi saat 22:00’da başlayacak.

Gelelim Meksika yarışı hakkında bilgilere; yarışın yapılacağı pist Autódromo Hermanos Rodríguez, 4304 metrelik uzunluğa sahip. Pilotlar bu pistte 71 tur atacaklar, bu 71 tur için belirlenen maksimum süre 120 dakika. Toplam kat edilecek mesafe 305km 354m. İlk defa 1963te yarış yapılpistin tur rekoru 2018 yılındaki 1:18.741’lik derecesiyle Valteri Bottas’a ait. Pistte 10 sağa 7 sola olmak üzere 17 viraj mevcut. Ayrıca pistte 3 DRS alanı olacağı konuşuluyor.

Tekerinize taş gelmesin...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.