Flaş Haber
Kapat

'TARİHİMİZ, GELECEĞİMİZLE BULUŞUYOR' 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 175. Kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen 'Tarihimiz, Geleceğimizle Buluşuyor' temalı konferans Trakya Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonunda yapıldı.

'TARİHİMİZ, GELECEĞİMİZLE BULUŞUYOR' 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 175. Kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen 'Tarihimiz, Geleceğimizle Buluşuyor' temalı konferans Trakya Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonunda yapıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Mayıs 2022 Cuma 06:05
'TARİHİMİZ, GELECEĞİMİZLE BULUŞUYOR' 



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 175. Kuruluş yıldönümü kutlama etkinlikleri sürüyor. 'Tarihimiz, Geleceğimizle Buluşuyor' temalı konferans T.Ü Senato salonunda yapıldı. Konferansa Bölge Müdürü Hayrullah Akdemir, Bölge Müdür Yardımcıları Özkan Eser ve Nergiz Kara, Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü personeli ile Trakya Üniversitesi öğrencileri katıldı.
 Osmanlı Arşivleri Uzmanı Arşiv Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Adnan Torun'un sunum yaptığı 'Tarihimiz, Geleceğimizle Buluşuyor' temalı konferansta; Defter-i Hakani’nin kısa tarihçesi anlatıldı. 
Osmanlı Devletinden intikal eden en eski defter ve belgelerin muhafaza edildiği arşiv olan  Kuyûd-ı Kadime Arşivinin mufassal, icmal ve evkaf adı ile üç ana sınıfa ayrılan Tahrir Defterlerinin ve Tapu kayıtlarının tutulduğu, en yaygın türleri arasında Arazi-i Atik, Vakf-ı Atik, Vakf-ı Cedit, Mikyaslı Cedit, Arazi-i Cedit, Emlak Daimi, Emlak Yoklama, Hasılat defterlerinin bulunduğu Zabıt -Kayıt Defterlerinin, birçok özelliğinin ayrıntılı anlatımları ve örneklerinin yer aldığı, bununla beraber öneminden dolayı Osmanlı Devletinde  kullanılan üç farklı kişide birer parçası bulunan Üç Parçalı Mührün,  Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri’nin Ceylan Derisi üzerine yazılmış, dışı da Atlasla kaplanmış 65.30 Metre uzunluğunda 1463 Tarihli Ayasofya Vakfiyesinin, Edirne İl Merkezi Mahallelerinin 1848 yılına ait İlk Tapu Kaydının ve  Defter Emini Server Efendi’nin İstanbul Sultanahmet’te bulunan Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü eski hizmet binasının içindeki türbesinin ve ibretlik hikayesinin yer aldığı sunum ilgiyle izlendi.
Konferasın sonunda Bölge Müdürü Hayrullah Akdemir, katkılarından dolayı Adnan Torun’a  plaket, T.Ü Rektörü Erhan Tabakoğlu’na Tapu ve Kadastro kurumunu temsilen bir obje takdim etti.
Yavuz Göktaş
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.