Dünyanın en hızlı 4 tekerlekli yarışı Formula1’in İstanbul ayağı geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. Binlerce otomobil sporları sevdalısının geçen yıldan beri beklediği günler geldi ve Formula1 takımları İstanbul yarışı için hazırlıklarını yaptı. Cuma günü antrenmanlarında tüm pilotların ortak görüşü pistteki yol tutuşun geçen seneye göre kat kat iyi olduğuydu. Hafta sonu pistte Intercity Silver, Gold ve Platinum Cup ile Caterham Cup gibi bir çok etkinlik ve yarış da yapıldı.

Cumartesi günü sıralama turlarında dakika dakika viraj viraj yağmur bulutları takip edildi. Sonuçta Hamilton en hızlı dereceyi yapsa da cezası sebebiyle sıralamada 11. cebe girdi. 1. sırada Bottas ikinci sırada ise Verstappen yarışa başlamaya hak kazandı. Ferrarin’in dalgalı performansa sahip pilotu Carlos Sainz Jr ise cezası sebebiyle son sırada yer aldı.

Pazar günü yarış oldukça heyecanlı bir şekilde başladı. Yarışın başından itibaren liderliği kaptırmayan Bottas, yarışı birinci bitirirken Verstappen ikinci Perez 3. olarak podyuma beraber çıktılar. Yarış içindeki en unutulmaz mücadele önündeki pilotları ipe dizer gibi geçerek geriden gelen Hamilton’un Perez’e diş geçiremediği mücadele oldu. Hamilton Leclerc’in arkasında 5. olarak yarışı bitirdi. Yarışta bana göre en üzücü olaylar ise küçük Schumacher’in başına geldi. Sezon başından beri ilk defa sıralama turlarında Q2’ye kalabilen Schumacher, yarışta da aksiyonun olduğu bölgede bulunabilecek ve belki de puan alabilecek şekilde 14. sıraya yerleşti. Yarışa burada başlayan Schumacher, Gasly tarafından pist dışına atılan ve çok sinirlenen Alonso’nun ters tarafına denk gelerek Alonso tarafından pistten dışarı atıldı. Gasly ve Alonso 5’er saniye ceza alsa da sıralamada sona düşen Schumacher öndeki pilotları yakalayamadı ve yine son sıralarda bitiş çizgisini geçti. Motosiklet dünyasından da güzel bir aerle bu hafta köşemi bitireyim. SP300’de son derece başarılı bir sezon geçiren Bahattin Sofuoğlu, önümüzdeki yıl SP600’de yarışacak. Ancak henüz hangi takımda yarışacağı belli değil.

Meteoroloji Edirne’yi bugünlerde şiddetli yağışlar ve fırtınalara karşı uyardı. Motora binerken buna da dikkat edin. Tekerinize taş gelmesin...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.