YENİ HEDEFİ PARTİ MECLİSİ!

Pazar günü gerçekleştirilen CHP Edirne İl Kongresinde 3’üncü defa İl Başkanı seçilen Fevzi Pekcanlı, 28-29 Mart tarihlerinde düzenlenecek CHP 37’nci Olağan Kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesine girerek Parti Meclisi’ne seçilmeyi hedefliyor.

YENİ HEDEFİ PARTİ MECLİSİ!

Pazar günü gerçekleştirilen CHP Edirne İl Kongresinde 3’üncü defa İl Başkanı seçilen Fevzi Pekcanlı, 28-29 Mart tarihlerinde düzenlenecek CHP 37’nci Olağan Kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesine girerek Parti Meclisi’ne seçilmeyi hedefliyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Şubat 2020 Salı 06:19
YENİ HEDEFİ PARTİ MECLİSİ!

Pazar günü gerçekleştirilen CHP Edirne İl Kongresinde oy kullanan 506 delegeden 313’ünün oyunu alarak 3’üncü defa İl Başkanı seçilen Fevzi Pekcanlı, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 28-29 Mart tarihlerinde düzenlenecek CHP 37’nci Olağan Kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer alarak Genel Başkanın çalışma arkadaşları olarak nitelendirilen Parti Meclisi’ne seçilmeyi hedeflediğini söyleyen Pekcanlı, ardından da ilk genel seçimde milletvekili olmak istediğini belirtti.

“GENEL BAŞKANDAN TALEP EDECEĞİM”

3’üncü kez CHP Edirne İl Başkanı seçilen Fevzi Pekcanlı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Her siyasetçinin bir yaşam hikayesinin olması lazım. Siyasetin yerel anlamda en üst mertebesi il başkanlığı. Dün yapılan seçimin ardından da 3’üncü kez bu göreve seçildim. Bundan sonrası içinde bir hikayemin olması lazım. Eğer başarılıysan bir sonrasına geçmen lazım; aynı yerde durmanın bir mantığı yok.  Tabi ki kurultayda bununla ilgili beklentim var. Genel Başkanımızdan Parti Meclisi’yle ilgili bir talebim olacak. Genel Başkanımızın listesine girmek istiyorum. Uygun görürse olur; görmezse İl Başkanlığım devam eder. İlk genel seçimde de milletvekili olmak istiyorum. 3’üncü dönem il başkanlığında artık birilerine bir şeyler yapmak lazım. İl başkanlığı sadece parti hizmeti gibi görünüyor. Beni şuan sadece partinin yetkili kurulları seçti, partinin üyeleri delegeleri seçti. Belli bir dönem sonra da tamamen Edirne halkının önüne çıkmak istiyor insan. İlk genel seçimde milletvekili olma düşüncem var.” dedi.

“PARTİ KENDİ EVLADINA SAHİP ÇIKIYOR”

20 yıldır partiye emek verdiğini söyleyen Pekcanlı, “O süreçten buraya kadar ben partimi bırakmadım. 3’üncü dönem il başkanı oldum; ondan önce gençlik kolları başkanıydım. Gençlik kolları başkanı olmadan önce de, partideydim. Yani iyi günde, kötü günde hep partideydim. Şöyle bir örnek vereyim; ben Cumhuriyet Halk Partisine üye olduğumda ne Edirne Belediyesi CHP yönetimindeydi; ne CHP meclisteydi. Biz o jenerasyondan gelen gençleriz. Daha fazla seviyoruz belki de partimizi. Kimse alınmasın ama biz o sevgiyle geldik. Böyle olunca da, parti kendi evladına sahip çıkıyor. Dün kongrede hepimiz gördük.” ifadelerini kullandı.

“120 FARKTAN FAZLASINI BEKLİYORDUM”

Seçimde oluşan 120 fark hakkında da konuşan Pekcanlı, “Samimi olmak gerekirse; 120 fark beklediğimin biraz anlatındaydı. Daha fazla fark bekliyordum. Aslında ben uyarı olarak alıyorum bunu. Yönetimde güzel bir değişiklik yaptım. Daha önce de defalarca söyledim, kırsalda biraz zayıf kaldık diye. Bu dönem o açığı kapatacağım. Genel seçim gelmeden bu eksiklerimizi tamamlayıp öyle hareket edeceğiz. Bunu da vaktinde görmek eksiği kabul etmek çok önemli.” şeklinde konuştu.

“SORUNLARI PARTİ İÇİNDE ÇÖZECEĞİZ”

Pekcanlı, yerel seçimde kaybedilen ilçelerdeki eleştiriler hakkında da konuşarak, “Hiçbir İl Başkanı hiçbir ilçesini, hiçbir beldesini kaybetmek istemez. 31 Mart gecesi Edirne'yi kazandık diye sevinmedik; Keşan'ı ve Havsa'yı kaybettiğimiz için. Bu bilinçle siyaseti yapıyoruz. Atamalar yapıldıktan sonraki gün biz kendi endişelerimizi dile getirmiştik. Keşan ile ilgili söylediklerimi Genel Başkanımız da biliyor. O yüzden yanlış yaptığım konusunda içimde en ufak bir ukte yok. Eleştiri almamız normaldir ama dün kongrede de söyledim; kaybettiğimiz ilçelerden eleştiri alırken, kazandığımız ilçeler için tebrik almıyoruz. Meriç ve Enez’i iktidar partisinden aldık. Tabi bunları kongrede böyle uzun uzun anlatamıyorsunuz. Danışma kurulları da saygı çerçevesinde başlıyor ve bitiyor. Kimse bunları sormuyor. Önemli olan iletişim. İletişim kuramadığız üyemizle mesafemiz açık demektir. Köyde ve şehirde yaşayan üyelerimizle daima iletişim halinde olacağız. Çünkü bu kopukluk bizim aramızda ki mesafeyi açıyor; sorunlarımızı, dertlerimizi birbirimize anlatamıyoruz. Bunları gidereceğiz bu dönemde. Bizim de eksikliklerimiz olabilir ama bize karşı söylenen bazı söylemler çığırından çıkmış vaziyette. Sosyal medyadan bu partinin Milletvekilini, bu partinin Belediye Başkanını bel altı siyasetle vuranlara da artık dur demenin vakti geldi. Eleştiri bir yere kadar. İl Başkanlığının kapısı 24 saat açık; üyelerimiz bir sorun olduğunda gelip benimle konuşacaklar. Klavye kahramanlığının artık bir kenara bırakılması lazım. Sorunlarımızı parti içinde çözeceğiz.” dedi. 

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.