BALKAN ŞEHİTLERİ ANILDI

Balkan Şehitleri, Edirne Valiliği tarafından düzenlenen  törenle Şükrüpaşa Anıtı’nda anıldı. Törenlere daha sonra Halk Eğitim Merkezi'nde devam edildi.

BALKAN ŞEHİTLERİ ANILDI

Balkan Şehitleri, Edirne Valiliği tarafından düzenlenen  törenle Şükrüpaşa Anıtı’nda anıldı. Törenlere daha sonra Halk Eğitim Merkezi'nde devam edildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Mart 2024 Salı 00:00
BALKAN ŞEHİTLERİ ANILDI

"26 Mart Balkan Şehitleri" anma etkinlikleri kapsamında Şükrüpaşa Anıtı’nda düzenlenen tören, Edirne Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin anıta çelenk sunumuyla başladı.

Çelenk sunumundan sonra  törene 1 dakikalık  saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla devam edildi. Daha sonra  törende Balkan şehitleri için Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Duaların ardından katılımcılar Vali Yunus Sezer ile birlikte Şükrü Paşa’nın anıt mezarına karanfil bıraktılar.

İKİ TÖREN

Şükrüpaşa Anıtı’nda düzenlenen törenin ardından, Halk Eğitim Merkezi Mimar Kemaleddin Çok Amaçlı Salonu’nda anma programı devam etti.

Törene; Vali Yunus Sezer, AK Parti  Milletvekili Fatma Aksal, CHP  Milletvekili Ediz Ün, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Belediye Başkanı Recep Gürkan, kamu kurumu müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

KARA GÜNLER ANLATILDI

1. Murat Anadolu Lisesi Müdürü Yakup Öz buradaki törende günün anlam ve önemini belirtin bir konuşma yaparak, o günlerde büyük sıkıntılar yaşandığını, daha sonra Türk ordusunun bir başarıya imza attığını söyledi.

Öz’ün konuşmasının ardından 1. Murat Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Edirne Müdafii Mehmet Şükrü Paşa" adlı dramatizasyonun gösterimi gerçekleştirildi. Video gösterimleri ve müzikle desteklenen dramatizasyonda öğrenciler, Edirne’de Balkan Savaşı ve 26 Mart 1913 tarihinde yaşananları yeniden canlandırdılar. Şükrü Paşa ve askerlerinin Edirne savunmasının yanı sıra Edirne halkının özellikle Sarayiçi mevkiinde yaşadığı kara günlerin anlatıldığı dramatizasyonda duygusal anlar yaşandı.

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.